Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

αντι-δράσεις της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων

αντι-δράσεις της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων

από Ε. 1:50πμ, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων στις 14 και στις 16/12

ΕΝΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
Ήταν απλώς θέμα χρόνου. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν η συνέπεια του καθεστώτος αστυνομοκρατίας που επί χρόνια έχει επιβληθεί στα Εξάρχεια. Υπήρξε η πλέον σαφής διάψευση του μύθου περί «άβατου των Εξαρχείων» και τραγική επιβεβαίωση των καταγγελιών των κατοίκων της γειτονιάς.
Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εμείς που ζούμε στα Εξάρχεια ξέραμε πως αργά ή γρήγορα κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ως συνέπεια των όσων ζούμε καθημερινά, σε μια συνοικία που ενοχλεί, δυσφημείται και πολιορκείται, ακριβώς γιατί παραμένει μια απ'τις πιο ζωντανές και ευαίσθητες προς τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Εμείς που ζούμε στα Εξάρχεια έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα την παρουσία αστυνομικών ορδών, διμοιριών ΜΑΤ, περιπολιών ειδικών δυνάμεων που έχουν μετατρέψει τη γειτονιά μας σε κατεχόμενη ζώνη.
Τις έχουμε βρει απέναντι μας, να βιαιοπραγούν, να συλλαμβάνουν, να τρομοκρατούν, προστατεύοντας παράνομα ιδιωτικά συμφέροντα όταν δεντροφυτεύαμε στο Πεδίο του Άρεως, όταν απομακρύναμε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τα σπίτια μας.
Τις συναντάμε καθημερινά και έχουμε υπάρξει θύματα μαζικών προσαγωγών από τα μαγαζιά όπου συχνάζουμε, έχουμε υποστεί εξευτελισμούς, χλευασμούς, ύβρεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμούς στο δρόμο και στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, το οποίο «λάμπρυνε» με την παρουσία του ο δολοφόνος.
Η δολοφονική σφαίρα θα μπορούσε να είχε βρει οποιονδήποτε από μας,οποιονδήποτε ζει ή κυκλοφορεί στα Εξάρχεια.
Τα όσα επακολούθησαν τη δολοφονία πείθουν πως το τραγικό συμβάν δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση αγνοώντας με επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο την έκρηξη οργής της νεολαίας και της κοινωνίας λόγω των συσσωρευμένων κοινωνικών προβλημάτων, παρακάμπτει τη δολοφονία ενός παιδιού με αποκλειστική αναφορά σε υλικές ζημιές.
Εμείς που ζούμε στα Εξάρχεια δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Τα Εξάρχεια θα πάψουν να αστυνομοκρατούνται, Θα πάψουν να πνίγονται κάθε τόσο απ'τα καρκινογόνα χημικά. Κι αυτό θα το επιβάλουμε εμείς οι ίδιοι, απαιτώντας

- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
- ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
- ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΚΕΤΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Καλούμαστε όλοι και όλες
την Κυριακή 14/12 στις 18.00
στη συγκέντρωση μνήμης του Α.Γρηγορόπουλου στο σημείο της δολοφονίας του
και
την Τρίτη 16/12 στις 18.00
στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου και στην πορεία προς το Πέμπτο Αστυνομικό Τμήμα


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

exarchia.pblogs.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial