Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΡΓΙΑ


Το σύνθημα "δεν ειναι αργία , ειναι απεργία" μας απασχόλησε χτες (όπως βέβαια μας απασχολεί κάθε χρόνο παραμονές και ανήμερα 1η του μάη. )
τα πολτικά κόμματα ξεχύθηκαν στις κεντρικές πλατείες των μεγαλουπόλεων για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες,
ο λαός όμως για ακόμη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να αράξει σπίτι ή να βολτάρει ως το χωριό ή να βγει για καφέ, αρπάζοντασ την ευκαρία της αργίας - απεργίας.
Κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι περιμένανε αυτή την μέρα για να την κάονουνε με ελαφρά πηδηματάκια σε κάποια παραλία.
παρόλη την αισχρή κατάσταση που διέπει την ζωή του εργαζόμενου (του νέου κυρίως) αυτός δεν βρήκε ούτε και χθες νόημα να το παίξει απεργός.
απο την άλλη μεριά είχαμε χθες την κλασσική παραδοσιακή αλλά και νεο-γιάπικη δεξιά της χώρας που θεωρεί την μέρα ώς γιορτή(αργία) για τον ερχομό της άνοιξης και γιόρτασε και αυτή με την γνωστή γλυκανάλατη μηχανιστική της αντίληψη για τα πράγματα.


μια τρίτη παράμετρος που χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα, ήταν η παρουσία (με το ζόρι) βουλευτών,στελεχών και συνδιακαλιστών του ΠΑΣΟΚ στισ συγκεντρώσεις για την 1η Μάη. Όντασ στην κυβέρνηση για 20 χρόνια οι μεγαλό-ΠΑΣΟΚΟΙ είχαν ξεχάσει τι εστί 1η Μάη , μιας και ήταν απασχολημένοι με το να δημιουργούν στρατιές ανέργων, ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων εργαζόμενων. Φέτοσ όμως συνειδητοποίησαν πως η δεξιά τους έχει πάρει φαλλάγγι και τους αντιαθιστά εξίσου επάξια στο δύσκολο κυβερνητικό έργο εξυπηρέτησης των πάσης φύσεως αφεντικών. Έτσι λοιπόν οι βολεμένοι ξε-βολεύτηκαν(ποιήσαν αγγαρεία καια υτοί) και κατέβηκαν στον δρόμο με ξινισμένα μούτρα μιας και οι περισσότεροι απο δαύτους κατεβηκαν σε μια εργατική εκδήλωση χωρίς να κατέχουν την έννοια της εργασίας. έτσι λοιπόν με την πρώτη πασχαλιάτικη κροτίδα που έπεσε εναντια στον "ευεργέτη" της εργατικής τάξης , τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ(που όπως δήλωσε κατάφερε να κερδίσει για τον εργάτη 80 ολόκληρα λεπτά αύξησης στο μεροκάματο) βρήκαν ευκαιρία να ματαιώσουν την πορεία και να την κάνουν για κάποια παραλία, κατηγορώντας μια κάποια απο τισ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για σταλινικές πρακτικές.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΗΤΑΝ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟ Α(ΝΑ)ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΑΛΛΆ ΧΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Η ΜΕΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

να μιλήσουμε τώρα για τον νέο έλληνα εργάτη, τον 30αρη που δεν γνώρισε ένσημα, ασφάλιση, κράτος πρόνοιας,
για τον συμβασιούχο που ακόμα και οι μόνιμοι τον αντιμετωπίζουν σαν εργάτη τρίτησ κατηγορίασ;
να μιλήσουμε για τους 50αριδεσ-60αρηδεσ εργαζόμενουσ που χεστήκανε για τουσ νέουσ εργάτεσ και το μόνο που τουσ νοιάζει ειναι να προλάβουν να βγουν στην σύνταξη με τουσ καλυτερους δυνατούς όρους
να μιλήσουμε τώρα για όλα αυτά; ή να τα αφήσουμε για αργότερα;
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΕΩΝ.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ(ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ :ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΜΟΣ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΜΕΚ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial