Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΨCEBIL.GR.





* Η νέα τάξη πραγμάτων στην Εκκλησία της Ελλάδος

Ποιους στοχεύει η (ολομέτωπη) επίθεση του κ. Ιερώνυμου

Οι «TV περσόνες» της Ιεραρχίας και η «αιματηρή» εκλογή των νέων μητροπολιτών


ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Νέα τάξη πραγμάτων στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα απευθύνεται στην κοινωνία όχι από άμβωνος αλλά από την Ωραία Πύλη, όπως λέει χαρακτηριστικά συνεργάτης του, προσπαθεί να επιβάλει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε στις αρχές της εβδομάδας εναντίον συγκεκριμένων μητροπολιτών ­ τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει «TV περσόνες» της Ιεραρχίας που λύνουν από τηλεοράσεως όλα τα «μεγάλα ζητήματα της πατρίδας», από τις σχέσεις με τους γείτονες ως τις ταυτότητες, παλαιότερα, και τη νομιμοποίηση των σχέσεων ομοφυλοφίλων, εσχάτως ­ εξέπληξε πολλούς με την έντασή της. Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Ιερώνυμος επιχειρεί να επιβάλει στροφή 180 μοιρών στα όσα ίσχυαν την τελευταία δεκαετία στη διοίκηση της Εκκλησίας. Ωστόσο, όπως διαφαίνεται από τα εκλογικά αποτελέσματα της ανάδειξης νέων Μητροπολιτών Λευκάδος και Παροναξίας σε εκείνη την ίδια συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, η διαδικασία αυτή μόνο «αναίμακτη» δεν θα είναι.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ SAMURAI


Ποτέ δε πιστεψα στον θεό ή στην εκκλησία, αλλά πάντα σεβόμουν αυτούς που είχαν κάποια πιστεύω αρκεί να μην ήταν υποκριτές

Παρ όλα αυτά τοντ ελευταίο καιρό οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο Ιερώνυμος έχει κανει όντως την διαφορά στους κόλπους της Ελλαδικής εκκλησίας με την σκέψη του και την πρακτική του. Ειλικρινά δε πιστεύω ποτέ η Ελληνική Εκκλησία να είχε έναν τόσο προοδευτικό (για τα δεδομένα της)σε μια τόσο υψηλή θέση.

Ήδη οι συντηρητικές ακρό δεξιές δυνάμεις κατά δήλωση των ιδίων αναποούν την εποχή που μεσουρανούσε ο προηγούμενος αρχιεπίσκοπός.

Ειναι εκπληκικό πάντως να βρίσκεται κάποιος αρκετά προοδευτικός άνθρωπος στα ηνία ενός συντηρητικού οργανισμού.

Μήπως βιώνουμε προπάθεις μιας εκκλησιαστικής περεστρόικα;

Μήπως ο Ιερώνυμος ειναι οτι ήταν ο ΧΑΤΑΜΙ για τους θρησκευτικούς κύκλους του Ιραν;(τηρουμένων των αναλογιών)

Πάντως όπως και να χουν τα πράματα το έργο του ειναι δύσκολο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial