Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Απο το ΠΡΕΖΑTV μαθαίνουμε πως μεσα σε μια νυχτα παει να περασει νομο η κυβερνηση
που θα δφινει το δικαιωμα στους δημαρχους να παραχωρουν την αποκομιδη των σκουπιδιων σε ιδιωτικες εταιρεις.
Αυτος ο νομος εντασσεται μπηως στα πλαισια τησ διοικητικησ μεταρρύθμισης που προωθει η κυβερνηση -και μη γελιωμαστε-κανεις δεν εχει αποφασισει στους δημους μεσα αν ειναι καλη ή οχι.
Με αργα κ σταδιακα βήματα η κυβερνηση(και καθε κυβερνηση)περνανε μετρα που αποσκοπουν εν τελει στην αποδθυναμωση του κοινωνικου συνολου κ στην κερδοφορια λιγων κ καλων(οπου καλων βλεπε ρουδφιανων)
Απο την αλλη μερια , οι ιδιοι οι εργαζομενοι στουσ δημους εχουν μια βολεψιματετικη αριστοκρατικου τυπου λογικη απεναντι στην μη -εργαζουσα σε δημους κοινωνια και μια ραδιαδικη αντιμετωπιση απεναντι στην εκαστοτε δημοτικη εξουσια.
Δεν ειναι λιγες οι φορες που βγηκε ο δημαρχος ή καποιος της παραταξηγς που κυβερναει κ τους ειπε καταμουτρα "ειστε μ..κες" κ αυτοι κάτσανε αν το συζητησουνε.
ΒΡΙΣΚΟΥΝ Κ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ;
ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ
Απο τη στιγμη που δεν υπσαρχουν ισχυρα σωματεια στους δημους
απο τη στιγμη που τα σωματεια εργαζομενων στους δημους γυριζουν την πλατη στους φυσικους τους συμμαχους και βγαζουν συνεχως την γλωσσα στους δημαρχεους(δημαρχους , συμβουλουςε παραταξεων που διοικουν κλπ)πως να μη βρει πατημα η εξουσια για να τους παρει κ τα λιγα που τους δινει;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;
ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
ΥΓ1-Ξερω πως στην Ελλαδα υπαρχουν μερικα θεματα ταμπου. Ενα απο δαυτα ειναι να κανεις κριτικη στους εργατικους αγωνες. Ο ελληνας εργατης θεωρειται κατι το καθαγιασμενο κ υπαρχει ενας αγραφος νομος που λεει πως δε μπορεις να του κανεις κριτικη.
Αυτη η καθαγιαση κ η λεβεντποιηση του ελληνα εργατη ειναι ομως που τον εχει φερει σ αυτα τα χαλια κ μονο αν του την πεις στα ιδια ισως ξυπνησει κ σωσει οτι μπορει να σωθει πλεον απο κεκτημενα του , ακομα κ την 12η ωρα.
ΥΓ2-Απ το 90 κ μετα ολα τα δημοια εργα , κατασκευες κλπ οι δημοι τα δινουν σε ιδιωτες(πχ κατασκευη παρκινγκ)με αποτελεσμα να π[ληρωνει ο δημοτης για κατασκευες διπλα κ τριδιπλα.
Υπαρχουν δυστηχως ατομα και μεσα στην αριστερα που θεωρουν την αναληψη των εργων απο ιδιωτεςς υγειη διαδικασια...
ΥΓ3-Προσωπικα πιστευω πως η καταστααση με την ιδιωτικοποιηση των δημων δεν ειναι μη-αναστρεψιμη.
ΥΓ4-Σιγουρα στην χωρα θα υπαρξουν εντιμοι δημαρχοι που θα αντισταθουν στην παραχωρρηση λειτουργιων των δημων σε ιδιωτες και ακομα πιο σιγουρο ειναι πως θα δεχτουν βρωμικο πολεμο. Χρεος μας ειναι να τους στηριξουμε
ΥΓ5-Η πολιτικη βολυληση του καθε δημαρχου , οπως και ενα ισχυρο λαικο κιημα πολιτων μεσα στους δημους μπορει να αντισταθει στις οποιες αντιλαικες επιταγες της οποιας κυβερνησης.
και τελος πιστευω
σε αντιθεση με πολλους πως η υποθεση ΔΗΜΟΣ
δεν ειναι κατι μακρινο απο την πολιτικη
αντιθετα
η ψηφος στιςε βουλευτικες εκλογες λιγο ως πολυ παει στο βροντο
ειναι σαν το πρωταθλημα ποδοσφαιρου(ολοι ξερουμε πως θα το παρει ο γαυρος ακομα κ αν καποια στιγμη δεν συμμετεχει σ αυτο)
αντιθετα στην τοπικη κοινωνια οι διαδικασιες ειναι πιο αμεσες κ ο λαος μπορει να εχει λογο κ προσβαση στην ασκηση εξουσιας πιο ευκολα απο ενα εθνικο συμβουλιο σπουδαγμενων που το ονομαζουν ΒΟΥΛΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

Και τα χειροτερα...ερχονται...

Ανώνυμοςείπε...

δυστηχως φιλε πρεζα

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial