Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

FOTOS FROM SALONIKA 9-12-2008




















Παρασκευή, 12 Δεκέμβριος 2008

Ενημέρωση κάλεσμα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα πορεία 2000 ατόμων στη δυτική θεσσαλονίκη (Νεάπολη-Συκιές-Ανω Πόλη) κάτω από δυνατή βροχή, αλλά με αμείωτο παλμό και αποδοχή των κατοίκων.

Μετά τη πορεία πραγματοποιήθηκε συνέλευση όπου αποφασίστηκε ότι αύριο Σάββατο θα συμμετέχουμε στην πορεία κατά της αστυνομοκρατίας στην καμάρα 12:00.

Το βράδυ του Σαββάτου κρατάμε το δρόμο με καθιστική διαμαρτυρία και το χώρο της κατάληψης ζωντανό μετά μουσικής.

Τη Κυριακη θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη και ποδηλοτοκίνητη πορεία στις 13:00 μπροστά από τη κατάληψη σχολής θεάτρου και μετά συνέλευση.









Τη Τρίτη 16/12 θα απαγγελθεί εξ αναβολής, για εύλογους λόγους, η απόφαση για την υπόθεση "ζαρντινιέρα". Για να είμαστε όλοι και όλες εκεί, τη Τρίτη στις 10:00 το πρωί στη καμάρα.



K ENA KEIMENO APO
pontos k aristera

-Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι;

cateyes__

5576576Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που εισήχθησαν στο πολιτικό μας λεξιλόγιο εκφράσεις όπως “γνωστοί-άγνωστοι” και “κουκουλοφόροι”.

Λίγο μετά τη μεταπολίτευση είχαμε και ένα προπομπό αυτής της προσέγγισης με την έκφραση “αριστεροχουντικοί”….

Ας δούμε λοιπόν το θέμα αυτό μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο του “Δημήτρη“.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα σχόλιο του “Διόνυσου” για τις συνθήκες που παράγουν “κουκουλοφόρους” .

censorship21

Στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των αντεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Δευτέρας, ένας οργισμένος πολίτης, ο υποφαινόμενος, κατέβηκε να διαδηλώσει, μετά από πολλά χρόνια αποχής από πορείες. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας (η οποία ήταν μεγάλη), τα άτομα τα οποία έμπαιναν και έβγαιναν από το μπλοκ των αντεξουσιαστών, και τα οποία φορούσαν κουκούλες, δεν προκάλεσαν καμιά ζημιά σε κανένα μικρομάγαζο. Χτύπησαν τράπεζες, ΜακΝτο, Vodafone, και ορισμένες άλλες πολυεθνικές.

Χαρακτηριστικό περιστατικό είναι το εξής: όταν πήγαν τρεις ανόητοι να “σπάσουν” ένα μικρομάγαζο στο ύψος της πλατείας Αντιγονιδών, ξεσηκώθηκε ένα πλήθος κόσμου και τους έκραξε, όπως και _45279728_5a35d29f-34e7-41c4-b0d2-1dba5a33833bάτομα από τους αντεξουσιαστές τους συνέτισαν.
Περιστατικό νούμερο δύο: αντεξουσιαστής σπάει μια κοτρώνα δίπλα από δύο αμάξια και δέχεται τις έντονες παρατηρήσεις από τους συντρόφους του, να απομακρυνθεί από το σημείο γιατί μπορεί να προκαλέσει άθελά του βλάβη στα αυτοκίνητα.
Περιστατικό νούμερο τρία: αντεξουσιαστής με βαριοπούλα χαζεύει τη βιτρίνα ενός μαγαζιού, το οποίο δεν μπορούσε να διακρίνει εάν είναι πολυεθνική ή ελληνική εταιρεία. Με τη συμβουλή των συντρόφων του, απομακρύνεται από το σημείο, χωρίς να προκαλέσει ουδεμία βλάβη.
Περιστατικό νούμερο τέσσερα: ρητορική ερώτηση: δεν είναι λογικό σε συμπλοκές με την αστυνομία, να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να πέσουν πέτρες και μολότοφ σε μαγαζιά και αυτοκίνητα αντί σε αστυνομικούς;

Χωρίς να θέλω να φανώ αφοριστικός, κι έχοντας μιλήσει με άτομα από το χώρο των αντεξουσιαστών, θεωρώ ότι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν σκοπό να βλάψουν τον απλό Έλληνα καταστηματάρχη, αλλά να προβούν σε συμβολικές ενέργειες, όπως είναι οι εμπρησμοί τραπεζών και μεγάλων πολυεθνικών, κι είναι η εύκολη λύση να τους δαιμονοποιούμε.

45334Θέλω να τονίσω επίσης ότι, τα οργανωμένα μπλοκ των αντεξουσιαστών, δεν μπορούν να ελέγξουν όλους αυτούς οι οποίοι παρeiσφρuουν στις πορείες τους και σπάνε μικρομάγαζα και περίπτερα.

Κι αυτό… είναι εν μέρει τραγικό, γιατί όσους συμμετείχαν σε εμπρησμούς και σπασίματα δεν μπορούσες να τους ελέγξεις από τη στιγμή που ήταν πάρα πολλοί, εκ των οποίων:
Α) πιτσιρικάδες που βαρέθηκαν τα RPG και έβγαλαν τα απωθημένα τους για την καταπίεση του σχολείου, της οικογένειας κτλ.
Β) Χούλιγκαν των γηπέδων, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται πολύ μακριά από οποιοδήποτε ιδεολογικό χώρο, αλλά δεν σταματάν να είναι άτομα με διαθέσεις εκτόνωσης της επιθετικότητας τους, όχι μόνο τις Κυριακές στα γήπεδα, αλλά και τις Δευτέρες, τις Τρίτες κτλ.
Γ) «Μπαχαλάκηδες», περιθωριακοί γενικότερα, είτε αυτό έχει αρνητικό είτε θετικό πρόσημο σαν έννοια
Δ) Απλοί πολίτες, κι αυτό αξίζει να σημειωθεί, οι οποίοι μπορεί να πει κανείς ότι τα σιχάθηκαν όλα και κατέβηκαν στο δρόμο να ξεσπάσουν τη μιζέρια και την οργή τους από ένα σάπιο σύστημα αξιών.
Ε) Μετανάστες, που είναι το πλέον περιθωριοποιημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μετά τους τσιγγάνους
ΣΤ) Αστυνομικοί-ασφαλίτες, οι οποίοι φοράνε κουκούλες και διαλύουν μικρομάγαζα για να στρέψουν το μένος των πολιτών εναντίων των αντεξουσιαστών και των απλών διαδηλωτών. Συνεργοί τους; Οι πάρα πολλοί γνωστοί δολοφόνοι Χρυσαυγίτες, φιλαράκια των σωμάτων ασφαλείας.

Είναι λοιπόν όλοι αυτοί αντεξουσιαστές ;

Υπάρχουν κουκουλοφόροι και κουκουλοφόροι. Μήπως είμαι κι εγώ που έβαλα το κασκόλ μπροστά από τα μούτρα μου και έβαλα την κουκούλα από το μπουφάν μου, για να προστατευτώ από τα δηλητηριώδη χημικά; Ή μήπως τελικά είμαστε όλοι κουκουλοφόροι;

… Οι τηλεοράσεις δυστυχώς διαμορφώνουν συνειδήσεις, και δυστυχώς τις τελευταίες μέρες μας τις παραμόρφωσαν εντελώς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial