Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΧΙΛΗ-ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Μάχες και στα χιλιανα πανεπιστημια και συγκρουσεις με πρωταγωνιστες μαθητες και φοιτητες απο τη μια και κυβερνηση και αστυνομια απο την αλλη με φοντο την εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση στην Χιλη αυτες τις μερες. Κατι αναλογο συμβαινει και στην Ελλαδα.
Ιπσανια επισης εχουμε απεργιες ψαραδων , οπως αλλωστε και στην Γαλλια που δηλωνουν πως δεν αντεψχουν την αυξηση της τιμης του πετραιλαιου, το οποιο αυτξηθηκε κατα 320% τα τελευταια 5 χρονια. Αντιστοιχες κινητοποιησεις ετοιμαζουν για τις επομενες μερες και 3000 ψαραδες στην Ιταλια.
Στην χωρα μας η ακριβεια στα...παντα καλα κρατει. Οι χτεσινες ανακοινωσεις Φολια δεν πεισανε κανεναν(προφανως ουτε τον ιδιο), παραλληλα δωσανε στους βιομηχανους και στους εμπορους να κανουν επιδειξη ισχυος απεναντι στην κοινωνια λεγοντας πως δεν ειναι διατεθειμενοι να μειωσουν τις τιμες.
Αλαλουμ επικρατησε στο κυβερνβων κομμα μιας και αλλα ελεγε ο ενας αλλα ο αλλος σχετικα με την ακριβεια.
Το προβλημα ομως παραμενιε. Ο κοσμος τα χει παιξει κυριολεκτικα και στο βαθος υπαρχει μαι αντιπολιτευση που δεν μοιαζει να εχει καια υτη λυσεις.
Δεν υπαρχει βουληση, σκεψη και προγραμμα για την παταξη της ακριβειας στην χωρα.
Ολοενα και περισσοτεροι εργαζομενοι νιωθουν πως ειναι κοροιδια να...εργαζονται μιας και τους βγαινει πιο ακριβα το να δουλευουν απο το να καθονται.
Παραδειγμα, ενας εργαζομενος που η επιχειρηση που δουλευει εδρευει στο Καλοχωρι Θεσ/νικης και ο ιδιος μενει στην Καλαμαρια και αναγκαζεται να πηγαινει με το ιχ του στην δουλεια, το κοστος που δινει σε βενζινες για ενα μηνα μειωνει σημαντικα τον μισθο που παιρνει. Και αν παιρνει 500 η 600 ευρω τοτε η κατασταση ειναι...δραμα.
Μηπως σε λιγο καιρο θα γινουμε...Ταυλανδη;
Μηπως το φετινο ελληνικο καλοκαιρακι θα ναι το πιο μιζερο ολων των εποχων;
Μηπως να εβγαινε καποιος και να μας ελεγε τα εξης; "ΝΑΙ ΡΕ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ. ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΠΟΤΕ. ΕΓΚΑΝΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ. Α Ι ΣΙΧΤΙΡ ΕΡΓΑΤΑΚΗΔΕς ΟΛΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ"
Πειτε το μας τουλαχιστον πως ετσι μας βλεπεται να μην εχουμε αυταπατες...

1 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

ΕΓΚΑΝΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

apo to 2002 eimaste sklaboi ayths ths epoxhs adelfe..den tha swthoume apo oti blepw..

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial