Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

BLOGS? FREE N ANONYMOUS FOREVER

ανατυπωνουμε απο εναν νεο φιλο που μολις ανακαλυψαμε ενα ποστ για το επιμαχο νομοσχεδιο για τα μπλογκς

Προσπαθείτε Να Μας Φιμώσετε Κύριε Υπουργέ;

Νίκος Δένδιας. Για όσους δε γνωρίζουν ποιος είναι, σας πληροφορώ πως πρόκειται για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης. Ο οποίος σύμφωνα με κυριακάτικο έντυπο, θα επιχειρήσει στο άμεσο μέλλον, να περάσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα υποχρεώσει όλους τους bloggers να γράφουν επώνυμα. Για ποιο λόγο; Προφανώς νομίζει πως αν υποχρεωθούμε να γράφουμε επώνυμα, θα διστάσουμε να γράψουμε αυτά που γράφουμε, με το φόβο της επωνυμίας μας. Πως θα κόψει τη φόρα σε ορισμένα blog, ώστε να σταματήσουν να γράφουν ορισμένα πράγματα που ίσως ενοχλούν άτομα όπως ο σεβαστός μας υπουργός, καθώς πιστεύουν πως πλήττεται η εικόνα τους, είτε ανήκουν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.
Στ' αλήθεια τώρα, είναι δυνατόν να πιστεύετε πως μπορείτε να μας τρομάξετε με τέτοιες ρυθμίσεις; Νομίζετε πως θα σταματήσουμε να γράφουμε; Κομματάκι δύσκολο. Οι περισσότεροι από μας έχουν στα blog τους την κατάληξη ".com". Μπορείτε να υποχρεώσετε την google και την wordpress να συμβιβαστούν με μια τέτοια ρύθμιση που θυμίζει υπανάπτυκτες χώρες; Αμφιβάλλω. Δεν παίζει ρόλο η ανωνυμία μας. Αυτά που λέμε κάνουν τη διαφορά, όταν τα υπόλοιπα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα και προπαγανδίζουν υπέρ του εκάστοτε χρηματοδότη. Τα blog, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τις οποίες τις γνωρίζουμε, δεν παίζουν αυτό το παιχνίδι.
Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων μας. Τέτοιου είδους προσπάθειες εκφοβισμού και λογοκρισίας θα μας βρίσκουν απέναντί τους, από όποιον και αν προέρχονται. Και αν κάποιοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, και παραπληροφορούν υπηρετώντας συμφέροντα, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, και εμείς και οι αναγνώστες. Απλώς δε θα τους επισκεπτόμαστε.



πηγη
tabula rasa

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

τωρα παμε να κρυφτουμε ολοι!!! ειναι για γελια!!

Ανώνυμοςείπε...

ειμαστε ολοι φοβισμενοι φιλεναδα
χαχχχαχα

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial