Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΛΠΓΚ

ΑΝΕΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ



Πέμπτη, Σεπτέμβριος 18, 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ας κλείσει, ας ξεπουληθεί, ας καεί το παλιάμπελο...

...όχι όμως πριν μάθουμε μερικά πράγματα, πριν ακουστούν όλες οι αλήθειες. Οπως για παράδειγμα οτι:

-Η Ο.Α. ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν είναι ελλειμματική, ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ότι στην πραγματικότητα ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ο.Α., πολύ μεγαλύτερο από τις οφειλές της ΟΑ προς το κράτος.

- Το σύνολο του συσσωρευμένου χρέους της ΟΑ (2,2 δις ευρώ) είναι χρέος προς το Δημόσιο και δημόσιους οργανισμούς το οποίο δημιουργήθηκε λόγω άρνησης πληρωμής από το κράτος στην ΟΑ των εξόδων στα οποία την υπέβαλλε διαχρονικά ενώ το 50% αυτού του χρέους αποτελείται από ρήτρες καθυστέρησης και πρόστιμα με εξωφρενικές ετήσιες προσαυξήσεις...

- Διοικήσεις της ΟΑ έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και εκκρεμούν αποφάσεις, ενώ ήδη υπάρχει ήδη απόφαση του Ε.Δ. η οποία μειώνει ποσό που πρέπει να επιστρέψει η ΟΑ στο κράτος και για το οποίο είχε προσφύγει η Κομισιόν.

- Υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για επιστροφή χρεών του κράτους προς την ΟΑ ποσά ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα που θα χαθούν εντελώς αν δεν εισπραχθούν πριν το κλείσιμο, το ξεπούλημα, το κάψιμο...

-Εχει ήδη εκδοθεί απόφαση για επιστροφή στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ Olympic Catering 11 εκατομμυρίων ευρώ χρέους του κράτους προς την εταιρία.

- Εκκρεμούν στα δικαστήρια άλλες δύο αποφάσεις για προσφυγές επιστροφής χρημάτων.

- Το χυδαίο ΨΕΜΜΑ περί «ελλειμματικής» Ο.Α, που πάνω του στηρίχτηκε η προσπάθεια νομιμοποίησης της δήθεν αναγκαιότητας ιδιωτικοποιήσεων των «ελλειμματικών» δημόσιων επιχειρήσεων, διαιωνίζεται από την σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, γιατί η πολιτική αυτή έχει τροφοδοτήσει τεράστιες κερδοσκοπικές προσδοκίες και στους ντόπιους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες αλλά και στο ξένο κεφάλαιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

τη βαρέθηκα αυτήν την κοροιδία.. ας πουν καθαρά στο λαό ότι επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας επιχείρησης.. αυτή είναι άλλωστε η νεοφιλελευθερη ιδεολογική προσέγγιση του δημοσίου.η τακτική του να αποδυναμώνουν και να εξαθλιώνουν ότι θέλουν να πουλήσουν κοψοχρονιάς γι ανα μας πείσουν ότι δεν γινεται αλλιώς έχει παραγίνει.. το ίδιο κάνουν και με τα πανεπιστήμια!

Ανώνυμοςείπε...

ετισ ακριβως ειναι πηνελοπη
και ενω το ιδεολογημα του νεο-φιλελευθερισμου καταρρεει παγκοσμιως εδω οι σπουδαγμενοι σε ανταγωνιστικα περιβαλλοντα αγγλικων πανεπιστημιων
οι"ουτε για μπακαλης δε κανεισ" συνεχιζουν το βιολι τους

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial