Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ-ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Νεα διοιηκηση, νεα κατηγορια και αρχισανε τα οργανα στον Απολλωνα Καλαμαριας(το Καλαμαριας για την ωρα μιας και φαινεται να πειραζει καποιους).
Αλλα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.
Απο την πρωτη χρονια(2004)που ανεβηκε στην Α εθνικη ο Απολλων ξεκινησε μια κουβεντα, απο τους οργανωμενους οπαδους, για το τις πταιει που δεν παει καλα η ομαδα.
Εφταιγε ο προπονητης, ο προεδρος και ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΥΟ ΓΗΠΕΔΟ. Με βαση λοιπον αυτο το αξιωμα ψαξαν ΚΑΠΟΙΟΙ να βρουν τους λογους που δεν παταει ο κοσμος στο γηπεδο και κατεληξαν πως ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ(οχι ας πουμε το γεγονος οτι δεν κανει μεταγραφες και δεν εχει καλη ομαδα).
Αρχισε σιγα-σιγα αλλά σταδιακα να εστιαζεται το προβλημα του Απολλωνα στον ονομα του-λεγοντας ονομα δεν εννοουσαν οτι το προβλημα βρισκοταν στο Απολλων αλλα στο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ.
Εντεχνα λοιπον προτειναν να μετονομαστει σε Απολλων Ποντου με σκοπο να κερδισει η ομαδα οπαδους-ποντιους σε ολη την Ελλαδα.
Εδω , μαζι με προσωπικες φιλοδοξιες τους για την αναληψη της δημαρχιας και της προεδριας στον Απολλων χωνονται και ατομα που βρισκουν ιδεολογικη πλατφορμα σε αυτη των νεο-ποντιστων.
Οι νεο-ποντιστες ειναι κινησεις ατομων που ανακαλυψαν το ποντιακο ζητημα και το αναδεικνυουν στην βαση μιας εθνικιστικης θεωρησης των πραγματων που προφανως οι τελικοι τους σκοποι μπορει να ειναι και αλλοτριοι απο αυτους που ευαγγελιζονται.
Φτανουμε στο σημερα, λοιπον και διαβαζουμε σε αθλητικη εφημεριδα της πολης πως συζητιεται απο τη νεα διοιηκηση μη-ποντιων του Απολλωνα , η αλλαγη του ονοματος απο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ σε ΠΟΝΤΟΥ.
Το πρβλημα εδω ειναι διττο.
Η νεα διοικηση , οπως και καθε διοιηκηση ποδοσφαιρικου σωματειου κοιτα να εχει το μεγαλυτερο δυνατον κερδος απο μια ομαδα και σ αυτη την κατευθυνση εστιαζουν για αλλαγη του ονοματος. Κερδος λοιπον στο ονομα του Ποντου και των σφαγων του λαου μας;
Οι οργανωμενοι δε το καταλαβαινουν αυτο, μιας και ειναι τριτης ή τεταρτης γενιας προσφυγες και νοιαζονται πιο πολυ για τον φραπε που θα πιουν στον πεζοδρομο και το να δουν την ομαδα ΤΣΑΜΠΙΟ ΛΙΓΚ...
Η δευτερη ενσταση εχει να κανει με την ιδια μας την περιοχη. Η ομαδα στηθηκε απο προσφυγες της περιοχης της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, το 1926 εις μνημην του λαμπρου σωματειου που υπηρχε στην Τραπεζουντα με το ιδιο ονομα.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1926 ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ.
Βγαζοντας, λοιπον το ονομα της συνοικιας μας απο την ομαδα αυτοματα πεθαινει οτι πρεσβευει ολα αυτα τα χρονια ο Απολλων , η γειτονια μας.

Αυτο που δε μπορουν επισης να καταλαβουν οι οργανωμενοι , που τρεχουν πισω απο αυτη την παπαρια αλλαγης του ονοματος ειναι τα εξης
1)Αν η ομαδα αλλαξει ονομα, τοτε πολυ ευκολα μπορει αν το θελει ο εκαστοτε προεδρος να αλλαξει και εδρα, μια και για παντα
2)Με το να αλλαξει ονομα η ομαδα δε σημαινει πως θα αποκτησει αυτοματως οπαδους-ποντιους. Ποντιοι οπαδοι υπαρχουν σε ολες τις ομαδες του πρωταθληματος(ετσι κ αλλιως ο Απολλων εχιε φιλους σε ολη την Ελλαδα χωρις ο προσδιορισμος Κλαμαριας να εμποδιζει κοσμο ακομα και απο Γερμανια κ Σουηδια να ειναι φιλαθλοι της ομαδας μας. Με μια μικρη διαφημιστικη φανφαρα πανω στο αιμα των νεκρων του Ποντου δε θα αφησει ο αλλος τον ΒΑΖΕΛΟ, ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ, ΤΟΝ ΠΑΟΚ , ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ , ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟΝ ΑΡΗ, ομαδες που πρωταγωνιστουν και βγαινουν Ευρωπη για να υποστηριξει τον Απολλων των μη-μεταγραφων, των ασανσερ της Α εθνικης κλπ
Το σχεδιο ξεφευγει απο το αθλητικο, το πεταξαν προφανως ή το ενστερνιστηκαν στην πορεια οι νεο-ποντιστες της πολης για να εξυπηρετησουν τα δικα τους εθνικιστικα παιχνιδια απο τα οποια βγαζουν πολιτικη και οχι μονο υπεραξια.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ









Στη φωτο παρακατω διακρινονται φασιστικα πανο
το πρωτο που φαινεται ειναι για τα ΙΜΙΑ-κατα τη παγια τακτικη των φασιστων να χτυπησουν στο συναισθηματικο τους ανυποψιαστους και κατω απο το πανο των ΙΜΙΩΝ
διακρινονται
ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαια(λες κ οι αντιπαλοι στο ματς αυτο ηταν απο αλλη χωρα)
και ο Κελτκος Σταυρος , συμβολο καθαρα ναζιστικο,
αυτοι ειναι που ουρλιαζουν να αλλαξει ο Απολλων ονομα;
πολλοι απο τους οποιουςε δεν ειναι καν Απολλων
αλλα ερχονται στο γηπεδο για να κανουν ναζιστικη αγκιτατσια



















παρεουλα μ αυτους εχουν ενωσει τα χερια τους
κ οι εκφραστες του νεο-ποντισμου
στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, προσπαθωντας να πετυχουν τους οποιους σκοπους τους
αλλα του κακκου.
Το γηπεδο παραμενει απελπιστικα αδειο(και αναρωτιουνται το γιατι;)
Στα συλλαλητηρια τους παει κ γελαει ολος ο κοσμος
και ο μονος που τους συνδραμει ειναι ο
ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ(παρευρεθει σε συλλαλητηριο που εγινε για να φυγει ο προεδρος , ενω ο προεδρος ειχε ηδη φυγει)


ΤΟ ΚΑΚΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ , ΝΕΟ-ΠΟΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial