Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ Κ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ

Τη στιγμη που τα αφεντικα απιτουν την επιβολη εβδομαδας3 ημερων με αποδοχες για τους εργαζομενους αναλογες των ημερων κ 12 ενσημα το μηνα, χιλιαδες νεοι(φτωχοι)μαζι με τους γονεις τους τρεχουν κ στοιβαζονται στις ουρες κομματικων γραφειων κ στον ΑΣΕΠ κ παρακαλανε να βολευτουν καπου.
Στρατιες λοκληρες φτωχοδεξιων κ φτωχοπασοκων στοιβαζονται σε κομματικα γραφεια, σε δημαρχεια, σε υπηρεσιες , ξεφτιλιζονται , γλυφουν , φιλανε κατουρημενες ποδιες.
Τη στιγμη που παρακαλανε τον δημερχο με δακρυα στα ματια, τη στιγμη που αντρες 2 μετρα ειναι ετοιμοι να κανουν ιπεςστον οποιονδηποτε κρατικο υπαλληλο (μπας κ βολευτουν) αν παει καποιος κ τους πει
"βρε μεγαλε αυτο δεν ειναι λυση"
θα αγριεψουν , θα λεβεντοποιηθουν σε μεγιστο βαθμο, θα σηκωθουν κ θα βγαλουν εναντια στην φωνη της λογικης κ της αληθειας τετοια μαγκια, λες κ φταινε οι αλλοι φτωχοι για τα δικα τους προβληματα.
Η εργατικη ταξη απο παντα ειχε δυο χαρακτηριστικα.
Το ενα ηταν αυτο της βλακειας, ποτε της δε μπορεσε να σκεφτει ψυχραιμα κ λογικα κ να κατανοησει τις δυνατοτητες τις ως τετοια
Το δευτερο χαρακτηριστικο της ηταν η ιδια της η δυναμη,η οποια ομως οποτε χρησιμοποιηθηκε προς οφελος της δεν ειχε διαρκεια.
Καποια στιγμη οι εργατες συνηδητοποιησαν πως ειναι οικονομικοι μαλακες επειδη δεν σπουδασαν...ετσι στειλανε τα παιδια τους να σπουδασουν.
Μονο που οι σπουδες δεν ειναι μια μαγικη λυση...
Ετσι οταν ο βιομηχανικος εργατης στειλει τον γιο του να σπουδασει Διοικηση κ παραπλανηξση εργατικου δυναμικου, ειναι σχεδον σιγουρο πως σε μεριοκα χρονια αυτος ο ιδιος ο γιος του θα ναι ο κυριος εισηγητης μαζικων περικοπων μισθων κ απολυσεων-και προκειμενου να κανει καριερα δε θα διστασει να στειλει σουμπιτο ακομα κ τον γερο του.






Ετσι εχουμε το φαινομ,ενο οσο οι εργατες ειναι μονιμοι κ παιρνουν ενα βασικο ψιχουλο να σου λεν
"α γα..σου , δε με νοιαζει για τους βρωμ,ιαρηδες απολυμενους του διπλα εργοστασιου"αλλα μολις η απολυση χτυπησει την πορτα τους να βγαινουν με δακρυα στα ματια κ να παρακαλανε την ελληνικη κοινωνια να τους σταθει.
Αντιθετα οι βρωμοαστοι διακατχονται απο μια γοητευτικη ανεση. Ερχονται κυβερνησεις, φευγουν κυβερνηεις , αυτοι παντα εχουν γεματο στομαχι. Βγαινουν κ μιλανε με μια ηρεμια, ζουν την ζωη τους κ απιτουν κ καμια θυσιουλα απο τον φτωχο για να παει καλα η οικονομια






Το κομμα που μπορεσε ιστορια να σταθει επιτυχημενα αναμεσα στον εργατη κ στον αστο ηταν το ΠΑΣΟΚ. Εξυμνουσε τον εργατη κ πολεμουσε τον αστο με αποτελεσμα στον τελος...η τσεπη του εργατη να αδειαζει κ την ιδια στιγμη να γεμιζει κ αλλο αυτη του αστου. ΘΕΛΕΙ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Κ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ
Αντιθετα η ΝΔ ειναι πιο μονοκοματη στις τακτικες -πρακτικες της κ δεν πειθει


2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

καλημερα φιλε!απιστευτες αληθειες!
το μονο κακο οτι το ΠΑΣΟΚ,προδωσε τον εργατη,.
τον ΠΟΥΛΗΣΕ..
κ αυτο ο κοσμος δεν θα το συγχωρεσει ποτε..ακομα κ να ξαναβγει,ποτε δεν θα τους εμπιστευονται παλι οπως αρχες 80ς

Ανώνυμοςείπε...

αληθειες που πονανε ομως
ποιος πολιτικος που παει για βουλευτης θα πει
τους φτωχους να π[αψουν ν ειναι κουτορνιθια;

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial