Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΡΟΚ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ

Απο το 1989 κυλησε πολυ νερο στον μυλο του ρωσικου ροκ. Τοτε για πρωτη φορα οι κιθαρες των SCORPIONS και των MOTLEY CRUE δονουσαν την ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ κανοντας ακομα και τους αστυνομικους -ερυθροφρουρους του κομουνιστικου καθεστωτος να χορευουν στουσ ρυθμους του δυτικου-αλλοτε σχεδον απαγορευμενου-ροκ.
Σχετικα γρηγορα , το ρωσικο ροκ οχι μονο γεννηθηκε, αλλα αρχισε να παιζει πρωτευοντα ρολο στα μουσικα πραγματα της χωρας , μην εχοντας να ζηλεψει και πολλα απο το αντιστοιχο της Δυσης.
Ενα σχετικο ΓΑΜΩΤΟ ειναι πως στην χωρα μας, την σκυλολαγνα Ελλαδα, το νεανικο ροκ καταληγει στα30 του να παιζει μπασο ή κιθαρα σε καποιο μπουζουκαδικο υπο τις αγριφωναρες της οποιας ατραλαντης κοτας φοραει μινι και ψηλα τακουνια και γκαριζει για τεμεκ καψουρες.





δειτε τωρα πως ηταν το ρωσικο ροκ στο ξεκινημα του
το συγκροτημα ειναι οι gorky park τους οποιους ειχε ακουσει το 1989 ο jon bon jovi και αποφασισε να τους προωθησει να βγαλουν δισκο



και φυσικα υπαρχει το ρωσικο punk οπου και σ αυτην την χωρα οπως και οπουδηποτε αλλου στο κοσμο προπσαθει να διατηρησει μια σταθερη πορεια αναμεσα απο τους σκοπελους του τρεντισμου κια του χεβυμεταλισμου




και φυσικα στην ρωσια υπαρχει και πολυ καλη hip hop σκηνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial