Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

H ΣΥΜΝΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Μετά την Γερμανικη κατοχη το Αγιο Ορος ζητησε απευθειας απο τον Χιτλερ (δεν ειναι πλακα αυτο -υπαρχουν εγγραφα κ τα αναρτησαν κ διαφοροι μπλογκερς)να υπαχθει το μερος τους στο Γερμανικο κρατος
Οταν οι Γερμανοι κατακτουσαν διαφορες χωρες δε τις προσαροτυσαν στο Γερμανικο κρατος απλα προεβαιναν σε διαφορες αλχημειες, για παραδειγμα, κοβανε κομματια της Σερβιας κ τα διναν σε Κροατες, κ αντιστροφα, ονομασανε το νομο Γρεβενων , βασιλειο των βλαχων, η Βορειοανατολικη Ελλαδα δοθηκε στη Βουλγαρια.
Δηλαδη στην ουσια εδω δεν ηταν Γερμανια. Καποιοι νομοι ηταν Ελλαδα, αλλοι παλι ηταν Βουλγαρια κ καποιοι αλλοι ηταν αυτονομα κρατη.
Το Αγιο Ορος ζητησε να υπαχθει στο Γερμανικο κρατος.
Λοιπον, πριν μπουμε στην ουσια του θεματος μια παρενθεση. Μετα το πολεμο ανατολη κ δυση παρουσιαζαν τον Χιτλερ σαν ενα παρανοικο δικτατορα, δειχνοντας εικονες απο ομιλιες του οποιυ φωναζε κ ουρλιαζε(για να συνεπαρει τα πληθη)με τα τσουλουφια του να πανε περα δωθε. Ειναι κλασσικη τακτικη της εξουσιας να παρουσιαζει τους δικτατορες ως παρανοικους, ο λογος ισως ειναι απλος. Για να πιστευει το ποπολο πως ειναι ολοι τους ηλιθιοι κ να τους απαξιωνει, οποτε αν ξαναχρεειαστει να φερουν οι εξουσιες ενα δικτατορα στα πραγματα να μη τον παρει στην αρχη ο κοσμος στα σοβαρα μεχρι να στερεωθει κ να δειξει τα δοντια του.
Αντιθετως μπορει να πει κανεις πως ολοι σχεδον οι δικτατορες ηταν εξυπνοι ανθρωποι.Αλλη προπαγανδατης εξουσιας ειναι πως εξυπνοι μπορουν να υπαρξουν μονο οι καλοι. Δε μπορει ενας κακος να ειναι κ εξυπνος.
Χολυγουντιανη αντιληψη των πραγματων. Στο αρχαιο θεατρο, καλοι κ κακοι ηταν ολοι τους πορωταγωνιστες , με τα προτερηματα κ τα ελλατωματα τους.
Ξεκαθαριζοντας τα παραπανω σχετικα με την ψυχικη υγεια των δικτατορων κ διαχωριζοντας τις εννοιες καλος κ εξυπνος ως μη απαραιτητος ταυτοσημες παμε στο θεμα μας.
Ο Χιτλερ στην προταση του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ να γινει τμημα του Γερμανικου εδαφους ειπε ΟΧΙ μιμουμενος τον Μεταξα...
Οταν διαβασα το σχετικο ποστ, θεωρησα τον Χιτλερ εξυπνο ανθρωπο. Σιγουρα φοβηθηκε πως αν τοτε ελεγε ΝΑΙ στους καλογερους αυτοι αυριο-μεθαυριθο θα του παρουσιαζονταν με χρυσοβουλα κ δωρεες του Καρλομαγνου κ θα διεκδικουσα το Βερολινο, το Μοναχο,τηνΚαλρσρουη κ το Βουπερταλ οποτε μαλλον σκεφτηκε ο ανθρωπος
"Οι βλακες οι ελληνες εφηυραν τον ορθοδοξο μοναχισμο, ας τον λουστουν αυτοι, εγω φιδι στον κορφο μου δε βαζω"
Δειτε κ τη παρακατω βιντεουμπα
χιθουμοριστικη κ εξυπνη αν κ τα
πραματα ειναι πλεον για κλαμματα
η χωρα μας χτιζεται ολοκληρη απο ακρη σε ακρη
το real estate"γαμαει το περιβαλλον
το μπετον αποικιζει την φυση με αποτελεσμα
οι καυσωνες τα καλοκαιρια να ειναι ολο κ πιο
ανυποφοροι
να μην υπαρχει πλεον πρασινο πουθενα
να υποθηκευεται το μελλον ολων μας προς
χαριν των παπαδων κ των εργολαβων

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

μαλακες ολοι τους..
κ ο χιτλερ κ οι παπαδες Κ ΟΛΟΙ..

Ανώνυμοςείπε...

ennoeite apla ebala ton titlo eironika
oti mprosta stoys papades mexri k aftos fovithike tin poniria toys k tin voulimia toys

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial