Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Ο ΡΕΥΣΤΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΣ



Mας ενδιαφέρει από ανθρωπιστική άποψη αυτό το θέμα μιας και λιγοστές οικογένειες ομογενών ποντίων ζούνε ακόμα στην περιοχή.
Πυροβολισμοί λοιπόν, πέσα το πρωί στα σύνορα ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΣ εναντίων λεωφορείου που μετέφερε κόσμο για να ψηφίσει στις Γεωργιανές εκλογές. οι δυο πλευρές κατηγορούν και επιρρίπτουν τις ευθύνες η μια στην άλλη.
Η ατμόσφαιρα στα σύνροα ειναι τεταμένη την τελευταία βδομάδα μιας και αλληλοκατηγορούνται για προετοιμασίες στρατιωτικής εισβολής.
να θυμήσουμε πως η ΑΜΠΧΑΖΙΑ αποσχίστηκε -με την ευλογίες και της Ρωσίας- απο την Γεωργία πριν απο χρόνια.
Η Ρωσία βλέποντας την πρόθεση της Γεωργίας να...¨πέσει" στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ, ενίσχυει τουλάχιστον πολιτικά τις αποσχιστικές τάσεις των ΑΜΠΧΑΖΙΩΝ.
Μετά την απόσχιση δε του Κοσσόβουαπο την Σερβία, η ΝΌΤΙΟΣ ΟΣΕΤΙΑ, όπως και η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ζητήσανε την αναγνώριση και της δικής τους απόσχισης πυ έλαβε χώρα το 1992.
Η περιοχή αυτρή ειναι ο επονομαζόμενος ΚΑΥΚΑΣΟΣ. Μια περιοχή που ζούνε αρκετές οικογένειες ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΥΚΑΣΙΩΝ και μετά την διάλυση τησ ΕΣΣΔ βρίσκεται σχεδόν μονίμως σε αναβρασμό.
Πολλές οικογένειες Πόντιων της περιοχής ήρθαν στην Ελλάδα την δεκαετία του 90, μιας και βρεθήκανε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών των διοαπλεκόμενων στην περιοχή. (Ας μην αναφερθούμε στην υποδοχή που δέχτηκαν απο τις ντόπιες εξουσίες και κομμάτι εθνικιστών ελλήνων - όσο ήταν οι ομογενείς μας στον ΚΑΥΚΑΣΟ τους αντιμετωπίζανε ως έλληνες , ενώ με την άφιξη τους στην χώρα "βαφτιστήκανε" Τσετσένοι...).
Την ίδια στιγμή και στον απόηχο του συνοριακού επεισοδείου, η Γεωργιανή αντιπολίτευση καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια στην φιλο-δυτική κυβέρνηση , κατηγωτόνρας την για νοθεία στις κάλπες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial