Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

to parakato κειμενακι ειναι ανατυπωση με στοιχεια για τοντ ουρισμο σε τουρκια και οχι μονο απο το μπλογκ του

greece salonika


Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2008

20% πάνω ο τουρισμός στην Τουρκία..


Αδυναμία δείχνουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή άνοδο σε αφίξεις τουριστών που καταγράφει ο τουρκικός τουρισμός.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι αφίξεις ξένων τουριστών τον Μάιο στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 20,15%, φθάνοντας σε 2.748.565 από 2.887.645 τον ίδιο μήνα του 2007. Αντίστοιχα, οι αφίξεις στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2008 «σκαρφάλωσαν» στις 7.381.032 σε σχέση με 6.410.032 την ίδια περίοδο πέρυσι που σημαίνει μία αύξηση της τάξης του 15,15%.
Βέβαια ζητούμενο και για την τουρκική πλευρά είναι η πορεία των εισπράξεων. Και αυτό γιατί παρ' ότι πέρυσι στην Τουρκία καταγράφηκαν περίπου 8 εκατ. αφίξεις περισσότερες σε σχέση με αυτές της Ελλάδας, η χώρα μας είχε κατά περίπου 1 δισ. ευρώ περισσότερες εισπράξεις ως αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας από τις αντίστοιχες εισπράξεις της Τουρκίας. Από την άλλη είναι πολύ νωρίς ακόμη να εκτιμήσει κανείς αν και ποιές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στον τουρκικό τουρισμό μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση η οποία σημειώθηκε στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη.
Η Ισπανία με τη σειρά της από τη μείωση 1% που παρουσίαζε σε επίπεδο αφίξεων τον Απρίλιο, τον Μάιο κατέγραψε κέρδη όπως και η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε η αύξηση τον Μάιο κινήθηκε σε ποσοστό 4,2%. Ετσι, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ισπανία έφθασε σε ποσοστό 3,5%. Βέβαια, και ο ισπανικός τουρισμός παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες τη φετινή χρονιά με τα οργανωμένα πακέτα να παρουσιάζουν υστέρηση και οι απευθείας κρατήσεις να κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Μία από τις πιο κρίσιμες αγορές για την πορεία πολλών ευρωπαϊκών προορισμών τη φετινή περίοδο είναι η βρετανική. Η αύξηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής από τη βρετανική αγορά για Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την επίτευξη καλύτερης ροής στις αφίξεις αλλά όχι στις εισπράξεις.
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου Last minute.com οι άσχημες καιρικές συνθήκες στη Βρετανία σε συνδυασμό με το μειωμένο προϋπολογισμό για διακοπές των Βρετανών οδηγούν σε αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Η εν λόγω έρευνα αναφέρει ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα παρατηρείται μία αύξηση της τάξης του 23% στην εμπορική κίνηση με κυκλοφορία πολλών χρηστών που αναζητούν πακέτα διακοπών στην εν λόγω ιστοσελίδα. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται οι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι αυτοί που «υποφέρουν» λόγω της αδύναμης βρετανικής Λίρας και οι Βρετανοί τουρίστες αποφεύγουν τη ζώνη του ισχυρού ευρώ, επιλέγοντας προορισμούς όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος που πηγαίνουν πολύ καλά για φέτος και παρεπιμπτόντως έχουν αύξηση και οι δύο της τάξης του 14% συγκριτικά με πέρυσι. Επίσης, οι κρατήσεις για Τυνησία έχουν εκτοξευθεί στο 9% και της Κροατίας στο εντυπωσιακό 150%!


SXOLIO DON KIXOTI
Οι τουριστες αφυ ηρθαν ελλαδα και φαγαν την πατατα με τις τιμες, μιας και ακομα και οι πιο ανετοι οικονομικα βορειοευρωπαιοι βρισκουν την χωρα μας πανακριβη, προτιμουνν πλεον αλλους προορισμους. γι αυτο και εμεις του χρονου θα οργανωσουμε να παμε διακοπες στην κροατια, στην τουρκια, στην τυνησια η καπου αλλου που δε θα πουλανε το νερο για χρυσαφι και δε θα νοικιαζουν τα δωματια 50 ευρω τρην μερα.
Ξερω θα δυσαρεστηθουν οι χαλκιδικιωτες και οι νησιωτες που κοιταν τους τουριστες σαν μαλακες με χρημα και σκεφτονται απο μεσα τους "αυτος ο μαλακας δουλευε ολο το χρονο ανασφαλιστος και 2 δουλειες για να ερθει στο νησι το καλοκαιρι να του τα αρπαξω και να στειλω τον γιο μου να σπουδασει στην αγγλια"
για αυτο ελληνακηδες -εξυπνακηδες χαρειτε εσεις του χρονου τις κωλοπαραλιες σας, τα κωλο rooms to let σας και την κωλονησιωτικη παραδοση σας
εδω πλεον ερχονται ειναι τοπος προορισμου για ανοργασμικες αγγλιδες που γεννανε και πνιγουντ α παδια τους, για gay βρεττανους που χορευουν με φουστες μπροστα σ εμουστακαληδες περηφανους κρητικους και για ανυποψιαστους ευρωπαιους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial