Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ LIBERTY





Aνατυπωνω απο το site indymedia athens



από . 4:23μμ, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στέλνοντας το δικό του μήνυμα τόνισε μεταξύ άλλων: « Η επιτυχία της αποστολή σας αποτελεί μία συμβολική νίκη ακριβώς για αυτά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά αιτήματα της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Ειρήνης, αποτελεί μία νίκη για την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Αυτή η επιτυχία σας μας ενθουσιάζει και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα, δήλωσε ότι ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας έχει σπάσει. Συμπλήρωσε δε πως το δράμα των βομβαρδισμών της κατοχής και του αποτρόπαιου τείχους δεν χωρά την πολυτέλεια να πάμε ξεχωριστά, αλλά επιβάλλει τη φιλοσοφία του πάμε όλοι μαζί.

«Πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι εκ των οποίων 40 βουλευτές και ο πρόεδρος της Βουλής, κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ. Απευθύνουμε έκκληση σε όλη την ανθρωπότητα να ασχοληθεί με τους Παλαιστίνιους», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της αποστολής, Τάσος Κουράκης.

«Η μαχητική διπλωματία των κινημάτων μπορεί να ανοίξει δρόμους που ισχυρές κυβερνήσεις είτε δεν μπορούν είτε δεν τολμούν είτε δεν θέλουν» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, εξηγώντας τη μεγάλη σημασία του εγχειρήματος. Ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά του δήλωσε: «το τείχος πρέπει να γκρεμιστεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένα άλλο».

Τη συγκίνησή του για την ελληνική αποστολή εξέφρασε ο σύμβουλος Τύπου της Παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα, Μουσταφά Αζούς ο οποίος τόνισε πως η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ευχαρίστησε δε τους «Ελληνες αδελφούς μας».

Εμφανώς συγκινημένοι δύο από τα μέλη του πληρώματος που έφτασαν στον Πειραιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τον κόσμο.

«Οι Παλαιστίνιοι που μας υποδέχθηκαν στη Γάζα γνώρισαν πρωτόγνωρη συγκίνηση και η επίσκεψή μας ήταν ένα σοκ γι' αυτούς» τόνισε ο Πέτρος Γιώτης, ο οποίος μίλησε και για δυσκολίες που συνάντησαν από την πλευρά των Ισραηλινών. «Απλά είχαμε πάρει μια απόφαση και τη φέραμε έως το τέλος, υπήρχε μέσα μας η πεποίθηση ότι κάνουμε το σωστό», είπε ο πλοιοκτήτης των δύο καϊκιών Βαγγέλης Πίσσιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος «Αγιος Νικόλαος» (Liberty), στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, είναι το πρώτο που εισήλθε στο λιμάνι της Γάζας μετά απο 41 χρόνια.








1 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

fobverh anarthsh k foberh prwtoboulia to olo egxeirhma

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial