Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΤΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ;

Τι λένε τα ξένα MME για τα επεισόδια

7 Δεκεμβρίου 2008, 12:38


Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για το θάνατο του 15χρονου νεαρού και για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν καθόλη τη νύχτα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζουν να καλύπτουν το θέμα με συνεχείς ανανεώσεις και ανταποκριτές στα σημεία- κλειδιά.

Με τίτλο «τα πυρά της Αστυνομίας πυροδοτούν εξεγέρσεις στην Ελλάδα», το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο έφηβος έπεσε νεκρός, αφού αστυνομικός τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος.

Το βρετανικό Skynews αναφέρει ότι εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια επεισόδια έγιναν και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Για συχνά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ των αστυνομικών και αριστεριστών κάνει λόγο το BBC, ενώ αναφέρει ότι οι αναρχικοί καλούν μέσω ιστοσελίδων τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι είναι η πρώτη φορά από το 1985 που αστυνομικοί σκοτώνουν ανήλικο.

Και ο αυστραλιανός Τύπος, φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για το συμβάν, με τίτλο «Εξεγέρσεις στην Αθήνα ύστερα από πυροβολισμό έφηβου», ενώ προσθέτει ότι τα στενά δρομάκια «γέμισαν» με δακρυγόνα στην πολυσύχναστη περιοχή.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μεταδίδει την είδηση με τίτλο «Ελλάδα, εξεγέρσεις σε πολλές πόλεις – ένας νεαρός νεκρός από την Αστυνομία», ενώ σε υπέρτιτλο αναγράφει «ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με τίτλο «Νύχτα εξέγερσης στην Ελλάδα μετά το θάνατο ενός εφήβου, από πυρά της Αστυνομίας».


πηγη zougla gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial