Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

G700(ΜΙΑ ΕΛΙΤ ΜΕ ΤΡΥΠΙΑ ΣΩΒΡΑΚΑ)






ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ,ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ...
Η λεγομενη γενια των 700 που υποτιθεται πρεπει να αφορα ολους τους κακοπληρωμενους εργαζομενους , αφορα τελικα μονο τους πτυχιουχους.
Ο ενας κλαδος εργαζομενων οταν απεργει διαμαρτυρονται οι υπολοιποι, οι οποιοι, οταν απεργησουν απαιτουν αλληλεγγυη απο τον προηγουμενο.
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ,ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ,ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.
Εκει εξω στην πολη υπαρχουν στρατιες ανειδικευτων, ανασφαλιστων, κακκοπληρωμενων, συμβασιουχων εργατων με τους οποιους κανενας φορεασ δεν ασχολειται.
Ακομα και "αυτονομες "κινησεις, προοδευτικες εκπομπες κλπ ασχολουνται με αυτους που θα επρεπε λογο ενος πτυχιου να παιρνουν 1200 ευρω που λεει ο λογος και πληρωνονται μονο 600.
Ακομα και οι πτυχιουχοι που παιρνουν 600 ευρω, αντι να δουν την μοιρα των μη-πτυχιουχων που ειναι κοινη με την δικη τους και να συνασπιστουν σε ενα κοινο αγωνα μαζι τους, καθονται και κλαιγονται για το δικαιωμα τους να ειναι πιο πλουσιοι απο αλλους εργαζομενους.
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ,ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ,ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.
Ακομα και δημοσιογραφος σε τηλεοπτικο σταθμο, κατ την διαρκεια της απεργιας των δασκαλων περσυ ειπε το εξης
"μα τους πληρωνουν οσο πληρωνουν τους ντελιβεραδες".
Τι υπονοουσε αληθεια;
Πως οι ντελιβεραδες ειναι ζωα;
Πως τους αξιζει που παιρνουν ψιχουλα;
Πως δε μαθανε καποια τεχνη οπως οι μηχανικοι αυτοκινητων για παραδειγμα, που "προκοβουν" οως τεχνιτες επειδη τους πας το αμαξι για να αλλαξεις μπουζι και σου λενε πως φταιει ολη η μηχανη καισ την αλλαζουν;
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Κλασσικο παραδειγμα ειναι η εκφραση φετιχ της ελληνιδας μανας
"αφου δε σπουδασες ή δεν εμαθες μια τεχνη καλα να παθεις"
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΡΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΩΣΠΟΛΥ ΩΣ ΚΑΦΡΟΣ, ΑΚΑΜΑΤΗΣ(ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 10-12 ΩΡΕΣ),ΑΧΡΗΣΟΤΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΣ.
Ξυπναται κοροιδα.
Σε μια οποιαδηποτε κοινωνια, ολοι εξαρτωνται απο ολους. Ο γιατρος χωρις τον ανειδικευτο οικοδομο δε θα ειχε "ππου την κεφαλη κλεινει", οπως και ο ανειδικευτος δε θα μπορουσε να ζησει χωρις τον γιατρο και ουτω καθεξης.
Οι διαχωρισμοι βολευουν μονο την εξουσια.
Σου περνανε την αντιληψη πως ο σπουδαγμενος πρεπει να δουλευει λιγοτερο απο τον αγραμματο και να πληρωνεται περισσοτερα.
Το δεχοσουν τοσα χρονια;
Τωρα σου λενε ο σπουδαγμενος θα παιρνει ψιχουλα.
Και αντιδρας, αλλά μονο για την παρτυ σου;
Για τους διπλανους σου που παιρνουν ψιχουλα δε νοιαζεσαι επειδη δεν εχουν πτυχιο; (προφανως η δικη τους ζωη αξιζει ψιχουλα σε σχεση με την δικη σου)
Και η καθε εξουσια τριβει τα χερια της μιας και κραταει μια ολοκληρη μαζα εργαζομενων διαχωρισμενη.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.
ΚΛΑΨΑ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ TV
ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ...
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

ta spaei h anarthsh re file!POSO DIKIO EXEIS...ma poso dikio..

Ανώνυμοςείπε...

πολύ καλή η οπτική που δίνεις και δεν την έχω δει να σχολιάζεται σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές!

Ανώνυμοςείπε...

Και φυσικά η διαίρεση των εργαζομένων εξυπηρετεί την εξουσία .Άλλο να έχεις όλους τους εργαζόμενους απέναντί σου να διεκδικούν κοινά αιτήματα και άλλο μία ορισμένη κατηγορία στην οποία αν ρίξεις ένα επιδοματάκι ( και αυτό έτοιμο να ανακληθεί ανα πάσα στιγμή αφού δεν ενσωματώνεται στον μισθό )θα λουφάξει έστω και για λίγο καιρό.Και εδώ την ευθύνη την έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες μέσω των ομοσπονδιών καθοδηγούν τους εργαζόμενους να απαιτούν ψίχουλα και πανηγυρίζουν όταν τα παίρνουν .ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ; ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ.
Και κουβέντα για γενικές απεργίες παρά μόνο κάτι 4 ωρες στάσεις εργασίας ( βλέπε ΑΔΕΔΥ )ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΎΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ
Δεν ντρέπονται να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της νέας διετούς ΕΘΝ.ΓΕΝ.ΣΥΛΛΟΓ.ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( που έδωσε αυξήσεις τησ ντροπής )και να δέχονται συγχαρητήρια από τον πρόεδρο των βιομηχάνων για τη συμβολή τους στην επίτευξη της εργασιακής ειρήνης;Αν αυτό δεν είναι προδοσία των εργαζομένων , τότε τι είναι;

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial