Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Εκδικητικη απόλυση εργαζομένου αορίστου χρόνου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ψήφισμα του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων του ΥΠ.ΠΟ.
Καταγελούμε την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Βασίλη Τιλκερίδη, εργαζόμενου αορίστου χρόνου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την διευθύντρια του ΕΜΣΤ Άννα Καφέτση

Ψήφισμα- Καταγγελία

16-2-2009

Καταγελούμε την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Βασίλη Τιλκερίδη, εργαζόμενου αορίστου χρόνου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την διευθύντρια του ΕΜΣΤ Άννα Καφέτση.

Ο Βασίλης Τιλκερίδης εργάζεται από 7-1-2004 ως οδηγός στο ΕΜΣΤ με σύμβαση που μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου στις 7-2-2004. Αυτά τα πέντε χρόνια έχει προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του στο φορέα χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντίθετα μάλιστα, καλή τη πίστη και στην προσπάθεια του ο συνάδελφος να βοηθήσει στην καλή και ομαλή λειτουργία του φορέα αποδέχονταν να εργάζεται με σπαστά ωράρια που πολλές φορές ξεπερνούσαν την οχτάωρη εργασία (από τις 8.00 έως τις 13.00 ή τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00 ή τις 23.00). Κάποιες φορές μάλιστα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ΕΜΣΤ εκτέλεσε καθήκοντα άσχετα με την ειδικότητα του, όπως στην έκδοση εισιτηρίων του εργασιακού χώρου κ.α.

Επιπλέον, κάποιες φορές εξαναγκάζονταν να εργάζεται από την μια βάρδια στην άλλη με κενό πολύ μικρότερο των οκτώ ωρών που προβλέπει ο νόμος για τους οδηγούς ώστε να εξασφαλίζεται η οδική ασφάλεια. Υπήρχαν μήνες όπου οι ώρες υπερεργασίας του συναδέλφου ξεπερνούσαν τις 50.

Ο συνάδελφος απολύθηκε στις 2 -2-2009, όταν επέστρεψε στην εργασία του μετά από αναγκαστική άδεια 5 ήμερων, που του χορηγήθηκε έναντι 40 ωρών υπερεργασίας που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα.

Ο συνάδελφος απολύθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά με απόφαση της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονής Τέχνης, ενώ αντίθετα η πρόσληψη του είχε πραγματοποιηθεί με απόφαση του Δ.Σ. του φορέα!

Η απόλυση του συναδέλφου, εκτός από αυθαίρετη και καταχρηστική, είναι μια εκδικητική πράξη της διευθύντριας του ΕΜΣΤ, που έγινε όταν ο εργαζόμενος άρχισε να δυσανασχετεί και να διαμαρτύρεται για την εδώ και πέντε χρόνια συνεχόμενη παραβίαση των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων του.

Μια πράξη εντελώς παράνομη που στηρίζεται στην σύγχυση που έχει δημιουργηθεί (σκόπιμα;) από την έλλειψη συγκεκριμένου και ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου για τα εποπτευόμενα ΝΠΙΔ.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης του συναδέλφου Βασίλη Τιλκερίδη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial