Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

KOZANH

Το κράτος σε άμυνα

από Radio Vembo 6:48μμ, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

εισαγγελέας πλημ/κών Κοζάνης Ι. Κούτρα

Το κράτος σε άμυνα

Την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας πραγματοποιείται συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία μαθητών που καταλήγει στο Α.Τ. Πτολεμαΐδας. Η οργή των παιδιών ξεχειλίζει εναντίον των δολοφόνων-αστυνομικών: αυγά, νεράντζια αλλά και πέτρες εκσφενδονίζονται εναντίων του κτιρίου του τμήματος. Τζάμια σπάζονται και οι μπάτσοι έχουν λυσάξει. Το τμήμα όπως οι ίδιοι οι μπάτσοι είπαν στο δικαστήριο έγινε “καλοκαιρινό”. Αφού η πορεία έχει τελειώσει, και ο κόσμος κινείται προς την κεντρική πλατεία, οι μπάτσοι πραγματοποιούν μέσα από τον σορό του πλήθους 12 προσαγωγές, η πλειοψηφία εξ αυτών μικροί μαθητές. Τελικά 7 άτομα (5 μαθητές και 2 ενήλικες) κατηγορούνται για αντίσταση, διακεκριμένη φθορά και εξύβριση. Τελικά με την διαδικασία του αυτοφώρου και μέσα σε ένα κλίμα κρατικής τρομοκρατίας οι δυο ενήλικες δικάζονται και καταδικάζονται σε 18 και 8 μήνες αντίστοιχα με αναστολή.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας πλημ/κών Κοζάνης Ι. Κούτρας είπε τα εξής:

Ο δικαστής, δεν δεσμεύεται από τίποτα... πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά σε επίπεδο χώρας και όχι τοπικά. Πρέπει κάποιος επιτέλους να αμυνθεί σ΄ αυτές τις πράξεις. Δεν μπορεί να καίγονται καταστήματα και να μην αποδίδονται ευθύνες. Η συμπεριφορά δεν πρέπει να απομονωθεί τοπικά και χρονικά. Αν κάνουμε αποδεκτές τέτοιες πράξεις τότε μπορούμε να περιμένουμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον κάποια κρατικά όργανα πρέπει να αρχίσουν να αμύνονται.”

και πρότεινε την παραδειγματική καταδίκη των κατηγορουμένων χωρίς την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού. Και μάλιστα για τον έναν εκ των δύο και χωρίς αναστολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial