Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Δημοσίευση: 08-12-2008 20:29 από Καλλιόπη Αλαχούζου - Ομάδα TVXS
Προβολές: 363 - Σχόλια: 4 - Κατηγορία: Πολιτική



Αποστολή με email

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πυροδότησε εκρηκτικές αντιδράσεις στο λαό και συνεπώς στα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία χτες το βράδυ αφιέρωσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τους στις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα κρατικά κανάλια, η αστυνομία τήρησε «αμυντική στάση, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών» απέναντι στις «ομάδες αναρχικών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων» μετά την είδηση του θανάτου του 15χρονου. Τα ίδια με ελαφρές παραλλαγές μετέδιδαν και τα ιδιωτικά κανάλια, χρησιμοποιώντας άλλους όρους, όπως «αντιεξουσιαστές».

Στη ΝΕΤ δεν ήθελαν να λάβουν θέση πριν διενεργηθεί έρευνα και γι' αυτό το λόγο απέφυγαν να μεταφέρουν τα όσα φώναζαν οι αυτόπτες μάρτυρες για τις συνθήκες της δολοφονίας του νέου. Παρόλα αυτά, μετέφεραν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για επίθεση από 30 κουκουλοφόρους και επαναλάμβαναν με έμφαση τα λόγια του Πρ. Παυλόπουλου περί «παραδειγματικής τιμωρίας» των ένοχων.

Συγκεκριμένα ο Γ. Γκιόνης, της ΝΕΤ, αφού μετέδωσε τα οικογενειακά στοιχεία του θύματος, συμπλήρωσε πως το θύμα «ήταν, λένε, καλός μαθητής. Τώρα τι δουλειά είχε με τους κουκουλοφόρους, είναι κάτι που θα το αναζητήσει η έρευνα, δεν είναι δική μας δουλειά να το συζητήσουμε αυτό το πράγμα...»

Το οπτικό υλικό που αναμεταδίδουν προβάλει τις ζημιές, όχι τις πορείες. Δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία πολίτη, κανείς δεν πλησίασε τους διαδηλωτές να ρωτήσει γιατί βρίσκονται στο δρόμο.
Δεν πρόβαλαν καν γενικά πλάνα για να φανεί ο όγκος των διαδηλωτών. Αντίθετα, έχουμε δει κάθε καμένο αντικείμενο, κάθε σπασμένο τζάμι, κάθε πυρκαγιά να περνάει ξανά και ξανά από την οθόνη ασταμάτητα τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι χαρακτηρισμοί για τα Εξάρχεια δίνουν και παίρνουν: «τεκές ναρκωτικών», «άβατο για την ΕΛ.ΑΣ.», «βάση αναρχικών και αντιεξουσιαστών».

Απ' όσα δείχνουν τα ΜΜΕ, συμπεραίνεται πως στους δρόμους βρίσκονται μονάχα «αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι» απέναντι σε αστυνόμους «οι οποίοι κυρίως παρακολουθούν παθητικά». Όμως σε 2 ιδιωτικά κανάλια προβλήθηκαν εικόνες αστυνομικών που επιτίθενται με κλοτσιές και γκλοπ, σε μια ομάδα κοριτσιών τη στιγμή ασχολούνται με τα κινητά τους, ενώ μεταδόθηκε η είδηση για μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι κάμερες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, βρίσκονται από τη μεριά των αστυνόμων, όπως συνηθίζεται. Οι δημοσιογράφοι που βρισκόταν επιτόπου αναμετάδιδαν πως «η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες» οι οποίοι «έτρεχαν πανικόβλητοι».

Επιπλέον, τα κρατικά κανάλια επέδειξαν μεγάλη ευαισθησία προς τους κατηγορούμενους για τον φόνο του 15χρονου μαθητή, αφού φρόντισαν να θολώσουν τα πλάνα από τις προσαγωγές τους στον εισαγγελέα. Τα ιδιωτικά κανάλια πάλι, υπήρξαν πιο διακριτικά, δεν θόλωσαν την εικόνα απλά έβαλαν όσες εικόνες δεν έδειχναν πρόσωπο.

Ο Γερ. Γιακουμάτος που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, πρόσφερε την γνώμη του για τα γεγονότα «σαν πατέρας» συμπληρώνοντας πως «συμβαίνουν αυτά», αναφερόμενος στην δολοφονία του έφηβου από τον αστυνομικό.

Στο δελτίο του Σκάι καλεσμένος ήταν ο δημοσιογράφος Α. Παπαχελάς ο οποίος δήλωσε ότι το κράτος της χώρας δεν είναι αστυνομοκρατούμενο. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου ότι «η αστυνομία δεν θα σηκώσει χέρι». Δήλωσε ότι «άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά» θεωρούν ότι οι νεαροί που προκαλούν τις ταραχές έχουν σκοπό να σκοτώσουν κάποιο αστυνομικό. Και στην τόση ανησυχία, πρόσθεσε ακόμα λίγο φόβο για την πιθανότητα από αυτές τις ταραχές να γεννηθούν νέοι τρομοκράτες.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, προσκεκλημένος στο δελτίο του Alpha σχολίασε: «να μην ξεπεράσουμε το βασικό γεγονός που είναι η δολοφονία ενός παιδιού 15 χρονών και να πάμε στα επεισόδια και τις ζημιές. Η τζαμαρία που έσπασε, η βιτρίνα που κομματιάστηκε είναι αυτή της Δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου, χτες το πρωί, για να εκφράσει την οδύνη του για το τραγικό συμβάν και να σχολιάσει τα τεκταινόμενα. Στο βίντεο, η συντριβή του είναι εμφανής.
ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ (Σύνολο: 4) Σχολιάστε αυτή την ιστορία τώρα!

Έτσι ακριβώς είναι! Ουδείς σκέφτηκε να ρωτήσει γιατί κατέβηκαν στο δρόμο τα παιδιά. Και φυσικά τα κανάλια κρατικά και μη εστιάζουν στις ζημιές που έπαθε ο έμπορας! Αναρωτήθηκε κανείς τη ζημιά παθαίνουμε κάθε μέρα εμείς απο τους τραμπουκισμούς των αστυνομικών? Έχει αναρωτηθεί κανείς τη ζημιά που έπαθε η οικογένεια του αδικοχαμένου παληκαριού?

Δημοσίευση: 08-12-2008 21:05 από Sorrow1

Να "σπάσουν" και τα τηλεοπτικά παράθυρα. Φτάνει πια με τους καραγκιόζηδες.

Δημοσίευση: 08-12-2008 21:04 από Despina

Έχει δίκιο ο Λαζόπουλος. Αυτό είναι ακριβώς που μ' ενοχλεί στα διάφορα μέσα που μιλάνε για τα συμβάντα των τελευταίων ημερών: Ότι μιλάνε για συμβάντα των τελευταίων ημερών και δε στέκονται στη δολοφονία του παιδιού. Ο Καραμανλής βγήκε κι είπε: "Οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει". Αν είναι δυνατόν, αναφέρεται στις καταστροφές εμπορικών καταστημάτων! ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, κι αυτό που τους μέλλει είναι οι βιτρίνες της δημοκρατίας τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial