Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΛΟΣ

Σοκ προκαλει στα διεθνη χρηματιστηρια η ολικη καταρρευση της 4ης μεγαλης τραπεζας των ΗΠΑ.
Τα αιτια της καταρρευσης οφειλονται στη νμακρα κριση που περναει το πιστωτικο συστημα παγκοσμιως. Μια κριση που οφειλεταισ την ακρατη επιβολη του νεο-φιλελευθυρου μοντελου παγκοσμιως.
Την δεκαετια του 70 βγηκε μια σειρα θεωρητικων του καπιταλισμου και της οικονομιας ζητωντας την ανευ ορων επιθεση στα διακαιωματα που ειχαν κατακτησει οι εργαζομενοι, περικοπες παντου(ασφαλεια, μισθοι κρατος προνοιας κλπ) με στοχο τα λεφτα που θα δινοταν στους εργαζομενους να πανε στις τσεπες των αφεντικων παγκοσμιως.
Μετα την καταρρευση του υπαρκτου σοσιαλισμου στις αρχες του 90, αναδυθηκε μια νεα γενια γιαπηδων , οι οποιοι ειχαν ενα επιχειρημα στα χερια τους. Μιας και ο κομουνισμος απετυχε η μονη λυση και ο μονος δρομος ηταν ο νεο-φιλελευθερισμος.
Οι λαοι παγκοσμιως τσιμπησαν.
Το δελεαρ ηταν πως σε μια ελευθερη αγορα διχως διακαιωματα θα ηταν τετοιος ο ανταγωνισμος ωστε τα παντα θα ηταν φτηνα.
Ο λαος για αλλη μια φορα θεωρησε πως οι πολυεθνικες ειναι πιο χαζες απο αυτον και στον πολεμο τους πανω θα εριχναν τις τιμες για να χτυπησουν η μια την αλλη.
Το αποτελεσμα ηταν, να τα βρουν οπως ηταν και το φυσικο ολα τα αφεντικα παγκοσμιως και να επιτεθουν στις μαζες(οικονομικη επιθεση)
Ανεβασαν τις τιμες σε ΟΛΑ, ανεβηκαν τα επιτοκια , πηραν πισω διακιωματα που θεωρουνταν δεδομενα και το μονο που επεσε ηταν οι τοκοι των καταθεσεων στην τραπεζα και οι μισθοι και αγοραστικη δυναμη των εργαζομενων.
Παρ ολη την μειωμενη αγοραστικη δυναμη προσφεραν οι νεο-γιαπηδες το καροτο των δανειων με σκοπο να μην μπορει κανεις να τα αποληρωσει και να του παρουν ακομα και περιουσιακα στοιχεια.
Στην Αμερικη πλεον οι τραπεζες εχουν παρει τα παντα. Φτασανε στο σημειο , οπου δεν εχουν πλεον τι να παρουνε απο τους φτωχους. Η συσωρευση κεφαλαιου και κερδων που ξεκινησε το 90 εφτασε στα ορια της. Γι αυτο το λογο οι τραπεζες μη εχοντας τι αλλο να παρουν καταληγουν σε πτωχευση.
Τελικα ο λαος επιασε κοροιδο τις πολυεθνικες
αφου πρωτα ομως αυτες τον ξεσκισανε


ΥΓ-Το παλιοτερο μοντελο του καπιταλισμου προεβλεπε μεγαλες αποδοχες σε μισθους κλπ στον λαο , ωστε να μπορει με τα λεφτα που βγαζει να αγοραζει τα καπιταλιστικα αγαθα.
Αυτη η διαδικασια ηταν μια ισως χρονοβορα διαδικασια με σιγουρο ομως κερδος για τα αφεντικα.
Οι νεο -γιαπηδες του 90 και επειτα θεωρησαν πως οι χρονοβορες διαδικασιες ειναι χασιμο χρονου(και χρηματοσ) και ετσι αποφασισαν να παρουν τα παντα εδω και τωρα. Πλουτισαν σε Αμερικη και Ρωσια μεσα σε μια νυχτα διαφοροι τυποι
μονο που δεν σκεφτοντουσαν μονο το τωρα και οχι το μετα.
Ε ΛΌΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.


ΥΓ2-Οταν ελεγε ο Αλογομουρης στον Αλαβανο πως εχει δουλεψει στο ανταγωνιστικο περιβαλλον των εταιρειων και πανεπιστημιων στην Αγγλια αυτο εννοουσε. καθοταν δηλαδη και σκεφτοταν μαζι με αλλους νεο-γιαπηδες πωσ θα φορτωσουν τα ιδιωτικα χρεη στις πλατες του λαου και πως θα καρπωθουν οι ιδιωτεσ τα δημοσια κερδη

ΥΓ3-Αυτη η λογικη των νεο-γιαπηδων στην οικονομια εχιε μεταφερθει και στην πολιτικη. Σε μια σειρα απο κρατη κυβερνουνε αμερικανοσπουδαστοι τυποι που διακατεχονται απο μια ακρατη βιασυνη να κερδισουν τα παντα(χαρακτηριστικο γνωρισμα του νεο-φιλελευθερισμου)
βλεπε Γκρουεφσκυ και ΣΑΚΑΣΒΙΛΙ
Ο ενας βιαζεται να κατακτησει την Ελλαδα
και ο αλλος βιαστηκε να κατακτησει την Ρωσια

3 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

poly kalo keimeno k wraia proseggish sto thema..den ta eixa skeftei etsi

Ανώνυμοςείπε...

ευχαριστω φιλε
το εγραψα χθες το βραδυ αργα πριν τον υπνο κ ισως εχει ορθογραφικα

Ανώνυμοςείπε...

Kalo keimeno, alla den katalavainw to parakato "Γι αυτο το λογο οι τραπεζες μη εχοντας τι αλλο να παρουν καταληγουν σε πτωχευση."

Sygxorese me alla pws ptoxeveis an exeis parei ta panta???

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial