Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Το πρόβλημα όμως αυτό έχει περάσει από καιρό τα σύνορα της χώρας μας και υπάρχει μέσα και στην Ελληνική κοινωνία. Ένα 12,4% των παιδιών στην χώρα μας βιώνουν την παιδική εκμετάλλευση(εργασία, πορνεία κλπ).

Πόσες φορές δεν μας πλησίασε ένα παιδάκι στα φανάρια να μας πουλήσει ένα χαρτομάντιλο. Και πόσες φορές επίσης από οίκτο(άγνοια) εμείς το αγοράσαμε, δίνοντας έτσι κίνητρο στους ενήλικες που τα «ελέγχουν» να συνεχίσουν την κερδοφόρα μπίζνα τους. Μια «επιχείρηση» με εργαζόμενους μικρά παιδιά που στερούνται βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων ενός ενήλικα εργαζόμενου, μια «επιχείρηση» που βασίζεται στην άσκηση βίας του ιδιότυπου εργοδότη προς τον ιδιότυπο εργάτη.

Ίσως κάποιος πει πως μιλάμε για παιδιά μειονοτήτων(αλβανάκια,τσιγγανάκια) αλλά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άλλα.


Πέρα από ένα 45,4% που αφορά παιδιά μεταναστών , ένα 14,8% που αφορά τσιγγανάκια υπάρχει και ένα 31,1%που αφορά παιδιά διαλυμένων οικογενειών.

Το πρόβλημα υφίσταται και μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός ανά πάσα στιγμή ασχέτως εθνικότητας ή γεωγραφικού μήκους και πλάτους όπου μένει κάποιος.

Η λύση του ξεκινάει από την συνειδητοποίηση και τον ανθρωπισμό όλων μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στην Ελλαδα νομιμοποιουν με νομο τη παιδικη εργασια απο τα 14 ετη...

greekpoliticalreview είπε...

Ο τζίρος ενός και μόνο φαναριού κεντρικού δρόμου μπορεί σε μια μέρα να ανέλθει ακόμα και σε 1.000 ή 2.000 ευρώ . Μιλάμε για βιομηχανία "βαριά" όχι αστεία . Και απ΄ ότι ακούω ο διαχωρισμός των πόστων γίνεται από Έλληνες νύχτας που συντονίζουν όλες τις εθνικότητες .

Ο μόνος που μπορεί να τα βάλλει με τέτοιους τύπους είναι το κράτος .

Κανείς άλλος δυστυχώς .

laplace είπε...

πολυ καλη αναρτηση!

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial