Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΕΡΙ ΑΥΓΗΣ,ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΑΝΑΤΥΠΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ



Ακόμα ένας άξιος Πολιτικός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ....που έπρεπε να πρωταγωνιστεί!!!

Δεν υπάρχουν τώρα προϋποθέσεις για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ
Μιχάλης Σαμπατακάκης, 20 ερωτήσεις. Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, 06/08/2008

Η «Αυγή» πρέπει να παραμείνει μια αυτόνομη εφημερίδα. Δεν είναι ένα κομματικό έντυπο το οποίο θα λειτουργεί με ένα «πρόθυμο» διοικητικό συμβούλιο.
Ο Μιχάλης Σαμπατακάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
του ΣΥΝ και παράλληλα του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας «Αυγή», εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εκδηλώθηκαν διαφωνίες στις προτεινόμενες από τον Αλέξη Τσίπρα αλλαγές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεραστεί η εσωτερική κρίση.

Για τις ευρωεκλογές συμφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος ότι είναι ορόσημο για τον ΣΥΝ, ενώ εύχεται οι εθνικές εκλογές να μη δώσουν αυτοδυναμία.

1. Τι θα γίνει τελικώς με την «Αυγή»; Θα προχωρήσει σε αλλαγές;

Η ΑΥΓΗ πρέπει να μείνει μια αυτόνομη, πλουραλιστική στις ιδέες εφημερίδα, φιλική προς τον ΣΥΝ, κάνοντας άνοιγμα στο ευρύ αναγνωστικό κοινό. Δεν πρέπει να γίνει κομματικό έντυπο που το διοικεί το κόμμα.
2. Με ποιον τρόπο απειλείται η αυτονομία της εφημερίδας;

Με την επιστροφή στην αντίληψη κομματικού οργάνου. Με την κατάργηση της αυτόνομης, πολυμετοχικής «ΑΥΓΗΣ Α.Ε.». Με τη συγκρότηση ενός «προθύμου» Διοικητικού Συμβουλίου. Με την επιλογή των υπευθύνων.
3. Δεν είναι η «Αυγή» κομματικό όργανο;

Δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει.
4. Γιατί διαφώνησε το Δ.Σ της εφημερίδας με τις προτάσεις Τσίπρα;

Διαφώνησε με την κατάργηση της αυτονομίας, που είναι κατάκτηση μιας ολόκληρης πορείας δεκαετιών. Συμφώνησε στην ανάγκη αξιοποίησης δημοσιογράφων κύρους.
5. Την ίδια ώρα πάντως οι εργαζόμενοι λένε ότι συμφωνούν… Η επιτροπή εργαζομένων δηλώνει συμφωνία. Ταυτόχρονα, όμως, στο βασικό ζήτημα δηλώνει πως η ΑΥΓΗ πρέπει να γίνει εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΣΥΝ και δεν ξέρω πόσα από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ θα συμφωνούσαν σ’ αυτό.

6. Πού βλέπετε να οδηγείται η κατάσταση;

Με την κομματική παρέμβαση, η ΑΥΓΗ έχει μπει σε κρίση. Ελπίζω να επικρατήσουν δια συναινέσεων (όπως ταιριάζει και στην ΑΥΓΗ και στον ΣΥΝ) οι ιδέες για μια αριστερή, αυτόνομη, ανανεωμένη ΑΥΓΗ, ανοιχτή στο ευρύ κοινό, χωρίς κομματικές επεμβάσεις. Με εμμονή στη συνέχιση της καθημερινής έκδοσής της.

7. Στην Κουμουνδούρου πού πάνε τα πράγματα;
Αισιοδοξία και άγχος. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς ο πολιτικός μας χώρος πρέπει ν’ ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες των ανθρώπων για σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στις δεξιές πολιτικές που εφαρμόζονται.

8. Είναι οι ευρωεκλογές ορόσημο για τον ΣΥΝ;
Είναι, αφού θα μετρηθεί η δυναμική μας στις κάλπες. Θα θέλαμε οι πολίτες, με την ψήφο τους, και να επιβραβεύσουν την αριστερή ευρωπαϊκή πολιτική μας και τη δράση μας στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και να σηματοδοτήσουν την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα μας.

9. Μήπως έχετε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη;

Οι πολίτες, με τις απαντήσεις τους στις δημοσκοπήσεις, είναι αυτοί που μας έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.

10. Βλέπετε κι εσείς αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό;
Φυσικά, αφού δεν υπάρχει προοπτική αυτοδυναμίας. Αυτή είναι η ποιοτική αλλαγή. Το ζητούμενο είναι οι αλλαγές να είναι προς προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση.

11. Γιατί δεν συνεργάζεστε με το ΠΑΣΟΚ;
Οι συνεργασίες πρέπει να έχουν αξιοπιστία και προγραμματική συμφωνία. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν σήμερα, αφού το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί δεξιόστροφες πολιτικές και εμμένει στην αυτοδυναμία.

12. Θα βλέπατε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;
Οι οικονομικοί κύκλοι το επιθυμούν. Οι προγραμματικές συγκλίσεις υπάρχουν. Θα ήταν, όμως, βιασμός της Ιστορίας και των προσδοκιών των πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον. Θα ήταν αρνητική εξέλιξη.

13. Και ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ;
Η κα. Παπαρήγα μας θεωρεί εχθρούς.

14. Είναι η ακυβερνησία…ευλογία;
Ο κίνδυνος της ακυβερνησίας προβάλλεται για να επιστρέψουν οι ψήφοι στον δικομματισμό. Όμως, το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων δεν είναι ακυβερνησία. Είναι πρόκληση. Το ζητούμενο είναι η συγκρότηση, με την ψήφο των πολιτών, μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με ισχυρή τη σύγχρονη Αριστερά.

15. Δεν ανησυχείτε μήπως ο ΣΥΝ κατηγορηθεί για αλαζονεία;
Αν υπάρχουν φαινόμενα αλαζονείας, είναι φυσικό να ασκήσετε κριτική. Όμως, το να επιδιώκουμε την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών, δεν είναι αλαζονεία.

16. Τι θα αλλάζατε στον σημερινό Συνασπισμό;
Δεν έχει σημασία τι θέλω να αλλάξω εγώ, αλλά οι προσδοκίες των πολιτών για δυνατή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της δεξιάς, πρόγραμμα και αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση.

17. Ποιος ο στόχος στις βουλευτικές εκλογές;

Να μην υπάρχει αυτοδυναμία και, γιατί όχι, ο χώρος μας να αποτελέσει τον πυρήνα μιας εναλλακτικής λύσης.

18. Πότε να ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο; Φιλοδοξούμε ως το τέλος του 2008, ώστε από τις αρχές του 2009 να κάνουμε την πολιτική εξόρμηση.

19. Πότε θα είναι έτοιμο το πρόγραμμά σας;
Δουλεύουμε συστηματικά. Φιλοδοξούμε να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2009.

20. Εάν μία δημοσκόπηση έδινε στον ΣΥΝ ξαφνικά 5% τότε θα… … Έκλειναν τα γραφεία τους όλες οι άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων και θα άνοιγαν σαμπάνιες οι Καραμανλής, Πανανδρέου και Παπαρήγα."
----------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί Πολιτικοί σαν τον Μιχάλη Σαμπατακάκη που λέει τα πράγματα με το όνομά τους να μην τον αφήνουν να είναι στη πρώτη γραμμή για να αφοπλίζουν και εμένα τον κακόπιστο με απλά επιχειρήματα αποφεύγοντας την όξυνση και τις βαρύγδουπες δηλώσεις;
Σίγουρα χρειάζονται και τα ικανά στελέχη για την εσωτερική δουλειά που είναι σοβαρή
αλλά η πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή θέλει ενίσχυση γιατί "από κάπου μπάζει"!

Aθηναίος

0 σχόλια:

Ανάρτηση Σχολίου

3 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

καλημερα,καλο μηνα φιλε.τα εχουμε πει κ μσν...
παιζουν πολλα ;)

Ανώνυμοςείπε...

οντως παιζουν
αλλα ηταν ωραια συνεντευξη αυτη , για αυτο εκανα ανατυπωση

Ανώνυμοςείπε...

to βιντεακι που εφτιαξα σ αρεσε;

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial