Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΤΗΕΥ WANT WAR -UDO

1987 αποχωρει απο το θρυλικο συγκροτημα των ACCEPT ο τραγουδιστης τους UDO DIRKSNEIDER και δημιουργει τους UDO
στο ντεπουτο τους γραφουν και το τραγουδι THEY WANT WAR, έμα καθαρα αντιπολεμικο τραγουδι -καταγγελια για τους μεγαλους(ταξικα αλλα και ηλικιακα) που δημιουργουν τους πολεμους ανα τον κοσμο, πολεμους που πληττουν κυριως μικρα παιδια.
Στο βιντεο κλιπ παρακολουθουμε μικρα αγορακια να διαβαινουν ετοιμα για πολεμο. Μικρα κοριτσακια στο ρολο του χορου σε αρχαιο δραμα να τραγουδουν το ρεφραιν "ειναι τυφλοι, και μπορουν να πολεμησουν, θελουν πολεμο"
Το σκηνικο των μιρων παιδιων που προχωρουν με οπλα στα χερια μεσα σε μια πολη-ερειπιο, παραπεμπει στις τελευταιες μερες του Βερολινου, λιγο πριν την προελαση του Κοκινου Στραου, οπου το Χιτλερικο καθεστως στρατολογησε μικρα παιδιακαι τα εξοπλισε με πολυβολα και σφιαρες και τα εριξε στην μαχη εναντιων ενος οργανωμενου στρατου.
Οι UDO οντας Γερμανοι, εχοντας ζησει τη συλλογικη παρανοια αλλα και συλλογικη μετανοια του εθνους τους για τα εγκληματα που προκαλεσαν σαν ουρα του ναζιστικου καθεστωτος , συμβαλλουν μουσικα σ αυτο το συλλογικο συγνωμη της μεταπολεμικης Γερμανιας για τον Β παγκοσμιο, μονο που δε μενουν εκει αλλα προιειδοποιουν κ τους υπολοιπους λαους να μην πεσουν στο ιδιο λαθος της εθνικιστικης παρανοιας και του πολεμου.
ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial