Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΑ Κ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κ ν α υπενθυμισουμε πως αυτη η εξεγερση δεν ειναι εξεγερση των μαθητων, οπως την παρουσιαζουν ενετεχνως τα θεσμικα μμε, θελοντας ετσι να την απομονωσουν απο το συνολο της κοινωνιας ,και προσπαθωντας να την παρουσιασουν σαν μια νεναικη τρελα...
Απο την πρωτη στιγμη στην ελληνικη εξεγερση συμμετειχαν ατομα ολων των ηλικιωνκαι συνεχιζουν να συμμετεχουν επιλεγοντας οι ιδιοι τις μορφες δρασεις που επιθυμουν.
Γκαλοπ κολαφος βγαινει αυριο στην δημοσιοτητα οπου παρουσιαζει σαν κυβερνηση το
ΑΚΥΡΟ-ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ.
Απο το προηγουμενο Σαββατο φανηκε πως οποιον ρολο κ να παιξανε τα κομματα ολα αυτα τα χρονια, αυτος εληξε με την δολοφονια του 16χρονου, η οποια ηταν και η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι. Απο εκεινη τη μερα κ μεχρι σημερα , αν μη τι αλλο ο κοσμος δεν στρεφει πλεον τις ελπιδες η τα ονειρα του προς τα κομματα αλλα τα κατακταει εμπρακτα κατεβαινοντας στον δρομο. Προς τι λοιπον η εκπληξη διαφορων θεσμικων για την μεγαλειωδη μειωση ποσοστων ολων των κομματων;
Σ αυτο το πλαισιο της εξεγερσης φανταστειτε ποσο γελοια φανταζει η κοντρα ΝΔ ΚΚΕ απο τη μια κ ΣΥΡΙΖΑ απο την αλλη. Θυμιζει τους γαιδαρους που μαλωναν στον ξενο αχυρωνα.
Μετα τη νκατακτηση της μαχης των δρομων οι εξεγερμενοι, συνεχιζουν να κραταν τους δρομους αλλα σιγα σιγα προσανατολιζονται κ σ αλλες μορφες κινητοποιηεων, τετοιες που θετουν ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας σε προβληματισμο,δημιουργικοτητα, διαδικασιες αυτο-οργανωσης. Πρεπει οι εξεγερμενοι να βγαλουν προς τα εξω κ ενα προταγμα που θα αποτελει ψηγμα μιας νεας αλλης κοινωνιας την οποια ολοι επιζητουμε.
Πιστευω στην εβδομαδα που θα μπει δε θα διαφανουν τετοιες κινησεις
Ενα πρωτο παραδειγμα αποτελει η καταληψη του δημαρχειου Μπραχαμιου απο εξεγερμενους δημοτες που βαρεθηκαν να παραμενουν θεατες κ πηραν την τυχη στα χερια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial