Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΚΥΡΗΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS(DIΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ANATYΠΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ PAOKLAND, διαβαστε το κειμενακι κ τα σχολια που γραφω απο κατω



Κυριακή, 8 Φεβρουάριος 2009

Ο πόλεμος του κράτους κατά των bloggers μόλις ξεκίνησε..

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αναφέρεται από το σύνολο σχεδόν των ελληνικών blogs καθώς το νομοσχέδιο που θα προσπαθήσουν να περάσουν αποσκοπεί στην φίμωση των ελληνικών blogs. Μετά την συντονισμένη επίθεση από αρκετά ΜΜΕ κατά των blogs και την επίθεση του ΛΑ.ΟΣ στο μεγαλύτερο μέσω αντιπληροφόρησης το indymedia, καθώς και την δίωξη που ασκήθηκε μετά από καταγγελία του νομάρχη Πειραιά εναντίον blogger έρχεται η πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει νόμο κατά των blogs.

Διαβάζουμε παρακάτω από το GreekBlock

''Τώρα εξηγείται όλη η προπαγάνδα κατά του internet που γίνεται τον τελευταίο καιρό από τα διάφορα ΜΜΕ και τις φυλλάδες οι οποίες παρουσιζουν τον κυβερνοχώρο μόνο ως τόπο ακολασίας και cyber bullying όπως αποκαλείται.


Ο Νίκος Δένδιας που είναι υπουργός Δικαιοσύνης,θα προσπαθήσει να... περάσει στο άμεσο μέλλον, νομοθετική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει όλους τους bloggers :

Πρώτον
, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον
, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον
, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον
, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Αλλά η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έρχεται και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου Ελληνίδα κατέφυγε για περίπτωση συκοφαντίας γιατρού που της προκάλεσε βλάβη και δικαιώθηκε!

Η απόφαση κατέληγε ως εξής: « … η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ισχύει δε και για τη διάδοση πληροφοριών που θίγουν, σοκάρουν ή προκαλούν ανησυχία.»''

σχολιο SAMURAI
1-για να γραφουμε στην σελιδα το ονομα του υπευθυνου αυτης σημαινει πως ημαστε εκδοτικος οργανισμος(εφημεριδα, μμε κλπ)αφου μονο αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να αναγραφουν σημερα τα στοιχεια αυτα. Ως τετοιοι σ αυτη την περιπτωση θα πρεπει να εχουμε μεριδιο απο κρατικες διαφημισεις, επιχορηγησεις κλπ οποτε κυριε υπουργε...λιγο χλωμο το βλεπω
2-
το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου...φανταζομαι το ιδιο ισχυε κ για τις κρατικες διαφημισεις που θα μας δινει το κρατος , καθως για να ισχυσει κατι τετοιο θα πρεπει να μας δεχτει κ η ΕΣΗΕΑ, που εδω που τα λεμε δε δεχεται κ ολους τους επαγγελματιες του ειδους αλλα μια ελιτ
3-με ποιο δικαιωμα το ΕΣΡ αποκτα διακιωμα να ανακατευει την μυτη στα του μπλογκ, μιας κ δεν ημαστε ουτε καναλια τηλεοπτικα αλλα ουτε κ εφημεριδες αλλα ερασιτεχνες, εκτος κ αν απο δω κ περα θα χουμε τα ιδια δικαιωματαμε τα καναλια,τα ραδιοφωνα κ τις εφημεριδες....
Λοιπον το νομοσχεδιο , μπορει κ να περασει
αλλλα για να ισχυσει κατι τετοιο
να εχουν δηλαδη οι μπλογκερς υποχρεωσεις ιδιες μ αυτες των επισημων μμε, θα πρεπει να εχουν κ απολαβες ιδια με των επισημων μμε , αλλα πως να εχουμε απολαβες απο τη στιγμη που ημαστε ερασιτεχνες;
Μπορει να απαντησει σ αυτα τα ερωτηματα η κυβερνηση;
Ισως α μην απαντησει αλλα να το περασει "τσαμπουκα φαση" το νομοσχεδιο, ομως σε οποιο ευρωπαικο δικαστηριο φτασει οποιαδηποτε υποθεση που θα βασιζεται στα παραπανω θα καταρρευσει κ ισως επιβαλλει κ προστιματακι στην Ελλαδα που προσπαθει να φιμωσει την ελευθερη εκφραση.
Οπως κ να χει υπαρχει κ μια αλλη διασταση στο θεμα.
Εκλογουλες ερχονται (ευρω-εκλογες σιγουρα κ ισως κ βουλευτικες) τα υπολοιπα κομματα θα ζητησουν την ψηφο του ελληνικου λαου(συμπεριλαμβανομενου κ των bloggers)πριν το πραξουν καλο δεν ειναι να κινησουν θεματακι για το επιμαχο νομοσχεδιο;
Κ δεν μιλαμε για δηλωσουλες του στυλ "οι bloggers ειναι καλα παιδακια, η ελλαδα ειναι συνωνυμο της ελευθεριας, ο λος της ειναι δημοκρατικος" κ λοιπες αηδιες.
Μιλαμε να το κανουν θεμα οπως καναν με αγροτες,αρθρο 16...κ λοιπες κοινωνικες ομαδες.
Γιατι αγαπητα κομματα...
αν αποφασισουμε οι bloggers κατα τη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου, να ανεβαζουμε ΜΟΝΟ σκυλαδικα τραγουδια στα ποστ μας, τοτε πρωτο κομμα την μερα των εκλογων θα βγει ο Πασχαλης Τερζης,δευτερος ο Λευτερης Πανταζης κ παει λεγοντας.
Εκτος κ αν, απο την ελευθερια αναλυσεων κ σκεψεων στα blog πληττονται ολα τα κομματα της ελληνικης δημοκρατιας, (ακομα κ αυτα που οι πολιτικοι αρχηγοι τους συνεντευξιαζονται στα blog)οποτε δεν εχουν κ λογο να φρεναρουν το νομοσχεδιο.
ΕΙΔΩΜΕΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial