Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

OYTE H XALKIDA MASHSE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
από ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ 1:33πμ, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 1:39πμ, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008)
e-mail: mavropiperi@yahoo.gr
θεματικές: Ανένταχτο \ Κρατική καταστολή - Κοινωνικός έλεγχος \ Δεκέμβριος 2008 Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

ΟΙ μπάτσοι προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν την πόλη, όμως η συμμετοχή στην πορεία ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Επειδή ακούστηκαν διάφορα κι επειδή ήμασταν από τους συνδιοργανωτές της πορείας στη Χαλκίδα, καταθέτουμε την πολύ συνοπτική μας άποψη.

Η συγκέντρωση και η πορεία στη Χαλκίδα έληξαν με επιτυχία, παρά την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλλουν, αστυνομικοί και μμε. Μετά την αφισοκόλληση, που έγινε το πρωί, που καλούσε σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, «κάποιοι» εκφόβιζαν τον κόσμο για επικείμενη επιδρομή κουκουλοφόρων από την Αθήνα και κάψιμο καταστημάτων, ενώ η αστυνομία σε τηλεφωνικές επικοινωνίες παρότρυνε τους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν το απόγευμα. Τακτική που ακολουθήθηκε και σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες πόλεις όπου καλούνταν κινητοποιήσεις. Το απόγευμα της Τρίτης, φόβος είχε κυριεύσει τους κατοίκους όλης της πόλης, πολλοί κατέβασαν τα ρολά, άλλοι άδειασαν τις βιτρίνες τους.

Η τρομοκρατία όμως δεν πέρασε προς όλους. Πάνω από πεντακόσια άτομα, διαδήλωσαν τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους, με αποφασιστικότητα και χωρίς φόβο( «στο δρόμο, στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο») σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και έξω από το αστυνομικό τμήμα. Στη συγκέντρωση, ήταν συγκλονιστικός ο οργισμένος και σταράτος λόγος, της μητέρας του παιδιού, που πριν πέντε χρόνια δολοφόνησαν οι μπάτσοι, επειδη παραβίασε το κόκκινο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Παρά τις ελλείψεις που είχε η διοργάνωση (με πρώτο και κύριο λόγο ότι δεν περιμέναμε τόσο κόσμο), η αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων έδωσε παλμό στην πορεία. Το σημαντικότερο όμως εντέλει, είναι ότι εκφράστηκε από πολλούς η ανάγκη για περισσότερο συντροφικές σχέσεις μεταξύ μας, ανάγκη να ξαναβρεθούμε, να κάνουμε πράγματα για το εδώ και τώρα της ζωής μας στην πόλη.

Μαύρο Πιπέρι

1 σχόλια:

Rodia είπε...

Αυτό το "ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ" τι ειναι;
Ενημερωσε, αν ειναι να το ανεβασω στην ελευθερη δημοσιογραφια των πολιτων, εδω: http://radiobubble.gr

αμα θελεις, ελα να δεις :)

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial