Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΣΕ ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕ

Παγκοσμιο οικονομικο κραχ;
Δε με χαλαει καθολου.
Εδω και χρόνια βλεπω τον καθε φτωχο να παιρνει δανεια ή να τζογαρει παλιοτερα στο χρηματιστηριο κ με τα γκαφρα που τσεπωνε να κονομουσε καμια πορσε , μεζονετα, μαζορετα κλπ.
Τοσο καιρο κοροιδευε τους αλβανους , οι οποιοι με τη σεια τους γιναν κ αυτοι ελληνες στα χουγια κ μπηκαν κ αυτοι στο χωρο των δανειων για να παρουν κ αυτοι κανα σπιτι, αμαξι , κλπ
"Εμεις ερθαμεν ασην ρουσια" λεγανε κ οι ποντιοι παλινοστουντες κ μπηκαν κ αυτοι στο κολπο με δανειακια, εξοχικα στην Καλλικρατεια , πουκαμισακια σενια κ ουτω καθ εξης.
Και μεις οι μαλακες απο το 1917-1922 που ηρθαμε απο τα μερη του Ποντου κ του Καυκασου συνεχιζαμε να ζουμε σε ψιλο-τρυπες, να δουλευουμε μεροκαματο (τη στιγμη που πρωην συναδελφοι μας παιρνανε δανεια κ ανοιγανε μαγαζια) κ ολοι φυσικα μας δουλευαν.
Ελληνες, αλβασνοι, ρωσοι, πρεζακια, πανκσ, φασιστες, ακομα κ η Συμελα η Ποντια (χεχεχε).
Ολοι στο δουλεμα. Αυτο επικρατησε στην χωρα τα τελευταια χρονια. οι δανειακηδες αντιμετωπιζανε με μια υπεροψια τους εργαζομενους(πακεταδες, κουριερ,χειρονακτες κλπ)
Κ τωρα τι;
Ενα μεγαλο καταπρασινο αγγουρι ερχεται απο τον ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ διαπερναει τα Πυρηναια, κατεβαινει τον Ρηνο, διασχιζει τις πανεμορφες Αλπεις κ καταληγει στην πανεμορφη κ παντα γεματη τυχερακηδες ΕΛΛΑΔΑ.
Κατι τετοια κανει η ΑΜΕΡΙΚΗ κ μετα πως να την μισησεις μου λες;
Ποια Αμερικη δηλδη;
ΖΗΤΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, που δινει την ευκαιρια στα λαμογια , οσο φτωχοι κ καταπιεσμενοι κ αν ειναι να αποκαλυπτουν τον πραγματικο τους αντι-κοινωνικο τους χαρακτηρα.
ΖΗΤΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΟΡΣΕ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΤΑΚΗΔΕΣ ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ I WANNA BE
Εγω (και ο καθε εγω)που δεν ειχαμε ποσρε κ μεζονετα δ εμου πολυκακοφαινεται η κριση.
Αλλα εχω πολλους γνωστους που απο εκει που ντρεποταν να σε μιλησουνσ τον δρομο λογο της δουλειας που εκανες τωρα σκεφτονται πως θα βρουν το θαρρος να ζητησουν δανεικα για να μη χασουν την πορσε τους για 2 ευρω που τους λειπουν απο τη δοση.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ...ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΝ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΜΤΑ ΤΟΥ.
(για οσους παραξενευτουν, οχι δεν αγαπησα ξαφνικα τα αφεντικα, αλλα προσπαθθησα να περιγραψω την κριση μεσα απο μια ραφαηλιδικη σατυρικη αλληγορικη σκοπια)
Α Κ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ Κ ΠΟΡΣΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΠΟΛΥ ΠΑΙΞΑΤΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial