Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Η ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ

H χτεσινη πορεια ξεκινησε απο το ΡΕΜΕΤΖΟ(δημοτικο κεντρο νεοτητας το οποιο εχει απαξιωσει τελευταια η δημοτικη αρχη). Η πορεια διέσχισε την παραλιακη(οπου υπαρχουν καφε-κλαμπς- τα οποια εχουν κανει πληθωρα πολεοδομικων παραβασεων, χτίζοντας ακομα και στο μισο πεζοδρομιο...και με τα οποια εχουν προβλημα οι κατοικοι της περιοχης μιαςκια "βαρανε" μμουσικη μεχρι τις4 η ωρα τα χαραματα εμποδιζοντας τους ιδιους και τα παιδια τους να κοιμηθουν).
Απο την παραλιακη της ΑΡΕΤΣΟΥΣ η πορεια έστριψε κατω προς την μαρινα της Αρετσους(ενα σημειο που ανηκει πλεον στα ΕΤΑ, τα οποια ΕΤΑ εχουν την βουληση νβα πουλησουν σε ιδιωτες και ηδη εδω και χρονια εχουν προβει σε κλεισιμο χωρων με συρμα, μπαρες ή σιδερενιες πορτες). Η απόφαση που πηρε η συνελευση κατοικων ηταν να ξηλωθουν συρματοπλεγματα και να πεσουν οι πορτες που φραζουν την ελευθερη κίνηση των πολιτων στην μαρίνα(κατι που ζητηθηκε απο την δημοτικη αρχη εδω και χρονια και δεν υλοποιηθηκε ποτε).
Η πορεια πέρασε απο το δημοτικο αναψυκτηριο της πλαζ οπου οι θαμώνες μετα απο ανακοινωση των αιτηματων μας ξεσπασαν σε χειροκροτηματα.
Απο την παραλια μετά κατευθυνθηκαμε προς το πρωην στρατοπεδο ΚΟΔΡΑ, οπου λαβαινε χωρα παιδικη εκδηλωση. (Το στρατοπεδο ΚΟΔΡΑ , ενω εχει κυρηχθει με αποφαση του συμβουλιου της Επικρατειας χωρος πρασινου και αρχαιολογικος-εκει βρισκοταν η ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΡΜΗ-παρ ολα αυτα παλι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ προσπαθει να χτισει στο εσωτερικο του επιβαρυνοντας μια δασικη εκταση με μπετον-επισης στο κοδρα υπαρχουν πολλα ειδη σπανιων πουλιων.
Η πορεια διεσχισε το ΚΟΔΡ και βγηκε στην οδο Σοφουλη και κατευθυνθηκε στην παραλια στην περιοχη ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ , οπου και εκει τους ελευθερους χωρους τους διεκδικουν ιδιοκτητες που ξεπηδησαν απο το πουθενα , καθως και ενα κομματι-φιλετο διεκδικουν και το ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ προξενειο αλλά και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Η πορεια κατέλυσε στην παραλια στην περιοχη ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ και η προγραμματισμενη συναυλια διεκοπη λογο ενος ξαφνικου μπουρινιου.
Την πορεια πλαισιωσαν Καλαμαριωτεσ ολων των ηλικιων καθώς και πολλοι Σαλονικεις (μιας και τα προβληματα της γειτονιας αφορουν και ολοι την πολη). Ήταν μια μαζικη πορεια, με δυναμη, παλμο και το ολο σηκνικο εμοιαζε με γιορτη.
Μια γιορτη εξαγριωμενων με την υποβαθμιση του περιβαλλοντος κατοικων. Μια γιορτη που ειπε ενα ηχηρο "οχι" σε μια δημοτικη αρχη που ειναι υπηρετης των ιδιωτικων συμφεροντων.
Πριν την εκδηλωση αυτη μια πολιτικη παραταξη και καποιοι "βαλτοι"τυποι προπσαθησαν να οργανωσουν και αυτοι εκδηλωσεις λειτουργωντας υποπτα και διασπαστικα προς την κινηση αυτη των κατοικων. Ευτυχως δε τα καταφεραν...
ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ. ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑ ΣΚΑΤΙ ΑΠΛΟ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial