Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΙΝΤΕΟ ΣΗΜΕΡΑ


Τρίκαλα

Ένας μαθητής και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα στα Τρίκαλα σε συμπλοκές, που σημειώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης και έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, κατά τη διάρκεια μαθητικών πορειών.
Οι μαθητές προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, αλλά και στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων.
Συνολικά εννέα μαθητές προσήχθησαν, οι οποίοι λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ηράκλειο

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν το μεσημέρι και στο Ηράκλειο της Κρήτης, κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας, στην ουρά της οποίας είχαν παρεισφρήσει αντιεξουσιαστές.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στο κτίριο της Νομαρχίας, σπάζοντας τζάμια και την πόρτα. Επίσης, προκάλεσαν φθορές σε εμπορικά καταστήματα.
Από τη μανία των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν ούτε τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν την πορεία, καθώς δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Χανιά

Επεισόδια και στα Χανιά, όπου εκατοντάδες μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό του 15χρονου παιδιού. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της δημοτικής αγοράς και όταν έφτασε έξω από το δημαρχείο της πόλης, εκτόξευσαν αντικείμενα προς το κτίριο η κεντρική είσοδος του οποίου ήταν κλειστή για προληπτικούς λόγους. Αργότερα, προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τη δημοτική αγορά.

Πάτρα

Συμπλοκές και στην Πάτρα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Περισσότερα από 300 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Στους δρόμους και οι Έλληνες του εξωτερικού

Πορείες διαμαρτυρίας και επεισόδια γίνονται στην Κύπρο αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Στη Λευκωσία, συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές στη διάρκεια μικροεπεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και νεαρών. Δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ελληνική πρεσβεία διαμαρτυρόμενα για το θάνατο του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Πάφο 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημοτικού Μεγάρου, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας πέτρες σε αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή.

Δεκάδες άτομα εισέβαλαν στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, κατέβασαν την ελληνική σημαία και στη συνέχεια την έκαψαν. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές που έφτασαν στην πρεσβεία πραγματοποιώντας πορεία από το Χάιντ Παρκ, ανήρτησαν στη θέση της δική τους σημαία, αλλά και πανό με συνθήματα εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας. Η βρετανική αστυνομία χρειάστηκε να σχηματίσει κλοιό γύρω από την πρεσβεία για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλλουν μέσα στο κτίριο.

Στο Βερολίνο 30 άτομα πραγματοποιούν κατάληψη στο ελληνικό προξενείο και ήδη ο Έλληνας πρόξενος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί τους για να βρεθεί λύση.


ΑΠΟ ZOUGLA GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial