Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008


ανατυπωνω απο το μπλογκ

http://ilovethessaloniki.blogspot.com/





↑ Grab this Headline Animator

Παρασκευή, 5 Δεκέμβριος 2008

Περικύκλωση της ΔΕΘ και του Γ’ Σώματος Στρατού αυτό το Σαββατοκύριακο!!

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο, το Δίκτυο των Συλλογικοτήτων, ΜΚΟ και Φορέων της Θεσσαλονίκης, μεγαλώνει και συντονίζεται ξανά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στις Κλιματικές Αλλαγές στις 6 και 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...
Έτσι λοιπόν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, 12μμ. στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ., θα προβούμε σε συμβολική ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ της ΔΕΘ και του Γ’ Σώματος Στρατού με ανθρώπινη αλυσίδα...Επιπλέον Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, 11 πμ, θα πραγματοποιηθεί ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ στο Στρατόπεδο Καρατάσου..

Και όλα αυτά σε μια πόλη:

όπου το 77% της επιφάνειας της καλύπτεται από τσιμέντο, το 19% από άσφαλτο και το 4% από πράσινο, το μόνο συνδετικό στοιχείο με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι η αρνητική πρωτιά στην ατμοσφαιρική ρύπανση.Δυο φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο συγκέντρωσης επικίνδυνων μικροσωματιδίων (ΡΜ10) και με αναλογία πρασίνου 2,5 μ2/κάτοικο, όταν για τους κατοίκους του Άμστερνταμ ή της Σόφιας είναι 25 μ2, τα περιθώρια για περαιτέρω δόμηση στον κεντρικό αστικό ιστό είναι μηδενικά.

Γι’ αυτόν το λόγο, οι πολίτες και οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο, συσπειρώνονται και διεκδικούν για άλλη μια φορά το αυτονόητο:

Καμία νέα δόμηση στους ελεύθερους δημόσιους χώρους που απομένουν στην πόλη, όπως αυτοί της ΔΕΘ του Γ΄ Σώματος Στρατού και του χώρου του πρώην 424 ΓΣΝ. και απόδοση τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία ως κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΔΡΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΑ !

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!!

Συμμετέχοντες Φορείς: Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Αναπηρία Σήμερα, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών,Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, Επιτροπή Κατοίκων Καραμπουρνάκι, Green Attack, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων-ΚΕΑΝ, ΠΟΛΙΤΕΣ κατά της Υποθαλάσσιας, Σύλλογος Κατιρλιωτών, Σύλλογος Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Στρατοπέδου Καρατάσου, Σύλλογος ενεργών πολιτών Καλαμαριάς ¨Διέξοδος ,Όμιλος Νομικού προβληματισμού Έρεισμα-Δράση, Streetpanthers, Φίλοι Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Φίλοι του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας


Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6944588221, 6978897102, και στο site : http://thesskinisis.wordpress.com/

buzz it!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial