Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΣΟΥΗΔΙΑ 357 ΤΑ 4 ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΑ 357
ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ…
…ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΣΟΥΝΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ, Ο ΑΕΡΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΥΡΊΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΦΥΤΡΩΝΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΕΝΑΣ ΜΟΥΝΤΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΛΥΨΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΤΙΚΟΙ. ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ(Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ). ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ Ο ΔΑΝΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝ ΓΚΡΑΟΥΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΧΑΣΑΝ ΑΧΜΕΝΤ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΝΑΚΙΣΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΞΑΒΙΕ ΑΝΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΜΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΝΑΚΙΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΩΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΣΟΥΗΔΙΑ 357


Το σκάφος του λιμενικού πλησίαζε στις ακτές του νησιού που του δώσανε πλέον τώρα το όνομα Σουηδία 357. Ο Οδυσσέας βρίσκονταν σιδηροδέσμιος στη πλώρη του. Οι δυο ένοπλοι φρουροί του δε αφήναν τα μάτια τους από πάνω τους.
-Θέλω ένα τσιγάρο, γύρισε και τους είπε
-Τι; Ρώτησε ο ένας από τους δυο φρουρούς
-Ζητάει τσιγάρο ο μάγκας, απάντησε ειρωνικά ο δεύτερος φρουρός
-Αυτό να το σκεφτότανε πριν πάει να κλέψει την τράπεζα, θα απαντήσει ο πρώτος φρουρός.
-Τι στε σεις ρε; Θα πει ο Οδυσσέας, σας κάνανε πραγματικές μηχανές τελικά; Ρομποτάκια;
-Πρόσεχε το στόμα σου καθίκι, θα πει απειλητικά τώρα ο δεύτερος φρουρός.
Ο Οδυσσέας θα κοιτάξει την στεριά και θα γελάσει ειρωνικά
-Γιατί; Θα με στείλεις στην Σουηδία 357;
-Άστον, θα πεταχτεί ο πρώτος φρουρός , θα καλοπεράσει εκεί που πάει.
-Αυτό του αξίζει, θα πει με μίσος ο δεύτερος φρουρός.
-Εσάς ρε τι σας αξίζει; Θα ρωτήσει ο Οδυσσέας, ένας μισθός 3 και 60 που σας δώσανε για να φυλάτε τους συνανθρώπους σας; Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας;
-Τώρα πλέον ούτε οι πλούσιοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, θα πει ο πρώτος φρουρός, αλλά τουλάχιστον ζούμε. Ενώ εσύ; Ξέρεις τι σε περιμένει εκεί; Οι ίδιοι οι κρατούμενοι με το που φτάσεις θα σε βιάζουν για μέρες.
-Και σου αξίζει καθίκι, θα πει ο δεύτερος φρουρός, γιατί ενώ όλοι εμείς κάναμε υπομονή τις μέρες της μεγάλης πείνας εσύ πήρες ένα όπλο και πήγες να κλέψεις την τράπεζα.
-Ναι, ναι , θα πει ο Οδυσσέας, τα ίδια λόγια που άκουγα και πριν την αλλαγή. Εσύ έκανες υπομονή γιατί είχες να περιμένεις από το ρουσφέτι. Σε υποσχεθήκανε μια θεσούλα ρουφιάνου στον νέο δημόσιο. Εγώ όμως έβλεπα την γειτονιά μου να πεθαίνει από την πείνα τι περίμενες να έκανα;
-Και πήγες να κλέψεις τα λεφτά του κράτους ε; θα πει ο δεύτερος φρουρός
-Αφού το ίδιο το κράτος δε τα έδινε στον κόσμο;
-Και που είναι τώρα η γειτονιά σου να σε βοηθήσει; Θα ρωτήσει ο πρώτος φρουρός.
Ο Οδυσσέας θα πάρει μια βαθιά ανάσα και έπειτα θα γυρίσει και θα τους κοιτάξει ειρωνικά.
-Ξέρετε κάτι; Εγώ νιώθω ήδη ελεύθερος. Οι πράξεις μου με κάνουνε να αισθάνομαι ελεύθερος. Σε αντίθεση με εσάς που θα γυρίσετε τώρα στο άθλιο διαμέρισμα σας και θα ακούσετε την μικροαστική γκρίνια της γυναίκας σας που θα σας λέει πόσο ζηλεύει την γειτόνισσα που θα πάει και διακοπές και θα επισκευάσει το σπίτι της, νιώθω ήδη πολύ τυχερός που θα κατέβω σε λίγο στη Σουήδια 357.
Οι δυο φύλακες θα κοιταχτούνε και θα γελάσουνε.
-Νιώθει τυχερός, θα πει ο ένας στον άλλον.
Ο δεύτερος θα γυρίσει και θα τον κοιτάξει στα μάτια.
-Λοιπόν φίλε η τύχη σου τέλειωσε γι αυτήν την ζωή, θα πει και με το δάχτυλο θα δείξει την στεριά που πλέον θα φαίνεται ξεκάθαρα μιας και το σκάφος θα έχει πλησιάσει αρκετά.
Το θέαμα θα είναι αποτρεπτικό. Στην θάλασσα θα πλέουν νεκρά σώματα αντρών, γυναικών και μικρών παιδιών που προσπάθησαν να δραπετεύσουν.
-Μόνο έτσι θα φύγεις από εδώ , θα πει γελώντας ο δεύτερος, το νησί έχει ηλεκτρική ασπίδα και όποιος πάει ν δραπετεύσει καίγεται.
-Επίσης το κράτος και η διοίκηση της Σουηδίας 357 διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σώμα ή το μυαλό σου για πειραματικούς σκοπούς φίλε, θα συμπληρώσει ο πρώτος φρουρός, κατάλαβες τώρα γιατί δεν εξεγερθήκαμε τις μέρες της μεγάλης πείνας; Γιατί αν αποτύγχανε η εξέγερση μας όπως συμβαίνει με το 99% των εξεγέρσεων τώρα θα ήμασταν και εμείς εδώ. Βλέπεις είναι καλύτερα να είσαι με το μέρος μιας κακής έστω εξουσίας, παρά στις φυλακές της.
Και ο δεύτερος θα ξαναπάρει το λόγο.
-Καταλαβαίνεις τώρα γιατί μου φαίνεται τόσο γλυκιά η γκρίνια της γυναίκας μου; Καταλαβαίνεις γιατί απολαμβάνω τον ανύπαρκτο μισθό μου επαναστάτη της πλάκας; Γιατί ξέρω πως κάτι εξυπνάκηδες σαν εσένα θα αφήσουν τα κόκαλα τους εδώ μέσα. σ αυτό το κωλονήσι.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΣΟΥΗΔΙΑ 357
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2


ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΟΥΗΔΙΑ 357…
… ΕΝΑΣ ΜΟΥΝΤΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΛΥΨΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ….. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ(Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ). …-Και σου αξίζει καθίκι, θα πει ο δεύτερος φρουρός, γιατί ενώ όλοι εμείς κάναμε υπομονή τις μέρες της μεγάλης πείνας εσύ πήρες ένα όπλο και πήγες να κλέψεις την τράπεζα…-Και πήγες να κλέψεις τα λεφτά του κράτους ε; θα πει ο δεύτερος φρουρός… Ο Οδυσσέας θα πάρει μια βαθιά ανάσα και έπειτα θα γυρίσει και θα τους κοιτάξει ειρωνικά.-Ξέρετε κάτι; Εγώ νιώθω ήδη ελεύθερος. Οι πράξεις μου με κάνουνε να αισθάνομαι ελεύθερος. Σε αντίθεση με εσάς που θα γυρίσετε τώρα στο άθλιο διαμέρισμα σας και θα ακούσετε την μικροαστική γκρίνια της γυναίκας σας που θα σας λέει πόσο ζηλεύει την γειτόνισσα που θα πάει και, νιώθω ήδη πολύ τυχερός που θα κατέβω σε λίγο στη Σουήδια 357…-Επίσης το κράτος και η διοίκηση της Σουηδίας 357 διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σώμα ή το μυαλό σου για πειραματικούς σκοπούς φίλε, θα συμπληρώσει ο πρώτος φρουρός, κατάλαβες τώρα γιατί δεν εξεγερθήκαμε τις μέρες της μεγάλης πείνας; Γιατί αν αποτύγχανε η εξέγερση μας όπως συμβαίνει με το 99% των εξεγέρσεων τώρα θα ήμασταν και εμείς εδώ. Βλέπεις είναι καλύτερα να είσαι με το μέρος μιας κακής έστω εξουσίας, παρά στις φυλακές της. … ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΝΑΚΙΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΩΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΣΟΥΗΔΙΑ 357



Το σκάφος της αστυνομίας άφησε τον σιδεροδέσμιο Οδυσσέα στην μαρίνα του νησιού που τώρα ήταν γνωστό με το όνομα ΣΟΥΗΔΙΑ 357. Δυο δεσμοφύλακες παρέλαβαν τον νεοφερμένο κατάδικο και τον έσυραν μέχρι ένα μικρό σπιτάκι 200 μέτρα παραπέρα. Εκεί αφού προέβησαν σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο μετέφεραν με ένα περιπολικό τον Οδυσσέα στο κυβερνείο του νησιού. Εκεί παρουσίασαν τον κατάδικο στον Κυβερνήτη του νησιού, τον Έλληνα Γίωργο Βασιλείου. Ο 50χρονος κυβερνήτης κοίταξε πίσω από το γραφείο του τον νεαρό.
-Αυτός είναι λοιπόν ο διαβόητος ληστής της τράπεζας; Είπε σχεδόν ειρωνικά απευθυνόμενος στους δυο δεσμοφύλακες οι οποίοι κουνήσαν το κεφάλι τους καταφατικά.
Ο Βασιλείου σηκώθηκε όρθιος και πλησίασε τον σιδεροδέσμιο κατάδικο. Στάθηκε ακριβώς μπροστά στο πρόσωπο και με ύπουλο χαμόγελο είπε
-Καλώς ήρθες λοιπόν ξένε στη ΣΟΥΗΔΙΑ 357. εδώ θα πληρώσεις για τα εγκλήματα σου απέναντι στην κοινωνία. Ελπίζω να είσαι φρόνιμος αλλιώς η τιμωρία θα είναι δυσβάσταχτη για σένα. Αλλά πάλι σκέφτομαι πως και φρόνιμος να είσαι πάλι δυσβάσταχτη θα ναι η τιμωρία. Βλέπεις στον Νεό Κόσμο που ζούμε πλέον δεν υπάρχουν ψήγματα του παλιού κοσμοπολίτικου ανθρωπισμού. Αν έσφαλες μια φορά θα το πληρώνεις για πάντα.
Ο Οδυσσέας θα τον κοιτάει αμίλητος.
-Τι έγινε αγόρι μου; Γιατί δε μιλάς; Δεν έχεις να πεις τίποτα;
-Ότι και να πω η τιμωρία μου θα είναι η ίδια, θα πει τελικά ο Οδυσσέας με ένα τόνο ου δε θα μπορέσει ο Κυβερνήτης να καταλάβει αν ειρωνεύεται ή αν μιλάει ειλικρινά.
Θα κάνει μερικά βήματα και θα πλησιάσει το γραφείο του. Θα σηκώσει ένα ντοσιέ και θα το ανοίξει. Θα κοιτάξει μερικά φύλλα. Θα στραφεί προς τον Οδυσσέα κουνώντας το ντοσιέ στον αέρα.
-Ο φάκελος σου, θα του πει, χοντρός θα έλεγα. Καλώς ήλθες στην κόλαση.
Θα πει και με ένα νεύμα του οι δυο δεσμοφύλακες θα τον πάρουν από το γραφείο του. Στον διάδρομο που θα τον σέρνουν θα τους σταματήσει ένας αξιωματικός με άγρια χαρακτηριστικά στο βλέμμα.
-Αυτός είναι; Θα πει κοφτά στους δυο δεσμοφύλακες.
-Μ άλιστα κύριε Ραμίζ.
-Στην έξοδο τον πάτε; Αφήστε θα τον πάω εγώ.
Οι δεσμοφύλακες θα πάρουν τα χέρια τους από τον Οδυσσέα.
-Και λύστε που να πάρει ο διάολος , θα πει ο Ραμίζ , στη ΣΟΥΗΔΙΑ 357 είναι πλέον δε χρειάζονται οι αλυσίδες.
Οι δυο δεσμοφύλακες θα κοιταχτούνε. Μετά ο ένας δισταχτικά θα απολογηθεί.
-Δε του κάναμε την ένεση ακόμα κύριε…
Το πρόσωπο του Ραμίζ θα συσπαστεί.
-Ηλίθιοι. Το πρώτο πράμα που κάνουμε εδώ στους νεοφερμένους είναι η ένεση.
-Το ξεχάσαμε, θα πει ο φοβισμένος δεσμοφύλακας.
Ο Ραμίζ θα βγάλει το πιστόλι του και θα τον σημαδεύσει.
-Μόλις δημιουργήσατε τις προϋποθέσεις να έχουμε τον πρώτο δραπέτη της ΣΟΥΗΔΙΑΣ357, θα πει και μετά θα πατήσει την σκανδάλη από δυο φορές.
Η πόρτα του κυβερνήτη θα ανοίξει μερικά δευτερόλεπτα και ο Βασιλείου θα ρίξει μερικές ματιές αριστερά και δεξιά. Θα δει τα δυο πτώματα και τον Ραμίζ στο βάθος του διαδρόμου.
-Τι έγινε; Θα ρωτήσει
-Πειθαρχικό παράπτωμα, θα πει ο Ραμίζ , τους έθεσε σε διαθεσιμότητα. Θα καλέσω προσωπικό να μαζέψει τα σκουπίδια μόλις πάω τον κρατούμενο στον γιατρό.
Το αίμα του Οδυσσέα θα έχει παγώσει. Ο Ραμίζ θα σπρώξει τον Οδυσσέα λέγοντας του.
-Προχώρα εσύ. Καλώς ήλθες στην κόλαση.

…λίγο αργότερα ο γιατρός τέλειωνε την ένεση στον μπράτσο του Οδυσσέα.
-Σήκω είσαι έτοιμος για την έξοδο, θα πει ο ο γιατρός με τα γυαλάκια και το περιποιημένο μούσι. Ο Ραμίζ θα τον αρπάξει και θα τον σύρει έξω από το ιατρείο. Θα του λύσει τις αλυσίδες. Θα του χαμογελάσει.
-Μ αρέσεις ξένε, δε φαίνεσαι ζόρικος σαν άλλους και άλλους. Τα δέχεσαι όλα με ηρεμία.
Ο Οδυσσέας δε θα πει τίποτα.
-Αποδέχτηκες τόσο γρήγορα τη μοίρα σου;
-Ποια είναι αυτή;
-Το ότι θα σαπίσεις εδώ μέσα;
-Από πού είσαι Ραμίζ;
-Από το Νέο Κόσμο.
-Κανείς μας δε γεννήθηκε στο Νεό Κόσμο. Εσύ από πού είσαι;
-Από την Αλβανία. Σε χαλάει ε; εσύ Έλληνας έμαθες να ζεις με τους Αλβανούς σκλάβους σου μέχρι που ήρθε ο Νέος Κόσμος και κατέστρεψε τους διαχωρισμούς; Πως νιώθεις τώρα που ο παλιός κλέφτης είναι η γροθιά του καθεστώτος και ο παλιός μικροαστός είναι ο κατάδικος του καθεστώτος;
-Χαρούμενος θα έλεγα. Αλλά γιατί λες πως ο παλιός κλέφτης είναι καθεστώς τώρα; Στη Σουηδία σας δεν έχει Αλβανούς κατάδικους;
Ο Ραμίζ θα γελάσει πονηρά.
-Έχει. Και είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν να σε βιάσουνε μόλις σε βγάλω έξω στο νησί. Αν δε τους προλάβουνε οι Ρατσιστές Μαύροι ή οι Λευκοί Αρείοι.
-Τι;
-Μόλις σου ανέφερα μερικές από τις δεκάδες συμμορίες καταδίκων που παίζουν στο νησί. Εδώ δεν έχουμε κάγκελα, κελιά και οτιδήποτε καθόριζε τα όρια μιας παλιάς φυλακής. Στον Κόσμο μας σας πιάνουμε και σας πετάμε στο νησί αυτό. Και σας αφήνουμε να ζήσετε όπως καταλαβαίνεται. Εμείς απλώς σας φυλάμε να μην αποδράσεται. Από τη στιγμή που θα ανοίξω αυτή τη πόρτα είσαι μόνος σου. Οι κρατούμενοι εκεί έξω είναι έτοιμοι να σε γαμήσουνε. Μυρίσανε νέο αίμα.
-Το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ.
Ο Ραμίζ θα γελάσει
-Αν βρεις κρεβάτι εκεί έξω.
Ο Οδυσσέας θα τον κοιτάξει παραξενεμένος
-Τι εννοείς;
-Ότι για αυτά φροντίζει η κοινότητα τωψν κρατουμένων
-Και σεις σαν κράτος τι κάνεται; Ούτε στέγη δε θα έχουμε;
-Καλώς ήρθες στην Σουηδία 357, θα πει και απότομα θα ανοίξει την πόρτα και θα τον πετάξει έξω.
Ο Οδυσσέας θα πέσει στο χώμα. Το φως του ήλιου θα τον κάνει αν ανοιγοκλείσει λίγο τα μάτια του. Θα δει μερικούς κρατούμενους να τον περιεργάζονται με τα μάτια τους. θα σηκωθεί. Από το βάθος του δρόμου θα παρατηρήσει μια παρέα κοντοκουρεμένων μαύρων να πλησιάζουνε.
-Ποιοι είναι αυτοί; Θα ρωτήσει ένα κρατούμενο με χαρακτηριστικά Ινδού, ο Οδυσσέας.
Ο Ινδός θα κουνήσει τους ώμους του και θα αρχίσει να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
-Καλώς ήλθες μαλάκα, θα πει ο επικεφαλής της παρέας των μαύρων.
Ο Οδυσσέας θα σηκωθεί όρθιος.
-Θες κάτι; Θα ρωτήσει τον μαύρο
-Λευκό κρέας, θα κάνει με ένα μορφασμό ο μαύρος.
-Δε το πιστεύω, η εξουσία μας έχωσε εδώ μέσα και εσείς μιλάτε ακόμα για αυτά που μας χωρίζουν και όχι για αυτά που μας ενώνουν;
Από μια τρύπα μέσα σε ένα σπίτι δυο ζευγάρια μάτια θα κοιτάνε το όλο σκηνικό.
-Εμένα δε με νοιάζει η μάχη κατά της εξουσίας περισσότερο από τον εαυτό μου μαλάκα, θα πει ο μάυρος και θαμ πλησιάσει απειλητικά μαζί με την παρέα του τον Οδυσσέα.
Μέσα από το σπίτι οι δυο μαύροι που θα παρακολουθούν το σκηνικό από τις τρύπες στον τοίχο θα κοιταχτούνε.
-Να τον σώσουμε ΜΠ;
-Άστον να ψηθεί λίγο
-Ο ΡΙΚ και η παρέα του θα τον δείρουν και μετά θα τον βιάσουν και άμα τους αφήσουμε θα τον σκοτώσουν.
-Ναι αλλά αν τον βοηθήσουμε τώρα θα προδωθούν οι προθέσεις μας.
Ο άλλος μαύρος θα ξεφυσήσει. οΜπ θα πάρει τον λόγοκαι θα πει ψιθυριστά.
-Α σ τον να φάει λίγο ξύλο και μετά πετά τις αποδείξεις τις κλεψιάς του Ρικ στον ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ
Ο μαύρος θα κοιτάξει τον ΜΠ
-Αδερφέ, θα ρίξουμε αυτό μας το χαρτί τώρα;
-Το κράταγα για αργότερα Ντένζελ, αλλά πιστεύω αυτός ο λευκός αξίζει πολλά περισσότερα για την υπόθεση μας από τις αποδείξεις.
Οι μαύροι θα χτυπάνε τον πεσμένο στο έδαφος Οδυσσέα.
Σε μια άλλη γειτονιά του νησιού οι Άρειοι θα κάνουνε βάρη και γυμανστική. Ο αρχηγός του ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα κάθεται σε μια πολυθρόνα και θα τους παρακολουθεί. Ο Ντένζελ θα πλησιάσει στην γειτονιά τους. δυο με ξυρισμένα κεφάλια Αρείοι θα του φράξουξν το δρόμο. Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα κάνει ένα νεύμα με το χέρι του. Οι ξυρισμένοι θα ανοίξουν τον δρόμο στον Ντένζελ που θα πλησιάσει στην πολυθρόνα του αρχηγού τους.
-Τι δουλειά έχει ένας κάφρος στη γειτονιά μου; Δε το ξέρεις πως είναι επικίνδυνο; Θα πει ειρωνικά στον Ντενζελ
-Άλλο η πολιτική Μέγα και άλλο τα οικονομικά. Σωστά;
-Έχει ο ΜΠ να μου κάνει καμιά οικονομική προσφορά;
-Κάτι καλύτερο, θα πει ο Ντένζελ και θα πετάξει δυο χαρτιά στο έδαφος, αυτά είναι αποδείξεις για να πάρεις πίσω λεφτά που έχασες και δε το ξέρεις ούτε ο ίδιος.
Ο Μέγας θα κάνει νόημα και ένα τσιράκι του θα σηκώσει και θα του δώσει τα χαρτιά. Θα τα κοιτάξει για λίγο.
-Τι θα κερδίσει ο ΜΠ από αυτή την ιστορία;
-Καβατζώνεται μαν, τώρα μας χρωστάς. Αν βρεθούμε στα δύσκολα θα αμς κάνερις και εσύ μια χάρη. Αυτό.
-Ναι αλλά είστε μαύροι, θα πει ο Μέγας, μπορεί να μην κρατήσω τον λόγο μου.
-Τότε θα σε φάμε πριν καν τα γομάρια σου καταλάβουν οτιδήποτε.
Ο Μέγας θα γελάσει.
-Τρόμαξα. Λοιπόν έχουμε συμφωνία. Σας έχω μια χάρη να ξεπληρώσω. Άλλωστε η τελική μάχη δε θα δοθεί εδώ μέσα αλλά έξω στο Νέο Κόσμο.
-Αν καταφέρουμε ποτέ να βγούμε από εδώ, θα πει ο Ντένζελ και θα φύγει.
-Ντένζελ;θα φωνάξει ο Μέγας, που ναι ο Ρικ τώρα;
-Ετοιμάζεται να βιάσει ένα λευκό νεοφερμένο στο ιατρείο
Ο Μέγας θα κοιτάξει νευριασμένος τους δικούς του
-Του μήνυσα χίλιες φορές πως οι λευκοί είναι δικοί μου, θα σηκωθεί από τη πολυθρόνα του και θα ουρλιάξει, φάλαγγα; Θέσεις μάχης.
Οι Άρειοι μέσα σε δευτερόλπετα θα παρατήσουν τις ασχολίες τους και θα παραταχθούν κρατώντας ρόπαλα του μπέηζ μπολ σε τριπλές φάλλαγες.
-Επίθεση, θα φωνάξει ο Μέγας και θα ξεχυθούν στους δρόμους του νησιού.
Θα περάοσυν μπροστά από τον ΜΠ και τον Ντένζελ.
-Σώσαμε τη ζωή του νέου και σκοτώσαμε τον Ρικ, θα πει ο Ντένζελ
-Ο Ρικ ήταν ένα παλιοπρεζάκι. Ο νέος είναι μέσα για μια ληστεία που έκανε τα χρόνια της εξέγερσης για να βοηθήσει την γειτονιά του.
-Και σκέφτηκες πως ίσως βοηθήσει και εμάς;
-Οι δικοί μας φύγανε χτες και ακόμα δεν στείλανε το γαμημένο το περιστέρι. Ο νέος ερχότανε χτες. Αν έγινε κάτι θα ξέρει να μας πει.
-Ας το ελπίσουμε. Αλλιώς μόλις πετάξαμε ένα από τα καλύτερα όπλα μας στην θάλασσα.




Τελος 2ου πεισοδείου


ΣΟΥΗΔΙΑ 357
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3

Η νύχτα απλωνόταν πάνω από το νησί φυλακή. Τα ελικόπτερα της Μιλίτσιας της νέας παγκόσμιας στρατοχωροφυλακής πετούσαν πάνω από την Σουηδία 357 και σημάδευαν με τους προβολείς τους το έδαφος ανά διαστήματα.
Ο Μπ με τον Ντένζελ έσερναν τον τραυματισμένο από το ξύλο Οδυσσέα σε μια γωνία. Του ακούμπησαν την πλάτη στον τοίχο από κάτι χαλάσματα. Λίγο παραπέρα κάτι πρεζάκια είχαν ανάψει φωτιά μέσα στο δρόμο και στεκόταν γύρω από δαύτην και την κοιτούσαν.
-Τυχερός ήσουνα φίλε, θα πει ο Ννένζελ στον Οδυσσέα
-Τι έγινε; Θυμάμαι πως με σκοτώναν στο ξύλο όταν σκάσανε οι ξυρισμένοι και τους μαχαιρώσαν. Και μετά…

…λίγο νωρίτερα…
Ο Μέγας αφού θα σκουπίσει το μαχαίρι του από το αίμα του Ρικ θα στραφεί προς τον πεσμένο στο δρόμο Οδυσσέα.
-Από σήμερα μου χρωστάς μικρέ.
-Άντε γαμήσου , θα του πει ο Οδυσσέας με βαριά φωνή, δε χρωστάω σε κανέναν
-Σε μένα χρωστάς. Από σήμερα όπως έλεγα θα σαι η προσωπική μου πουτάνα , θα σε πηδάω και θα μου κάνεις τα θελήματα και όλη η φυλακή θα ξέρει πως όποιος σε πειράξει θα έχει να κάνει μαζί μου.
-Τι μαλακίες ακούω. Λυπήσουμε άνθρωπε μου μόλις έφαγα το ξύλο της αρκούδας, δεν είμαι υποχρεωμένος να ακούω τις μαλακίες σου.
Ο Μέγας θα κοιτάξει τους δικούς του.
-Τι ναι αυτό το ψώνιο, θα ψιθυρίσει ένας από τους ξυρισμένους.
-Για αναρχόσκυλο μου κάνει εμένα , θα πει ένας άλλος ξυρισμένος και ένας τρίτος κοκαλιάρης θα τρέξει και θα τον κλωτσήσει στα πλευρά.
Ο Οδυσσέας θα βγάλει μια στριγγλιά πόνου και θα πιάσει την κοιλιά του. Ο κοκαλιάρης θα τον αρπάξει από τα μαλλιά και θα του πει στο αυτί με τσεβδή φωνή.
-Πειθαρχία και υπσακουή στους νόμους της Αρείας φυλής μαλάκα, αυτό θα δείχνεις από σήμερα και μπρος
-Μπορεί όμως και όχι, θα ακούστεί από την άκρη του δρόμου η φωνή του ΜΠ
Ο Μέγας θα ξεφυσήξει. Θ α γυρίσει και θα αντικρύσει τον Μπ και τον Ντένζελ να περπατάνε προς το μέρος του.
-Τι έγινε αδερφέ; Δε τα κανονίσαμε το μεσημέρι. Η πουτάνα σας είναι νεκρή και εγώ παίρνω το λάφυρο μου.
-Κρατάς τις συμφωνίες σου Μέγα; Θα ρωτήσει ο ΜΠ
Ο Μέγας θα κάνει ένα μορφασμό.
-Συμφωνήσαμε πως μας χρωστάς Μέγα, αυτό δεν συμφωνήσαμε πριν φύγω; Θα πει ο Ντένζελ, ήρθαμε να μας ξεχρεώσεις.
Ο Μέγας θα δείξει με το δάχτυλο του τον πεσμένο στο έδαφος Οδυσσέα.
-Θα χαραμίσεις τη καβάτζα σου για αυτό το αναρχοσκούπιδο; Αυτοί δε πιστεύουν ούτε στη πατρίδα…
-Από όσο ξέρω στην εποχή μας Μέγα δεν υπάρχουν πατρίδες, θα πει ο Ντένζελ και θα συμπληρώσει, ακόμα και σεις οι φασίστες πολεμάτε για την ανάδειξη της Λευκής φυλής και μόνο.
-Ακόμα και έτσι να ναι , αυτοί δε πιστεύουν ούτε στην έννοια της φυλής.
-Εμείς τον θέλουμε. Και ήρθαμε να τον παραλάβουμε.
-Δικιά σας η πουτάνα και δε σας χρωστάω τίποτα πια, θα πει ο Μέγας και θα μαζέψει τους δικούς του και αποχωρήσουνε.
Ο Ντένζελ και ο Μπ θα πλησιάσουν τον Οδυσσέα.
-Πως νιώθεις ξένε;
Λίγο παραπέρα ο Μέγας θα προχωράει μαζί με το πρωτοπαλίκαρο του.
-Παράξενο, θα πει ο μπράβος του Αρείου
-Το ξέρω, πρέπει να μάθουμε γιατί οι σκυλάραπες χαραμίσανε διαπραγματευτικό χαρτί εκατομμυρίων για να σώσουνε τον ανάρχα…

…ο Οδυσσέας θα κοιτάξει στα χαλάσματα τους δυο μαύρους.
-Γιατί με σώσατε από τον μαύρο και μετά από τους φασίστες; Θα τους ρωτήσει.
-Γιατί θέλουμε να σου κάνουμε μια και μοναδική ερώτηση. Θα μας απαντήσεις και μετά θα σε αφήσουμε στην ησυχία σου, θα πει ο Μπ
-Αυτό είναι όλο; Μόνο μια ερώτηση; Θα πει ο Οδυσσέας.
-Μόνο μια ερώτηση , θα πει ο Μπ
-Γιατί δυσκολεύομαι να σε πιστέψω γκάνγκστα ράπ; Θα πει ο Οδυσσέας που θα πάει να ανασηκωθεί αλλά θα νιώσει ένα πόνο στα πλευρά του.
-Καλυ΄τερα να μείνεις ακίνητος, θα πει ο Ντένζελ, για πρώτη μέρα στο Σουηδία 357 δε τα πήγες και άσχημα.
-Κάντε την ερώτηση να τελειώνουμε, θα πει ο Οδυσσέας.
Οι δυο μαύροι θα κοιταχτούνε.
-Όταν ερχόσουνα στο Σουηδία 357 ήρθες με σκάφος της αστυνομίας σωστά; Θα ρωτήσει ο Μπ
Ο Οδυσσέα σθα κουνήσει το κεφάλι του.
-Όταν πλησίαζες στην ακτή πρόσεξες τίποτα παράξενο; Θα συνεχίσει ο Μπ την ερώτηση του.
-Παράξενο. Τι εννοείς παράξενο εκτός από τα καμμένα πτώματα ενήλικων και μικρών παιδιών που επιπλέανε στο νερό;
Οι δυο μαύροι θα σκύψουν το κεφάλι. Ο Μπ θα κοιτάξει πέρα δώθε. Θα κοιτάξει μετά τον Οδυσσέα.
-Συγνώμη φίλε, θα του πει ο Οδυσσέας, δεν ήξερα πως ήταν γνωστοί σου
-Μη ζητάς συγνώμη, θα πει ο Μπ και θα του πιάσει το χέρι , δε φταις εσύ για αυτό
-Οι μπάτσοι που με φυλούσανε μιλήσανε για ένα σύστημα που έχει το νησί και καίει όποιον πάει να βγει από τα όρια του. Αυτό συνέβη και στους φίλους σας;
-Είναι κάπως πιο πολύπλοκο, θα πει ο Ντένζελ.
-Ξέρω, θα μουρμουρίσει ο Οδυσσέας που θα σιγοκλέινει τα μάτια του από την κούραση, φταίει η ένεση που μας κάνουνε στο ιατρείο όταν μας πρωτοφέρνουνε εδώ.
-Και εμείς αυτό σκεφτήκαμε , θα πει ο Ντένζελ αλλά ό Οδυσσέας θα έχει ήδη βυθιστεί σε βαθύ ύπνο.
-Και κάναμε λάθος, θα πει ο Μπ, για ακόμη μια φορά κάναμε λάθος Ντένζελ
Ο Ντένζελ θα κουνήσει τσατισμένος το χέρι του.

…πριν μερικά χρόνια
Σε μια γειτονιά της Σαλονίκης ο κόσμος θα κάθεται στα πεζοδρόμια έξω από τις πολυκατοικίες. Στο βάθος του δρόμου θα διακρίνονται καπνοί από δακρυγόνα και φωτιές από οδοφράγματα που θα είναι αποτελέσμα των συγκρούσεων στο κέντρο της πόλης. Από ένα ισόγειο διαμέρισμα ένας μακρυμάλης έφηβος θα έχει βγάλει τα ηχεία του στερεοφωνικού του έξω στο μπαλκόνι και θα παίζει μουσική ο ήχος του κουβανέζικου τραγουδιού “chan chan” θα πλυμηρίζει το στενό δρομάκι της Καλαμαριάς.
Ο μπαρμπά Γιωρίκας, ένας ηλιωκιωμένος αδύνατος ψηλός άντρας θα φδιαβαίνει τος τενάκι πάνω κάτω καπνίζοντας λαίμαργα το τσιγάρο του. Πιο κάτω μια παρέα από αγόρια ντυμένα σε στυλ χιπ χοπ, με φαρδιά παντελόνια θα κάθονται σε ένα πεζούλι και θα «γυρνάνε» ένα τσιγαριλίκι αναμεταξύ τους. απέναντι τους θα κάθεται μια παρέα από γιαγιάδες που θα έχουν βγάλει στο πεζοδρόμιο καρέκλες. Θα πίνουνε ελληνικό καφέ και θα σχολιάζουνε με θλίψη τα γεγονότα. Η αγωνία θα είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.
Από την άλλη πλευρά του δρόμου μια παρέα από κορίτσια θα συζητάνε σοβαρά μεταξύ τους και κάποιες στιγμές θα λογοφέρουν έντονα μεταξύ τους.
Από μακριά θα φανεί ο Οδυσσέας να πλησιάζει στη γειτοναι οδηγώντας μια εντούρο μηχανή. . Ο μπαρμπά Γιωρίκας θα πετάξει το τσιγάρο του αφού πάρει μια τελευταία τζούρα και θα μπει μέσα στη μέση του δρόμου.
-Ντοι επήκες; Θα ρωτήσει τον Οδυσσέα πριν καν αυτός σταματήσει την μηχανή του.
-Τίποτα. Δε βρήκα αυτόν που με είπατε. Ή μάλλον τον βρήκα. Μαχαιρωμένο.
Θα μαζευτεί όλη η γειτονιά,- οι χιπχοπάδες, οι κοπελίτσες, οι γιαγιάδες, ο μακρυμάλης από το ισόγειο διαμέρισμα-όλοι τους γύρω από τη μηχανή του Οδυσσέα, μέσα στη μέση του δρόμου.
-Μαχαιρώμενο; Θα πει με απορία και τσατίλα ο μπαρμπά Γιωρίκας.
-Στο κέντρο κάτω έχουν ανοίξει οι πύλες της κολάσεως. Τα πάντα καίγονται. Πλησίασα με δυσκολία περνώντας ανάμεσα από οδοφράγματα, διαδηλωτές και μπάτσους, το γραφείο του δικηγόρου που με είπες. Όταν έφτασα στο κτίριο, ανέβηκα πάνω. Βρήκα μισάνοιχτη την πόρτα του γραφείου του. Μπήκα και τον βρήκα να στέκεται στην καρέκλα του λουσμένος το αίμα του. Τον πυροβόλησαν.
-Τον πυροβόλησαν, θα πει ο μπαρμπά Γιωρίκας και το μυαλό του θα ναι σαν χαμένο, σαν να ταξιδεύει αλλού.
-Οι φασίστες. Φτιάξανε μια νέα ομάδα σε όλη την Ευρώπη τους Αρείους και συμμαχήσανε με τον Δανέζο αυτόν που θέλει να γίνει πρωθυπουργός του πλανήτη. Εδώ στη Σαλονίκη ρώτησα και έμαθα. Με τη βοήθεια της Νέας Αστυνομίας έχουν βαλθεί να ξεπαστρέψουν όλους όσους μπορούν να οργανώσουν μια αντίσταση στον Δανέζο.
-Μα η τηλεόραση έλεγε πως οι παλιοί πρωθυπουργοί έχουν μαζευτεί στην Ινδία και συνεδριάζουν ενάντια στον Δανέζο, θα πει μια γιαγιά.
- Ναι. Και εγώ το άκουσα αυτό. Αλλά δεν έχουν καμιά δύναμη να του αντισταθούνε.
-Και τι θα κάνουμε εμείς τώρα; Το χρήμα χάνει μέρα με τη μέρα την αξία του, θα πεταχτεί μια κοπελίτσα.
-Έχω κάτι στο μυαλό μου, θα πει ο Οδυσσέας.
Από το βάθος του δρόμου θα έρθουν τρέχοντας δυο 40άρηδες.
-Τι κάνετε; Θα πει ο ένας από αυτούς.
-Δύσκολα τα πράματα, θα πει ο μπαρμπά Γιώργος, σε μας εδώ τελειώνει η ζάχαρη.
-Σε μας έχει τελειώσει εδώ και τρεις μέρες, θα απαντήσει ο 40άρης και αύριο σώνεται και το λάδι.
-Και ούτε λόγος για λεφτά, θα πει ο δεύτερος 40άρης.
-Κάτι πρέπει να κάνουμε, θα πεταχτεί ο ένας χιπ χοπάς και αμέσως μετά θα λιποθυμήσει μέσα στη μαστούρα του.
Οι συγκεντρωμένοι θα γυρίσουν και θα κοιτάξουνε τον Οδυσσέα.
-Λεφτά υπάρχουνε.
Θα κοιταχτούνε μερικοί μεταξύ τους.
-Το μέρος που υπάρχουνε τα λεφτά είναι γνωστό. Μπορώ να κανονίσω να πάρω μερικά, θα πει χαμογελώντας. …


Το ξημέρωμα στην παραλία του νησιού που τώρα ήταν γνωστό ως ΣΟΥΗΔΙΑ 357 ήταν πάντα υπέροχο. Ο Μπ περπατούσε πάνω στην αμμουδιά. Ένας μαύρος ψηλός άντρας καθότανε ακριβώς εκεί που έσκαγε το κύμα κρατώντας από ένα λουρί ένα σκύλο. Μόλις τον πλησίασε ο Μπ ο άντρας είπε
-Όλοι τους είναι νεκροί;
-Έτσι φαίνεται, θα πει ψυχρά ο Μπ
Ο ψηλός άντρας θα γυρίσει και θα τον κοιτάξει στα μάτια. Θα φοράει γυαλιά ηλίου, θα έχει το μαλλί του άφρο και στο λαιμό του θα έχει περασμένα χρυσά μενταγιόν.
-Τι στο διάολο συμβαίνει Μπ; Τόσες ζωές; Και φταίμε εμείς. Τους πήραμε όλους στον λαιμό μας.
-Πίστευα πως απενεργοποιήσαμε την ένεση.
-Και αν δε φταίει η ένεση που καίγονται όσοι φεύγουνε από εδώ;
-Και τι μπορεί να φταίει τότε;
Ο ψηλός άντρας θα γυρίσει και θα κοιτάξει την θάλασσα και τον ήλιο που θα ανατέλλει σιγά- σιγά.
-Αυτός ο καινούριος τι είναι; Θα ρωτήσει τον Μπ
-Ο χαρακτήρας του ανυπότακτου. Αλλά όχι του τσαμπουκά. Μοιάζει με αυτούς τους ανθρώπους που το μυαλό τους σκέφτεται συνέχεια να δημιουργεί εμπόδια στην κάθε εξουσία.
-Αλλιώς δε θα μάλωνε με το που μπήκε στο ΣΟΥΗΔΙΑ με τον Ρικ και τους Αρείους συγχρόνως.
-Αυτός μας είπε και για τα πτώματα.
-Ανυπότακτος είπες ε;
-Ναι. Παρ όλα αυτά όσο ήταν στο ιατρείο δε δημιούργησε πρόβλημα. Ήξερε πως δεν υπήρχε λόγος. Δε θα κατάφερνε τίποτα εξάλλου.
-Ένας λευκός. Έλληνας είναι;
-Ναι.
- Περιοχή;
-Μακεδόνας.
Ο ψηλός άντρας θα γελάσει ειρωνικά
-Μη μου πεις πως είναι απόγονος του Μέγα Αλέξαντρου;
-Όχι είναι από άλλη υπό – φυλή. Πόντιος.
-Πόντιος;
-Ναι. Πιο πιθανών είναι να προέρχεται από τον Μιθριδάτη.
Ο ψηλός μαύρος θα γελάσει.
-Τον εμπιστεύεσαι Μπ;
-Θα χρειαστώ καιρό για να απαντήσω.
Ο ψηλός θα γυρίσει και θα τον κοιτάξει.
-Από την παλιά μου γειτονιά στην Αμερική βγήκανε πόρνες, σκύλες, μεθύστακες, πρεζάκια, πρεζέμποροι, φονιάδες, κλέφτες, τσαμπουκάδες, όλοι τους μαύροι και όσοι δεν είναι φυλακή είναι στο χώμα πλέον. Μόνο ένα παιδί μεγάλωσε σε αυτό το περιβάλλον και κατάφερε να ξεφύγει από όλα αυτά. Ξέρεις τι θυμάμαι Μπ; Ένα παιδί, έφηβο, που όταν η γειτονιά τον χρειαζότανε σε ένοπλες συγκρούσεις με άλλες γειτονιές παρατούσε τα βιβλία του σχολείου, έπαιρνε το ούζι του και ερχότανε μαζί μας. Πρώτος στο σημάδι, στην παλικαριά , στα γαμήσια και το ξημέρωμα πήγαινε και έγραφε διαγωνίσματα στο σχολείο και αρίστευε και εκεί.
Ο Μπ θα σκύψει το κεφάλι του.
-Και ενώ όλοι γίναμε νταβατζήδες , αυτός έγινε ψυχολόγος. Κάποτε λέγανε ότι ήταν ο καλύτερος της Αμερικής. Λες αυτό το άτομο να μη μπορεί να μου ψυχολογήσει ένα Έλληνα. Πόντιο απόγονο του βασιλιά Μιθριδάτη;
-Το παιδί αυτό έγινε ψυχολόγος. Ο φίλος του όμως έγινε ιστορικός.
Θα πει ο Μπ και θα αρχίσει να βαδίζει προς τα εκεί από όπου ήρθε.
-Εσύ το σπούδασες Μπ αυτό, θα φωνάξει ο ψηλός
-Και συ το σπούδασες, θα πει χωρίς να γυρίσει να τον κοιτάξει ο Μπ
-Στην φυλακή, θα ανταπαντήσει ο ψηλός.
-Μεγάλο πανεπιστήμιο, θα πει ο Μπ και θα χαθεί πίσω από ένα αμμόλοφο.
Οι αχτίδες του ήλιου θα λαμπυρίζουν πλέον στην θάλασσα. Ο ψηλός θα κοιτάξει τον σκύλο του
-Ακόμα ένα πρωινό που το είδαμε ζωντανοί, ώρα για ύπνο Χ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟΥ

ΣΟΥΗΔΙΑ 357
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4

Ο Οδυσσέας θα κοιμάται σε ένα μισογκρεμισμένο κτίσμα σε μια άκρη του νησιού. Θα ακούει στον ύπνο τον ήχο μουσικής σερφ. Θα βλέπει ένα όνειρο.
Το υποκατάστημα της τραπέζης στο όνειρο του Οδυσσέα ήταν μεγάλο και φωτεινό. Ο Οδυσσέας στεκόταν στο κέντρο της με τη κάνη του πιστολιού που κρατούσε να κοιτάει στο ταβάνι. Τριγύρω του οι πελάτες και οι υπάλληλοι θα είναι πεσμένοι κάτω.
-Τα λεφτά, θα φωνάξει στον ταμία
-Δεν έχω τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου, θα πει με τρεμάμενη φωνή ο υπάλληλος.
-Πάντα η ίδια ιστορία, θα πει ξεφυσώντας ο Οδυσσέας.
Ο διευθυντής του υποκαταστήματος θα συρθεί με απόλυτη προσοχή πίσω από τα γκισέ της τράπεζας ενώ ο Οδυσσέας θα μιλάει.
-Σας το είπα και πριν σας το λέω και τώρα. Τα λεφτά σας είναι ασφαλισμένα. Κανείς σας δε πρόκειται να χάσει τίποτα αν πάρω τα λεφτά και φύγω. Γι αυτό το λόγο και για να μη πάθει κανείς και τίποτα συνεργαστείτε μαζί μου και σε μερικά λεπτά θα έχουν τελειώσει όλα.
Ο διευθυντής θα συρθεί σκυφτός μερικά εκατοστά ακόμα και με το δάχτυλο του θα αγγίξει ένα κουμπί και θα το πιέσει. Ο Οδυσσέας με την άκρη του ματιού του θα πιάσει την σκηνή. Θα κατεβάσει αστραπιαία το πιστόλι του και θα το στρέψει προς το μέρος του.
-Τι κάνεις εσύ εκεί; Θα πει σημαδεύοντας τον 60χρονο διευθυντή που φοβισμένος θα συρθεί με τη πλάτη στον τοίχο τώρα.
Ο Οδυσσέας θα περάσει τα γκισέ από ένα πορτάκι που θα υπάρχει για να διευκολύνει τους υπαλλήλους της τράπεζας και θα σταθεί πάνω από τον διευθυντή
-Ρουφιάνε, γαμώ το. Τι έκανες εκεί;
-Παράτα τα, θα πει με φόβο αλλά και χαιρεκακία ο διευθυντής, σε λίγο θα πλακώσει η αστυνομία άθλιε τύπε. Άρχισε να με παρακαλάς από τώρα να σου δείξω οίκτο.
-Δε το πιστεύω. Σε σημαδεύω με όπλο και ζητάς να σε παρακαλέσω;
Θα κοιτάξει πέρα δώθε κάνοντας μια παύση ο Οδυσσέας
-Να παρακαλέσω να μου δείξεις οίκτο;
-Η αστυνομία, θα πει ο διευθυντής με τον ίδιο φόβο και χαιρεκακία στην φωνή του, η αστυνομία στον Νέο Κόσμο δεν είναι όπως παλιά. Οι ένοχοι πάντα πληρώνουν.
Από το εσωτερικό της τράπεζας θα σηκωθεί ένας 50χρονος σωματώδης τύπος που θα φοράει ρούχα που θα παραπέμπουν σε οικοδόμο ή σε κάποιο άλλο τεχνικό χειρονακτικό- επάγγελμα και θα φωνάξει στον ληστή.
-Πσιτ, εσύ έλεγες πριν από ένα λεπτό πως αν κάνουμε το παραμικρό θα μας καθαρίσεις όλους.
-Κάτσε κάτω ρε μαλάκα , θα του φωνάξει ο Οδυσσέας χωρίς να τον κοιτάξει.
-Εγώ ξέρεις τι βλέπω, θα συνεχίσει ο 50χρόνος, πως δεν έχεις τα κότσια , θα πει περπατώντας προς το μέρος του. Από πίσω του θα σηκωθεί και ένας λεπτός τύπος που θα φοράει παλιομοδίτικα χοντρά γυαλάκια και ακριβό κοστούμι.
-Συμφώνω απόλυτα μαζί σας κύριε, θα πει ο γυαλάκιας στον 50χρονο και ακολουθώντας τον θα στραφεί στον Οδυσσέα, τύποι σαν εσένα ήταν αυτοί που πήγανε κόντρα τη δημιουργία του Νέου Κόσμου. Είσαι από αυτούς που λένε για μας πως πουληθήκαμε στον Στέφαν Γκράους και στην παρέα του.
Ο Οδυσσέας θα γυρίσει και θα δει τους δυο τύπους να πλησιάζουν προς το μέρος του. Θα τους σημαδεύσει με το όπλο του.
-Μείνετε εκεί που είστε, θα πει κουνώντας απειλητικά την κάνη του όπλου του
Η απάντηση θα έρθει από τον γυαλάκια με ένα απόκοσμο γέλιο.
-Ακούτε τι σας λέω ρε μπαστάρδια; Θα φωνάξει ο Οδυσσέας και συνάμα θα δει όλους τους πελάτες της τράπεζας να σηκώνονται όρθιοι.
-Δεν έχεις τα κότσια ρε φλώρε, θα πει με σιγανή και απειλητική φωνή ο 50χρόνος.
-Καλά είσαι μαλάκας; Πας να υπερασπιστείς τα λεφτά της τράπεζας;
-Αφού είσαι παράνομος, θα του ψιθυρίσει καθώς θα τον πλησιάζει.
Ιδρώτας θα κοιλάει από το πρόσωπο του Οδυσσέα.
-Μείνε πίσω, θα φωνάξει και ο γυαλάκιας θα απαντήσει με το ίδιο απόκοσμο γέλιο.
-Μου τη σπάει που δε μπορείς να σκοτώσεις άνθρωπο, θα πει ο 50χρονος, πριν τη δημιουργία του Νέου Κόσμου υπήρχε μια λέξη που λέγαμε. Μάγκας. Αυτό μετράει στη ζωή. Να είσαι μάγκας.
-Να πέφτεις ας πούμε από τις σκαλωσιές και να μη παίρνεις αποζημίωση από τα αφεντικά σου; θα πει ο Οδυσσέας.
-Ακριβώς. Εγώ το έχω κάνει αυτό, θα απαντήσει ο οικοδόμος. Αλλά ξέρεις τι δε θα κάνω ποτέ; Δε θα αφήσω έναν αδύναμο να ρεζιλέψει το κράτος μας.
-Ζήτω το κράτος, θα φωνάξει από πίσω του ο γυαλάκιας και θα προσθέσει στην φρ΄λαση του ίδιο απόκοσμο γέλιο.
Με μια αστραπιαία κίνηση τότε ο 50χρονος θα καταφέρει μια μπουνιά στο πρόσωπο του Οδυσσέα που θα τον κάνει να χάσει την ισσοροπία του και να πέσει κάτω. Μόλις προσγειωθεί στο έδαφος θα νιώσει μια κλωτσιά στο πρόσωπο του.
Όταν συνέλθει μερικές στιγμές αργότερα θα νιώσει ένα μούδιασμα στα χέρια του μέχρι τους ώμους. Θα κάνει να τα κουνήσει μα δε θα μπορεί. Θα δει αστυνομικούς πολλούς να τον κοιτάνε. Θα κοιτάξει τριγύρω του το χώρο και θα καταλάβει πως θα βρίσκεται ακόμα στο εσωτερικό της τράπεζας. Δεμένος. Πισθάγκωνα.
-Άντε να τελειώνουμε, θα τους φωνάξει.
-Σκάσε, θα πει ο επικεφαλής των αστυνομικών ένας 50χρονος με πολιτικά ρούχα, μετά θα γυρίσει και θα τον κοιτάξει, το καθεστώς σε γάμησε μαλάκα, θα του πει αποκαλύπτοντας του ένα ειρωνικό γέλιο.
-Αλήθεια; Εγώ δε κατάλαβα τίποτα, θα πει ο Οδυσσέας.
Ο επικεφαλής θα σκύψει από πάνω του.
-Νομίζεις πως είσαι σπουδαίος; Επαναστάτης; Μάγκας; Εμείς κάνουμε κουμάντο τώρα και χωρίς τους περιορισμούς της παλιάς Δημοκρατίας. Κοίτα εδώ ποιοι σε πιάσανε; Ο ίδιος ο λαός. Και συ λαέ βασανισμένε, θα πει σιγοτραγουδιστά ανακαλώντας από το μυαλό του το παλιό τραγούδι του Θεωδοράκη. Χάσατε ρε κομούνια πότε θα το πάρετε χαμπάρι;
-Ενώ εσείς κερδίσατε;
-Αντιμιλάς; Πριν πέντε λεπτά δεν είχες τα κότσια να σκοτώσεις αυτούς που σου γαμήσανε την ζωή και τώρα αντιμιλάς;
-Τι άλλο μπορώ να κάνω;
-Θα σου δείξω τι μπορείς να κάνεις. Οικοδόμε , θα φωνάξει κοιτώντας προς την έξοδο της τράπεζας, έλα εδώ λίγο, θα στραφεί στον Οδυσσέα που θα ναι στο έδαφος και θα συμπληρώσει, μαζί με τη γυναίκα σου και τον γιο σου.
Τώρα κύριε επιθεωρητά, θα ακουστεί από το βάθος η φωνή του 50χρονου οικοδόμου.
Ο επικεφαλής θα χαμογελάσει τώρα γλυκά στον Οδυσσέα.
-Έχασες μαλάκα και θα περάσεις μια ζωή στην κόλαση γιατί δεν πάτησες την σκανδάλη.
Θα πλησιάσουν κοντά του ο οικοδόμος, η γυναίκα του και ο γιος του.
-Αυτή είναι η οικογένεια σου; Θα πει ο Οδυσσέας.
Ο οικοδόμος θα κοιτάξει τον αστυνομικό και δε θα μιλήσει.
-Να τους χαίρεσαι μαλάκα, θα πει ο Οδυσσεάς και θα κοιτάξει τον επικεφαλής, τι μου τον έφερες τον ρουφιάνο εδώ μπροστά μου;
-Για να δεις κάτι, θα πει ο επικεφαλής.
-Τι να δω; Την ρουφιανιά του;
-Κάτι πιο βαθύ. Στο Νέο Κόσμο που έχτισε ο Στέφαν Γκράους τα πράματα λειτουργούν αλλιώς. Τελείως διαφορετικά από παλιά. Οικοδόμε;
-Ναι κύριε επιθεωρητά.
-Το ξέρεις πως προσέφερες πολύτιμες υπηρεσίες στο κράτος;
Ο οικοδόμος θα χαμογελάσει και θα αγκαλιάσει την οικογένεια του.
-Αυτό σημαίνει, θα συνεχίσει ο επιθεωρητής, πως νοιάζεσαι για το σύγχρονο κράτος, σωστά;
Ο οικοδόμος θα πάει να απαντήσει αλλά ο αστυνομικός θα τον σταματήσει με ένα νεύμα του χεριού του
-Τα παλιά χρόνια για μια τέτοια πράξη θα σε ανταμείβανε με χρήματα. Κάτι τέτοιο όμως θα κόστιζε στο κράτος. Μη ξεχνάς πως αφήσαμε μια ολόκληρη χώρα να την καταπιεί η θάλασσα για να μη ξοδέψουμε λεφτά για τη διάσωση των πολιτών της. Σωστά; Δε πιστεύω λοιπόν να ήθελες να ζημιωθεί το κράτος αποζημιώνοντας σε;
-Όχι βέβαια, θα πει ο οικοδόμος.
-Ωραία. Έχεις και πολύ ωραία γυναίκα βλέπω. Γκομενάρα θα έλεγα. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι πως θέλεις ή δε θέλεις το κράτος σύμφωνα με τούς νόμους του πρέπει να σε ανταμείψει αλλά από την άλλη αυτό δε πρέπει να γίνει για να μη χάσει λεφτά το κράτος οπότε μια λύση υπάρχει. Να σε σκοτώσω. Εδώ. Επί τόπου. Με τους νόμους της παλιάς δημοκρατίας αυτό θα ήταν παράνομο. Τώρα όμως τι είναι κυρία μου;
-Κάτι, πολύ γλυκό και ωραίο, θα πει η γυναίκα του και ο οικοδόμος θα της σφίξει με τρυφερότητα το μπράτσο.
-Και αφού σε σκοτώσω οικοδόμε μετά θα κλείσω αυτόν στη φυλακή. Βλέπεις αυτός θα ζήσει γιατί δε του χρωστάμε λεφτά επειδή μας βοήθησε. Ειρωνικό ε;
-Καθόλου
-Ωραία. Και αφού σε σκοτώσω μετά θα σου γαμήσω τη γυναίκα
-Ευχαριστώ κύριε
-Θα ήθελα να φυτέψω και μια σφαίρα και σ αυτό το κωλόπαιδο που λες γιο σου αλλά οι νόμοι δε μας το επιτρέπουν ακόμα και ξέρεις ποια είναι η συνέχεια της ιστορίας αφού πεθάνεις; Μιας και δε θα ζεις η γυναίκα σου θα πεταχτεί στο δρόμο και θα της απαγορευτεί να βρει δουλειά. Το ίδιο και στο γιο σου. Ειδικοί επιστήμονες θα παρακολουθούν τις ζωές τους. Και όλα αυτά για το καλό του κράτους.
-Κάθεσαι και τον ακούς; Θα πει ο Οδυσσέας, σπάσε του τα μούτρα και πάρε την οικογένεια σου και φύγετε
-Αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία, θα πει ο οικοδόμος.
Ο επικεφαλής θα βγάλει το πιστόλι του. Θα τεντώσει το χέρι του σημαδεύοντας τον οικοδόμο. Η γυναίκα του οικδόμου θα φέρει τα χέρια της στο στόμα της. Ο γιος του θα κοιτάει με ανοιχτό το στόμα την σκηνή του παραλόγου.
-Μαμά δεν είναι σωστό…θα ψελλίσει
-Σταμάτα εσύ, θα πει η γυναίκα του οικοδόμου, είσαι μικρός και δεν ξέρεις από αυτά.
Ο επικεφαλής θα χαμογελάσει και θα πατήσει την σκανδάλη. Αμέσως μετά ο οικοδόμος θα σωριαστεί νεκρός στο έδαφος και μια λίμνη αίματος θα σχηματιστεί τριγύρω του…
Οι φωνές του Ντένζελ θα ξυπνήσουν τον Οδυσσέα. Θα ανασηκωθεί και θα κοιτάξει τριγύρω του. Θα δει το βρώμικο μισογκρεμισμένο κτίσμα. Επιστροφή στην πραγματικότητα θα σκεφτεί. Θα σηκωθεί και θα βαδίσει έξω. Θα δει τον Ντένζελ να φωνάζει.
-Φέρνουν τον Τούρκο.
-Ποιον Τούρκο; Θα ρωτήσει ο Οδυσσέας καθώς θα κοντοσταθεί για λίγο εκεί που κάποτε βρισκόταν η πόρτα του σπιτιού.
Ο Ντένζελ θα γυρίσει και θα τον κοιτάξει.
-Δε ξέρεις τον Τούρκο;
-Ποιον Τούρκο, θα πει χαμογελώντας ο Οδυσσέας.
-10 χρόνια πριν. Στα ρινγκ της Ολλανδίας έγινε η μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών, θα ακουστεί η φωνή του Μέγα που θα εμφανιστεί μαζί με τα τσιράκια του από το βάθος του χωματόδρομου
Ο Οδυσσέας θα πλησιάσει τον Ντένζελ και θα στραφούν προς το μέρος του Μέγα.
-Εσείς οι Έλληνες έχετε ακόμα πρόβλημα με τους Τούρκους; Θα ψιθυρίσει ο Ντένζελ
-Αν κρίνεις από τον βλάκα, θα πει ο Οδυσσέας.
Ο Μέγας με ήρεμο βήμα και με ένα ύπουλο-χαμογελαστό ύφος θα πλησιάσει προς το μέρος τους λέγοντας.
-Οι δυο καλύτεροι παλαιστές του κόσμου, σε έναν αγώνα χωρίς κανόνες. Μέσα σε ένα κλουβί. Ο ένας Έλληνας και ο άλλος Τούρκος. Θα παλεύανε μέχρι θανάτου.
-Στοιχημάτισα πολλά σε εκείνον τον αγώνα, θα πει εμπιστευτικά ο Ντένζελ στον Οδυσσέα, στον δικό σας
-Και ο δικός μας φυσικά κέρδισε, θα πει χαμογελώντας ο Μέγας.
-Και εσύ τι ζόρι τραβάς και ήρθες ως εδώ; Θα πει ο Οδυσσέας.
Ο Μέγας θα κουνήσει το κεφάλι του
-Πρόσεχε μικρέ. Μπορεί να σε πήρε υπό την προστασία του ο Μπ και οι υπόλοιποι αράπηδες αλλά αυτό δε σημαίνει πως γλίτωσες από μένα.
-Τι πρόβλημα έχεις με τον Τούρκο εσύ; Θα ρωτήσει ο Ντένζελ.
-Εγώ; Θα πει κάνοντας έναν δήθεν μορφασμό αθωότητας ο Μέγας, κανένα. Εξαιτίας του πριν 10 χρόνια έβγαλα μια περιουσία.
-Τότε;
Ο Μέγας θα πλησιάσει και θα πει στο αυτί του Ντένζελ.
-Με κινεί τις υποψίες μαύρε κάτι εδώ και μερικές μέρες.
-Τι ναι αυτό που σε κινεί τις υποψίες;
-Τη μια σώζεται τον Έλληνα από τον θάνατο και μετέπειτα από τον βιασμό και τώρα περιμένεις μπροστά στο Σύνορο τον Τούρκο.
-Δεν ήξερα πως σου ανήκει η περιοχή του Συνόρου;
Σύνορο, λένε στη Σουηδία 357 το μέρος που τελειώνει το κτίριο της διοικήσεως της φυλακής και ξεκινάει η πραγματική φυλακή. Στο Σύνορο οδηγούν οι δεσμοφύλακες τους κρατούμενους και εκεί είναι που τους «αμολάνε» μέσα στην φυλακή.
-Τι ετοιμάζουν τα μαυράκια; Αυτό θέλω να μάθω
-Μέγα παραλογίζεσαι
-Παραλογίζομαι; Εγώ έχω πάει στρατό, για ρώτα τον φίλο σου πήγε ή τον βγάλανε τρελό και την κοπάνησε; Θα πει κοιτώντας πονηρά τον Οδυσσέα.
-Στην πατρίδα μου στρατό πήγαινε όποιος ήθελε, θα πει ο μαύρος.
-Στην πατρίδα σου δε συνορεύατε με Τούρκους, θα ανταπαντήσει ο Μέγας, αλλά τι τα θυμόμαστε αυτά τώρα. Πάνε περάσανε, θα πει ειρωνικά, τώρα όλος ο κόσμος έγινε ένα, σωστά; Αλλά να ξέρεις μαύρε. Θα έχω τα μάτια μου πάνω σας. Ότι και να ετοιμάζεται το καλό που σας θέλω μείνετε μακριά μου
-Τέλειωσες; Θα πει ο Ντένζελ.
Εκείνη την ώρα θα ανοίξει η πόρτα του αρχιφυλακίου. Δυο δεσμοφύλακες θα βγάζουν σιδηροδέσμιο τον Τούρκο και θα τον κατεβάζουν από κάτι σκαλιά μπροστά σε μια συρμάτινη πόρτα. Από πίσω τους θα ακολουθεί ο Ραμίζ, ο αρχιδεσμοφύλακας . Μόλις φτάσουν μπροστά στο Σύνορο θα φέρει το χέρι του στον ασύρματο.
-Κόψε το ρεύμα από την πόρτα. Έχουμε εισαγωγή κρατουμένου.
Ο Τούρκος θα στέκεται μπροστά στην πόρτα. Θα σηκώσει το κεφάλι ο σωματώδης παλαιστής και θα κοιτάξει τον Μέγα. Ο Μέγας θα χαμογελάσει πονηρά και με το χέρι του θα δείξει τον λαιμό του σαν απειλή πως θα του τον κόψει πριν φύγει.
Εν τω μεταξύ οι δεσμοφύλακες θα λύσουν τις αλυσίδες του Τούρκου. Η πόρτα του Συνόρου φυλακής και διοικήσεως θα ανοίξει και ο Ραμίζ θα χτυπήσει τον Τούρκο στην πλάτη.
-Από εδώ και πέρα ξεκινάει η κόλαση σου μαλάκα. Μπορούσες να τα είχες όλα.
Ο Τούρκος θα γυρίσει και θα κοιτάξει τον Ραμίζ.
-Τα είχα όλα. Αλλά μου τα πήρατε εσείς.
Ο Ραμίζ θα γελάσει πονηρά.
-Καλως ήρθες στην Σουηδία 357 μαλάκα.
Ο Ντένζελ θα ψιθυρίσει στον Οδυσσεά καθώς θα παρακολουθούν την σκηνή.
-Τώρα του λέει ο Ραμίζ ότι μόλις έφτασε στην κόλαση, πως οι χειρότεροι εφιάλτες του θα γίνουν πραγματικότητα
-Τα ίδια έλεγε και σε εμένα. Σιγά το πράμα, δυο μέρες εδώ και δεν είδα καμιά κόλαση.
Ο Τούρκος θα περπατήσει μερικά μέτρα και θα σταθεί μπροστά τους.
-Τι κάνεις φίλε; Θα του πει ο Ντένζελ και θα προτείνει το χέρι του
-Μείνετε μακριά μου παιδιά, αν θέλετε το καλό σας. Οι φύλακες με έχουν στην μπούκα, θα τους ψιθυρίσει.
-Ποιοι; Αυτοί; Θα φωνάξει ο Οδυσσέας δείχνοντας τον Ραμίζ και τους δεσμοφύλακες, αυτές οι αδερφές.
Ο Ραμίζ και οι δυο δεσμοφύλακες θα γυρίσουν και θα τον κοιτάξουν με άγριο ύφος.
-Τι κοιτάτε ρε αδερφές; Θα πει ο Οδυσσέας και θα πηγαίνει προς το μέρος τους απειλητικά. Θα φτάσει στο ηλεκτροφόρο σύρμα που θα ναι και το Σύνορο.
-Καλώς ήλθες στη κόλαση και Σουηδία 357 και μαλακίες σε γαμάω μαλάκα Ραμίζ και σένα και τις απειλές σου. Αν έχεις τα κότσια κάντες πράξη.
Από πίσω ο Ντένζελ θα φωνάξει.
-Οδυσσέα γύρνα πίσω.
Ο Οδυσσέας θα αρπάξει μια πέτρα και θα την πετάξει πάνω από τα σύρματα. Θα πέσει σχεδόν δίπλα στον αμίλητο Ραμίζ.
-Που ναι ρε τα αρχίδια σου μαλάκα, θα φωνάξει ο Οδυσσέας.
Ο Ραμίζ θα φέρει τον ασύρματο κοντά στο στόμα του και θα ψιθυρίσει
-Ανοίξτε το Σουηδία 357, έχουμε έναν κρατούμενο που δε πιστεύει στις ενδείξεις και θέλει αποδείξεις.
Ο Οδυσσέας θα τον κοιτάξει στα μάτια
-Άντε ρε
Ξαφνικά από το σημείο του Συνόρου και παραπέρα σε όλη την φυλακή ο ουρανός θα γίνει μουντός. Τα μποφόρ του ανέμου θα ανέβουν αρκετά με απότομο τρόπο. Ο Οδυσσέας θα σαστίσει.
-Μαλάκα τους προκάλεσες, θα φωνάξει ο Ντένζελ.

-Αυτό μόνο μπορούν αν κάνουν; Θα φωνάξει ο Οδυσσέας.
Ένας σφυριχτός θόρυβος σταδιακά θα δυναμώνει. Οι φυλακισμένοι θα αρχίσουν να πέφτουν στα γόνατα από τον πόνο σε όλο τους το σώμα ενώ οι δεσμοφύλακες μερικά μέτρα παραπέρα από τη πίσω μεριά του Συνόρου θα κοιτάνε ατάραχοι. Ο Ντένζελ μαζί τον Τούρκο θα πέσουν συγχρόνως κάτω πιάνοντας τα αυτιά τους. ο Οδυσσέας θα κοιτάει τον Ραμίζ όρθιος
-Μαλάκες, αυτό είστε, θα πει ο Ραμίζ και αμέσως μετά θα πέσει και ο Οδυσσέας κάτω σφαδάζοντας από τους πόνους. Μέσα στο μαρτύριο του θα ακούσει τον Ραμίζ να του λέει
-Αυτή είναι η τιμωρία για την απειθαρχία. Το σύστημα καταστολής μας εδώ το ονομάζουμε Σουηδία 357. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ένα επιστημονικό επίτευγμα που προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα αφόρητο πόνο μέσω του ήχου. Το έχουμε ανοιχτό για ενάμιση λεπτό. Αν σε τριάντα δευτερόλπετα δε δώσω διαταγή να σταματήσει θα είστε όλοι νεκροί. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αντέξει μόνο δυο λεπτά αυτή τη διαδικασία. Αν δε το κλείσω σε…, θα κοιτάξει το ρολόι του , 20 δευτερόλεπτα θα μείνω άεργος μιας και δε θα υπάρχετε.
-Κλεί.. θα ψελλίσει ο Οσυσσέας
-Οφείλεις μια συγνώμη πρώτα.
Ο Οδυσσέας θα κοιτάξει από το έδαφος τον Ραμίζ.
-Όχι σε μένα αλλά σε όλη τη φυλακή που υπόφερε εξαιτίας σου αυτή τη διαδικασία. Ο τελευταίος που προκάλεσε το Σουησία 357 τον βρήκαμε νεκρό στο Σύνορο το άλλο πρωί.
Θα φέρει πάλι τον ασύρματο στο στόμα του και θα δώσει διαταγή.
-Κλείστο. Τέλος διαδικασίας.
Δυο δευτερόλεπτα αργότερα θα εμφανιστεί ο ήλιος από την άλλη μεριά του Συνόρου και θα σταματήσει ο σφυριχτός ήχος. Οι φυλακισμένοι θα ηρεμήσουν αλλά θα ναι πεσμένοι στο έδαφος ακόμα. Ο Ραμίζ θα κοιτάξει τον Οδυσσέα.
-Πες αντίο στη ζωή σου μαλάκα. Μόλις συνέρθουν θα σε βγάλουν τα άντερα. Και δε θα έχουν άδικο. Δες τι τους έκανες;
Ο Οδυσσέας θα γυρίσει και θα κοιτάξει καμιά 100αριά άτομα να σέρνονται από τον πόνο κάτω στο χωματένιο δρόμο.
Τελος 4ου επεισοδίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial