Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Πολυ ωραιοβιντεο και πολυ ωραια ερευνα αυτη που ακολουθει , ομως διαφευγει κατι του δημοσιογραφου(ισως γιατι δουλεια τους ειναι να δημιουργουν ιντριγκα στα ρεπορταζ για να εχουν ενδιαφερον). Λοιπον παρουσιαζει την Ρωσια σαν τη χωρα που νικησε τον φασισμο(κατα 90%ειναι αληθεια αυτο-απλα πιστευω πως αν οι Αμερικανοι δε χωνανε το υπολοιπο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ10%με την αποβαση στην Νορμανδια, που στην ουσια ηταν μια σφαγη την οποια αρνηθηκαν να την υποστουν οι Βρετανοι και ετσι την επωμιστηκαν οι Αμερικανοι που στειλαν απειρο στρατο να σφαχτει απο τα γερμανικα πυροβολα)μονο που του διαφευγει το εξης
Κατα τη διαρκεια του πολεμου αμετρητοι ρωσοι λιποτακτουσαν και προσχωρουσαν στις γραμμες των ναζι, αυτους τους αποκαλουσαν και kiwi(οπως καια ρκετοι γερμανοι προσχωρουσαν στις γραμμες των ρωσων). Απο αυτη την ιστορικη αναδρομη λοιπον προκυπτει πως ο φασισμος δεν ειναι σημειο των καιρων στην Ρωσια αλλα εχει ριζες απο την εποχη τουλαχιστον του Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Απο την αλλη μερια οπως θα δειτε στο βιντεο υπαρχουν και οι ρωσοι αναρχικοι που μαχονται τον φασισμο στην χωρα. Και ο αναρχισμος εχει πολυ βαθιες ριζες στην χωρα, πολυ παλιοτερες ακομα και απο την Οκτωβριανη επανασταση και την κομουνιστικη θεωρια. Μη ξεχνατε πως απο τους τεσσερις θεμελιωτες της αναρχικης φιλοσοφίας οι δυο ηταν ρωσοι. Ο Μπακουνιν και ο Κροποτκιν, οι αλλοι δυο ηταν ο ΠΡΟΥΝΤΟΝ, Γαλλος και ο ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ, Ιταλος.




υπαρχει ομως και ο αντιλογος απο τους αντιφασιστες στην Ρωσια

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

η αυξηση του αριθμου των φασιστων ρωσσια εχει απιστευτους ρυθμους,.δυστυχως..

Ο ΑΓΩΝ εντωμεταξυ πουλαει τρελα εκει

Ανώνυμοςείπε...

δυσκολη κατασταση φιλε

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial