Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

REVOLT NEWS

Σε πολιορκία από διαδηλωτές το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου.

Περισσότεροι από 200 εξεγερμένοι βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου οπου φωνάζουν συνθήματα, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται στο κτίριο καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα καταστολής διαδηλώσεων

ο αγνώνας συνεχίζεται καθε μερα καθε νυχτα.


ΦΥΛΑΚΗ ΚΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ

Η ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας και της δικαστικής αυθαιρεσίας εναντίον των μεταναστών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες. Μόνο στην Αθήνα δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου πάνω από 50 μετανάστες με ασήμαντες κατηγορίες.
Οι δίκες έγιναν με διαδικασίες εξπρές και με ποινές προαποφασισμένες: 18 μήνες φυλακή και απέλαση. Δεν υπήρχαν μεταφραστές. Οι περισσότεροι συνελήφθησαν στο δρόμο και όχι μέσα σε καταστήματα. Σε κάποιους βρέθηκαν πάνω τους λεηλατημένα εμπορεύματα, σε άλλους όχι. Χαρακτηριστική η περίπτωση μετανάστη που καταδικάστηκε για λεηλασία, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι το ένα κινητό που βρέθηκε πάνω του ήταν το δικό του… Φυλακίστηκε και αυτός και θα απελαθεί. Σε άλλη περίπτωση μετανάστης φυλακίστηκε γιατί πάνω του βρέθηκε ένας φορτιστής. Φυλακίστηκε και θα απελαθεί.

Ταυτόχρονα, στην Αθήνα, την Πάτρα και σε άλλες πόλεις μπάτσοι, παρακρατικοί και φασίστες βρήκαν την ευκαιρία για να εξαπολύσουν πογκρόμ κατά μεταναστών:

Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Εργαζομένων Μπαγκλαντές Ηλίας Αχμεντ καταγγέλει: «τις τελευταίες μέρες ακραίοι εθνικιστές "την έχουν στημένη" σε στέκια μεταναστών. Καθώς γυρίζουν αργά το βράδυ στα σπίτια τους, μετανάστες που δουλεύουν σε εστιατόρια και αλλού, όπου τους βρίσκουν τους ξυλοκοπούν και τους τρομοκρατούν».

Ο εκπρόσωπος της Αφγανικής Κοινότητας Ζαχέρ Μαχμάτ καταγγέλλει: «προχτές το βράδυ στην πλατεία Αττικής χτύπησαν 4-5 Σύρους. Ηταν 10-15 άτομα αυτοί που τους επιτέθηκαν», σημειώνει και προσθέτει: «Κάθε μέρα αστυνομικοί και άλλοι χτυπούν μετανάστες».

Παράλληλα, έχουν πολλαπλασιαστεί οι συλλήψεις και οι προειδοποιήσεις απέλασης μεταναστών από την αστυνομία. Με πρόσχημα τις λεηλασίες, μετανάστες ξυλοκοπούνται βάναυσα και μεταφέρονται ομαδικά στα αστυνομικά τμήματα. Τη Δευτέρα το βράδυ εκτυλίχτηκαν σκηνές άγριας βίας και ανελέητου ξύλου στην Ομόνοια. Ομάδα αστυνομικών πηγαινοερχόταν από την πλατεία Ομόνοιας στο παρακείμενο Αστυνομικό Τμήμα μεταφέροντας διαρκώς μετανάστες, αφού πρώτα τους ξυλοκοπούσε βάναυσα.

Την ίδια ώρα, ο παραιτημένος κι ευαίσθητος κύριος Παυλόπουλος συνεχίζει ακούραστος το έργο του. Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Διευθυντή της FRONTEX Illika Laitinen και υπέγραψαν «Δήλωση Πρόθεσης Διάθεσης Εξοπλισμού». Με άλλα λόγια, η FRONTEX, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για τα σύνορα, επιβραβεύει την ελληνική αστυνομία και τους λιμενόμπατσους για το κοινωνικό τους έργο και αναλαμβάνει να τους εξοπλίσει ακόμα περισσότερο... Όπως δήλωσε ο Παυλόπουλος: «αυτή είναι μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο FRONTEX μπορεί να μετεξελιχθεί όπως η Europol… Και ευχαριστώ θερμά τον κύριο Laitinen γιατί η επιχείρηση «Ποσειδών», τόσο σημαντική για εμάς, παρατάθηκε μέχρι την 01-03-2009. Εύχομαι και ελπίζω πραγματικά ο FRONTEX να εξελιχθεί όπως όλοι ελπίζουμε». Επιστρέφοντας τις φιλοφρονήσεις, ο Laitinen ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τους συναδέλφους από την Ελληνική Αστυνομία και το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία».

Δεν είναι όμως μόνο η συνεργασία για την καταστολή που δεν γνωρίζει σύνορα. Το ίδιο ισχύει για τον αγώνα και την αλληλεγγύη. Ήδη, κυβερνήσεις διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών εκφράζουν την ανησυχία τους. Να μην τους διαψεύσουμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!

OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων

Απίστευτος χαφιεδισμός του Υπουργείου Παιδείας
από shit hit the fan 10:27πμ, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 12:01μμ, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008)

Με εγκύκλιό του που χαρακτηρίζεται «εμπιστευτική» το Υπουργείο Παιδείας ζητά από όλα τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να διεξάγουν έρευνα και να αναφέρουν όλους τους καθηγητές και διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων οι οποίοι συνόδευσαν μαθητές σε συγκεντρώσεις και πορείες έτσι ώστε να υποστούν άμεσες διοικητικές κυρώσεις

Στις 8 Δεκέμβρη 2008, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Πολυγύρου διαδήλωσαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και την οργή τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή τους.
Τις επόμενες μέρες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής ζήτησε, από Γυμνασιάρχη, τα ονόματα των καθηγητών που συμμετείχαν στη διαδήλωση των μαθητών, χωρίς να εξηγεί το λόγο που θέλει τα ονόματα!
-Ο ανεκδιήγητος Περσυνάκης (περί τούτου πρόκειται) τι θέλει να πετύχει;
-Τόσο λίγος είναι και ούτε στοιχειωδώς δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων;
-Μπράβο στην Γυμνασιάρχη για την άψογη στάση της και την άρνηση να δώσει τα ονόματα των συναδέλφων της!


διότι

Με εγκύκλιό του που χαρακτηρίζεται «εμπιστευτική» το Υπουργείο Παιδείας ζητά από όλα τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να διεξάγουν έρευνα και να αναφέρουν όλους τους καθηγητές και διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων οι οποίοι συνόδευσαν μαθητές σε συγκεντρώσεις και πορείες έτσι ώστε να υποστούν άμεσες διοικητικές κυρώσεις

20 Δεκέμβρη, ημέρα παγκόσμιας αντίστασης στα κρατη και τους φονιαδες τους

Σήμερα στη γενική συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου αποφασίστηκε να γίνει, για το Σαββατο 20 Δεκεμβρη 2008, Κάλεσμα μιας κοινής ημέρας πανευρωπαικών και παγκόσμιων εκδηλώσεων αντίστασης αφιερωμένων στη μνήμη όλων των νεολαίων, των μεταναστών και των αγωνιστών που δολοφονήθηκαν απο τους λακέδες του κράτους. Τον Κάρλο Τζουλιάνι και τους νεολαίους στα γαλλικά προάστια, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και αναρίθμητους άλλους σε κάθε γωνιά της γης. Οι ζωές μας δεν ανήκουν στα κράτη και τους φονιάδες τους! Η μνήμη των δολοφονημένων αδελφών, φίλων και σύντροφων μας είναι ζωντανή μέσα στους αγώνες μας! Δεν ξεχνάμε τα αδελφια μας, δεν συγχωρούμε τους δολοφόνους τους. Μεταφράστε και μεταδώστε παντού αυτο το μηνυμα για μια κοινή ημέρα συντονισμένων δράσεων και κινήσεων αντίστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις του κόσμου.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial