Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Αυτη τη στιγμη μιλαμε για μια πανελλαδικη εξεγερση, της οποιας η δραση περναει κ επηρρεαζει αγωνιζομενους ανθρωπους και εξω απο τα συνορα της χωρας.
Τι ειναι ομως μια εξεγερση;
Ειναι μια κατασταση οπου οι ανθρωποι νιωθουν πως ο κομπος -της εξουσιας-εφτασε στο χτενι κ βγαινουν στο δρομο να διεκδηκησουν την χαμενη τους ζωη. Η διεκδηκηση αυτη μπορει να μην εχει τον χαρακτηρα των κλασσικων αιτηματων που μας συνηθισαν τα συνδικατα, να μην ζηταει απο το κρατος πχ αυξησουλες κλπ αλλα να επικεντρωνει την δραση της στην εκδηλωση μιας καταπιεσμενης οργης, η οποια συσσωρευτηκε σε ενα μακρυ διαστημα χρονων κ αρκουσε μια σπιθα για να την εξαγει απο το υποσεινηδητο στο συνειδητο.
Αυτο εν μερει συμβαινει σημερα.
Κατα τη διαρκεια μιας εξεγερσης συμμετεχουν κ ατομα που ο βαθμος συνειδητοποιησης τους ισως να μην αυτος που θα τους επετρεπε να προβουν σε "εντιμα σπασιματα"-για αυτο κ βλεπουμε περιπτωσεις οπου ΚΑΠΟΙΑ ατομα προβαινουν σε ανουσιες καταστροφες. Ακομα και σ αυτη την περιπτωση ομως η ζημια δεν μπορει να υπερβει τις κλοπες που προηγηθηκαν απο το κρατος στην τσεπη του πολιτη...
Απο την αλλη οι δυναμεις καταστολης οπως αποδυκνυεται σημερα ντυνουν καποια μελη τους με τετοιο τροπο ωστε να μοιαζουν με διαδηλωτες κ τα ξαμολανε να προβουν ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
Στη Πατρα σημερα υπαρχουν καταγγελιες οτι τετοια ατομα βαλαν φωτια σε παπακια...κ πολλες αλλες....
Στην Σαλονικη χθες εθεαθησαν ματατζηδες να πλιατσικολογουν σε καταστημα κινητης τηλεφωνιας...
Αυτα συμβαινουν κατα τη διαρκεια μιας εξεγερσης.
Το σημαντικο ομως ειναι πως συμβαινουν κ αλλα πραγματα.
Αυτο που λεμε λαος βγαινει, καταλαμβανει τις πολεις κ για πρωτη φορα στη ζωη του νιωθει ελευθερος κ οριζει ο ιδιος τις τυχες του.
Ενα μεγαλο αθροισμα εξεγερσεων στο τελος οδηγει στην επανασταση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial