Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΙ





Η ελληνικη κοινωνια σημερα χωριζεται σε δυο κομματια.
Σ αυτους που γκρινιαζουν πως τους φταινε τα παντα, πως οι πολιτικοι τους κλεβουνε και ολη την γνωστη φιλολογια που ακολουθει την "κοσμοθεωρια¨τους και σ αυτους που προσπαθουν με τις ελαχτιστες δυναμεις τους να αλλαξουν ταπραγματα, να βρουν λύσεις στα αδιεξοδα, να πανε κοντρα στον ανεμο για να καλυτερευσουν τα πραγματα.
Η οποια εξουσια με τα σκυλακια αυτους τους δευτερους προσπαθει να τους χτυπήσει με οποινδηποτε τροπο (και εδω που τα λεμε καλα κανει γιατρι αυτο ειναι και το συμφερον της).
Τ ο εξωφρενικό ειναι πως το ίδιο κάνει και η πρώτη ομάδα ανθρώπων, αυτοί που γκρινιάζουν πως τίποτα δε τους αρεσει(Γκρινιαρηδες , θα αναφερονται απο εδω και περα).
Αυτή η ομάδα ελλήνων ξεσαλώνει όποτε μαθαίνει πως κάποιος προτεινε μια λύση στο αδιεξοδο, προσπαθησε να κανει πραξη το οραμα του κτλ.
Επιτιθονται σε καθε τι πρωτοτυπο, νεό, πρωτοποριακό, χτυπανε καθε κινηση που προσπαθει να δωσει απλες ρεαλιστικες λυσεις στα συχρονα πρόβληματα.
Οι επιθεσεις των Γκρινιαρηδων ειναι παντα φραστικες, μιας και ειναι δειλα ανθρωπακια για να κανουν κατι παραπανω.
Στρογγυλοκάθονται, βολεμενοι στην ζωούλα τους καισ την ουσια γκρινιαζουν οχι γιατι νιωθουν πως το συνολο της κοινωνιας αδικείται αλλα γιατί η δικιά τους ζωη δ εμοιαζει με αυτη των πλουσίων.








Καθυστερημενοι στο συνολο τους, ημιμαθείς, βλάκες. Παρ ολα αυτα αποτελουν την εμπροσθοφυλακη ενος απαθους κοματιου της μικροαστικης ταξης που δεν πραττει τίποτα, βρίζει στους καφενεδες τα αφεντικα αλλα τους κανει τεμεναδες στον χωρο εργασίας, και ειναι τοσο συντηρητικια που απορριπτει οτιδηποτε θα αλλαζε τη ζωη τους προς το καλυτερο, οχι γιατι δε θελει αλλα γιατι ειναι γεννημενος εχθρός των αλλαγων.
Ι κανοι για το χειροτερο η το χειροτερο.
ΑΣ ΒΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ




Υπαρχει ομως καια υτο το κομματι της κοινωνιας στην Ελλάδα που οσο περναει ο καιρος ριζοσπαστικοποιηται, αφηνει τον καναπε, προτεινει λυσεις, εχει ονειρα, πραγματωνει τις επιθυμιες του και ειναι πολλοι.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΑΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΖΑΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΙΥ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ "ΨΗΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤ ΕΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ".
ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
"ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ"

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

makran h kalyterh anarthsh su file..

Ανώνυμοςείπε...

:)
na sai kala

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial