Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Mια ενδιαφερουσα ειδηση που αποδυκνυει πως Τουρκοι δεν ειναι μονο οι Κεμαλιστες
Μια ειδηση που μας καταδυκνυει πως στην Τουρκια υπαρχουν κ φωνες τις λογικης
Εδω αραγε;




Αγκυρα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για ένα κείμενο με το οποίο οι Tούρκοι πολίτες θα ζητούν συγγνώμη από τους Aρμένιους για τα γεγονότα του 1915, ξεκινούν Τούρκοι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι.

Την πρωτοβουλία έλαβαν οι καθηγητές πανεπιστημίου Αχμέτ Ινσέλ, Τζενγκίζ Ακτάν και Μπασκίν Οράν. Το κείμενο αναμένεται να τεθεί υπόψη του κοινού για υπογραφές στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής: «Η συνείδησή μου δεν δέχεται την απάθεια και την άρνηση, απέναντι στη Μεγάλη Καταστροφή που αντιμετώπισαν οι Οθωμανοί Αρμένιοι το 1915. Αρνούμαι την αδικία αυτή, προσωπικά συμμερίζομαι τον πόνο και τα αισθήματα των αρμενίων αδελφών μου και τους ζητώ συγνώμη».

Ο καθηγητής Τζενγίζ Ακτάρ, μιλώντας στην εφημερίδα, σημείωσε τα εξής:

«Αυτά που αντιμετώπισαν οι Αρμένιοι, είναι γεγονότα που δεν είναι και τόσο γνωστά και έχουν διαγραφεί από τη μνήμη στην Τουρκία. Οι Τούρκοι, τα έχουν ακούσει από τους μεγαλύτερούς τους. Δυστυχώς όμως, το όλο θέμα δεν πήρε ποτέ μορφή αντικειμενικής ιστορικής περιγραφής.

»Για το λόγο αυτό, πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην Τουρκία, νομίζουν πως δεν έχουν πάθει τίποτα οι αρμένιοι. Επιπρόσθετα, η επίσημη ιστορία, εδώ και χρόνια αναφέρει ότι πρόκειται για δευτερεύοντα γεγονότα που έχουν μάλιστα τη μορφή αμοιβαίων σφαγών που σημειώθηκαν κάτω από τις συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

»Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική. Ίσως υπάρχει μία πραγματικότητα κι αυτή είναι το γεγονός ότι τελικά, στην Ανατολή δεν υπάρχουν πια αρμένιοι, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία, οι τούρκοι και οι κούρδοι, εξακολουθούν να υπάρχουν. Το υποκείμενο της εκστρατείας αυτής, είναι τα άτομα. Είναι η φωνή της συνείδησης των ατόμων».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κόσμος: Περισσότερες ειδήσεις
ανατυπωση απο
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=964456&lngDtrID=245






ΣΧΟΛΙΟ SAMURAI
Οι φωνες της αληθειας παντα υπηρχαν στην Τουρκια(μιας κ οπως αναφερει το αρθρο οι παλιοι διηγουνταν τις σφαγες στους νεοτερους)ομως απαγορευονταν να βγουν προς τα εξω, υπο την μορφη κειμενων,βιβλιων ή συγκεντρωσης υπογραφων.
Σημερα και ενοψει εμπορικοοικονομικων συμφωνιων μεταξυ Τουρκιας κ Αρμενιας ισως οι πολιτικοι κ ο στρατος(βαθυ κρατος)χαλαρωσουν την λογοκρισια κ αφησουν να βγει παραεξω η "ΣΥΓΝΩΜΗ" των Τουρκων πολιτων προς τους Αρμενιους.
Αυτο ειναι κατι που δεν τιμα διαχρονικα τους Τουρκους κυβερνωντες, τιμα ομως τον λαο τους.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΦΑΝΑΤΙΚΕς ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕς ΦΩΝΕς ΣΤΗΝ τΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ Κ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ (βλεπε μαχαιρωματα στην Τραπεζουντα περσυ, γκριζοι λυκοι κλπ)
ειναι αγνωστο λοιπον πως θα αντιδρασουν οι τουρκοι εθνικιστες σε μια τετοια κινηση , αν κ η ιστορια εχει δειξει πως θα χρησιμοποιησουν την βια για να τρομοκρατησουν παλι τον πλυθησμο, εναν πλυθησμο ομως που μοιαζει να εγειτεται σιγα σιγα κ να αμφισβητει οτι του πασαραν μεχρι τωρα ως αληθινο. ΕΙΔΩΜΕΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

καλησπερα φιλε!δεν πιστευω να αφησουν οι καραβαναδες να βγει προς τα εξω καποια ΣΥΓΝΩΜΗ..
ανοιγουν οι ασκοι του αιολου μετα για πχ κουρδους.,.θα δειξουν υποχωρητικοί κ ευαλωτοι οι τουρκαλαδες κ δεν το θελουν αυτο..

Ανώνυμοςείπε...

καποια στιγμη θα ερθει η μερα που οι καραβναδες δε θα μπορουν να πουλανε τρελα
ισως αυτη η στιγμη να ειναι στα κοντα
ισως

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial