Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΣΑΛΟΝΙΚΗ VS ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ



Την περίδο 2005-2006 όταν ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε μείνει στην κατηγορίαενώ η ομάδα του Άρη είχε υποβιβαστεί , τα τοπικά κανάλια της Σαλονίκης, στα ρεπορτάζο παίζαν πρώτα τον Άρη(του αφιερώνανε και πολύ χρόνο) και έπειτα αναφερόντουσαν μέσα σε μερικά δευτερόλπετα στην Καλαμαριά.
Μας είχε κάνει εντύπωση τότε, πως γίνεται και πάιζουνε μια μια ομάδα που ειναι στην Α εθνική μετά απο μια ομάδα πυ βρίσκεται στην β; (Δεν στρέφεται αυτο το ερώτημα ενάντια στην ομάδα του Άρη αλλά ενάντια στα τοπικά κανάλια). Α πό μόνοι μας δώσαμε τότε την απάντηση πως συμβαίνει αυτό επειδή ο Άρης έχει περισσότερο κόσμο-οπαδούς απο την ομάδα του Απόλλων.
Φέτος που ο Απόλλων υποβιβάστηκε στην β εθνική τα τοπικά κανάλια στμάτησαν να τον παίζουν εντελώς. Μετά το τελευταίο ματς της αγωνιστικής ο Απόλλων εξαφανίστηκε απο τα κανάλια της πόλης μας. Αντιθέτως παίζουν ομάδες β εθνικής του λεκανοπεδίου της Αττικής κλπ.
Εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα , πως δεν μετράει η αγωνιστικότητα μιας ομάδας, ούτε καν ο αριθμός των οπαδών σαν κριτήριο για το αν θα παίξει στα κανάλια, αλλά η εμπάθεια που βγάζεις για την περιοχή. Γιατί κακά τα ψέμματα, αυτοί που λέμε παλαιοί και παραδοσιακοί Σαλονικείς βγάζαν πάντα εμπάθεια για την περιοχή που βρισκόταν ανατολικά τους.
Μήπως θα έπρεπε και μεις όμως να πάψουμε να λέμε πως είμαστε Σαλονικείς όταν μας ρωτάνε; Απο τη Σαλονίκη έχουμε φορτωθεί μόνο τα προβλήματα της. Και σήμερα που μιλάμε σκοπεύουν να μας φορτώσουν το τέρμα του μετρό με ανυπολόγιστες ζημιές για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ.
Τα ίδια προβληματα φορτώνει η πόλη αυτή και σε άλλους δήμους εκτός απο τον δικό μας. Απλά για τον δικό μας γνωρίζουμε και λέμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial