Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

O KΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ


Για δευτερη φορα φετος ηρθε ο Λ Κυρκος στην Σαλονικη κ μιλησε χθες σε εκδηλωση. Αναφερθηκε στην Αλεκα του ΚΚΕ λεγοντας πως αποκλειει τους παντες απο συνεργασιες, τους μεν ως καιροσκοπους , τους δε ως καπιταλιστες κ στο τελος μενει μονο η ιδια για να συνεργαστει με τον εαυτο της.
Μετα εκανε λογο για ολοκληρωση της αριστερας , μονο μεσα απο συνεργασια αυτης με το ΠΑΣΟΚ.
Επιτεθηκε στους ΤΣΙΠΡΑ -ΑΛΑΒΑΝΟ αποκαλοντας τους μαθητουδια (με τη μονη ομως διαφορα πως ακομα κ ενας ακρο-δεξιος παραδεχεται πως τα μαθητουδια ανεβασαν τα ποσοστα της ανανεωτικης αριστερας σε επιπεδα που ουτε στα ονειρα του δεν εβλεπε ο Λεωνιδας οτν ηγουταν της παραταξης)
Και για το τελος αφησε το καλυτερο. Ξαναεπιτεθηκε στους διαδηλωτες. Απαγορευσε σε οσους πεταν μολοτοφ το διακαιωμα τους να αποκαλουνται αριστεροι και τους προειδοποποιησε πως με τις βιαιες συγκρουσεις "δεν κανουν επανασταση"
Η επιθεση του Κυρκου στους διαδηλωτες ειναι συνεχεια της επιθεσης που ειχε επαναλαβει τις μερες του δεκεμβρη.
Γιατι ομως τοση επιμονη του Κυρκου με τους διαδηλωτες;
Οσο καιρο οι διαδηλωτες δεν διαδηλωναν , αλλα δουλευαν για 400 ευρω(γενια των 700 που λεμε), οσο καιρο παιρναν πτυχια χωρις αντικρυσμα, οσο καιρο τσεπωναν πενιχρες συνταξεις , ο Λεωνιδας δεν ασχοληθηκε μαζι τους.
Για του λογου το αληθες , σ ολη του την πολιτικη καριερα ασχοληθηκε για την δημιουργια μιας μεγαλης Αριστερας, σχεδιαζε συνεργασιες, πολιτικες, επαφες,διαβουλευσεις.
Οταν οι καταπιεσμενοι βγηκαν στο δρομο, μην αντεχοντας αλλο την καταπιεση τους, βρηκαν τον παλιο ηγετη της αριστερας απεναντι τους, να τους κουναει απειλητικα το χερι.
Νιωθουν διαφοροι αριστεροι, πως οταν ο κοσμος εξεγειρεται , χανουν οι ιδιοι τον ρολο του επαναστατη πολιτικου, μιας κ τον υπερκερναει αυτος του επαναστατη λαου.
Το συστημα παρεχει το προνομιο στους φεροντες αριστερη φρασεολογια , το δικαιωμα να μιλαν αυτοι εξ ονοματος του λαου. Οταν ο λαος ομως αποκτα φωνη , τοτε το ιδιο το συστημα , καλει τους επαγγελματιες πολιτικους να τον μαζεψουν ξανα μεσα στο μαντρι.Αν αποτυχουν το συστημα τους αποβαλλει μια κ δε τους χρειαζεται.
Ο Λεωνιδας, παντρεψε την κορουλα του, παιρνει την συνταξουλα του (βουλευτικη παρακαλω)κ τολμαει να κατακρινει ανθρωπους που δε θα βγουν ποτε στην συνταξη, αποδυκνυωντας πως θετει εαυτον με την πλευρα του συστηματος σε ρολο υπερασπιστη αυτου.
Ειναι λογικο να μην συμφωνει καποιος με τις μολοτοφ, αλλα αυτο απεχει παρασαγκας απο το να εκστομιζει καταρες κ αποκλεισμους σε ενα κομματι της κοινωνιας , το πιο ενεργο κιολας και αυτο που δεχεται την περισσοτερη κατπιεση στις μερες μας, απαγορευοντας το να εχει την ταυτοτητα που αυτο θελει.
Ποιος; Ο Κυρκος;
Την μια στιγμη συμβουλευει πως με τις μολοτοφ δε γινεται επανασταση και την επομενη ακριβως στρεφεται στην αριστερη πτερυγα του κομματος του, αποκαλωντας τους απειρους(μαθητουδια)επειδη αρνουνται πεισματικα την συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ, επειδη θελουν ενα διακριτο ρολο της αριστερας κ οχι ενσωματωσης αυτης στον δικοματισμο.
Βεβαια για τις λαικες συνελευσεις γειτονιας, για τις καταληψεις , για τις απεργιες σε κλαδους που παραδοσιακα δεν απεργουσαν ποτε(ασφαλιστικος τομεας), για την αυτο-οργανωση της κοινωνιας λογος δεν εγινε απο τον Λεωνιδα. Μονο οι μολοτοφ.
Σαν να κατηγορουσε ο Κολοκοτρωνης τους Οθωμανους επειδη τους αρεσαν τα φυστικια κ οχι τα στραγαλια.
Το ριχνω στην πλακα γιατι δεν ειναι για να παιρνουν στα σοβαρα ουτε τον Λεωνιδα , ουτε τον Μανωλη Γλεζο που παρερεθηκε στην εκδηλωση, και που πριν μια βδομαδα πιανοταν χερι-χερι με τους αστυνομικους στο συνταγμα διαδηλωνοντας κατα της βιας.
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Κ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΕ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial