Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ 3(ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ)



Βλέπω μια τάση τον τελευταιο καιρο να παραλληλιζουμε την σημερινη οικονομικη κριση με αυτη της δεκαετιας του 20
Πιστευω πως ο κοσμος και η κοινωνια ηταν αλλιως δομημενη τοτε, οποτε κ τα αιτια εκεινης της κρισης ηταν εντελως διαφορετικα απο τα σημερινα.
Επισης πιστευω ειναι αστοχο να μιλανε κ για τελος του καπιταλισμου απο τη στιγμη που δεν υπαρχει κατι νεο να τον αντικαταστησει. Ο καπιταλισμος εστω κ κουτσος , κουτσουρεμενος, χτυπημενος ή πληγωμενος , οσο δεν υπαρχει ενα νεο συστημα για να ακξλυψειτ κενο του θα συνεχισει να υπαρχει.
Αποδειχθηκε ομως πως οτι υποσχεταια υτο το συστημα ειναι ενα τιποτα με μπολικο καθολου.
Αποδειχθηκε πως ακομα κ σε περιοδους που καταρρεουν τραπεζικοι κολλοσοι οι ιδιοκτητες τους περνανε ακομα ακλυτερα απο πριν.
Αποδειχθηκε πως οσα υποσχεται, λεει κ παραχωρει ο καπιταλισμος ειναι ολα ενα ψεμα, τα παντα βασιζονται σε αλχημειες κ φαινομενικοτητες, ειναι μαλωμενος με την ουσια κ αν ποτε δωσει κατι αυτο θα ναι για λιγο γιατι παντα θα κοιταει πως να το παρει πισω.
Αυτα ολα εχουν ξαναγινει κ σε παλαιοτερες γενιες.
Μόνο προσφατα να δουμε.
Οι ιδιοι που πονταραν στο χρηματιστηριο κ χασανε τα λεφτα τους αμεσως μετα πηγαν κ πηραν δανεια για να αποκτησουν ολα αυτα τα υλικα αγαθαπου τους λειπανε.
Δυσκολα ο ανθρωπος θα μπορεσει να καταλαβει πως ο καπιταλισμος δεν παραχωρει τιποτα χωρις να το παρει διπλο κ τριδιπλο.
Κ μόλις ερθει μαι νεα γενια, μετεφηβων με τα μυαλα της φουσκωμενα κ τη μαγκια να ξεχειλιζει απο τα μπατσακια, θα φυγει κ ο καπιταλισμος απο τη κριση αφου θα βρει νεα θυματα για να τα ξεκοκαλισει.
Παντα οι νεες γενιες δεν δινουν πολυ σημασια στις συμβουλες απο την εμπειρια των μεγαλυτερων. Πιστεουν πως οι παλιοτεροι χασανε τα λεφτα τους στο χρηματιστηριο φερ ειπειν οχι γιατι ητανσ τημενο το παιχνιδι αλλα επειδη ηταν αυτοι ηλιθιοι. Εχουν την πεποιθηση πως αν ηταν η δικια τους γενια που θα επενδυε , θα μπορουσε να κοροιδεψει το συστημα κ να τα αρπαξει απο αυτο διπλα κ τριδιπλα. Κ αυτο πιστευουν μεχρι το δικο τους βατερλω κ μια νεα γενια να ερθει να την αντικαταστησει.
Κ πως να μη βγαινουν οι γενιες ετσι μαλακισμενες οταν απο τη μια εχεις τον δηθν ξερολα μουστακαλη φασιστα πασοκο πατερα σου -πιστο σκλαβακι του καθε εργατοπατερα κ βουλευτη να σε γαλουχει κ απο την αλλη την κωλο ροκ κουλτουρα.
Η μουσικη που ντυνετια τον μανδυα της επαναστατικοτητας κ μεγαλωνεις μ αυτην κ με στιχους του στυλ
"ακου τον εαυτο σου"
"βασισου στις δυναμεις σου"
"οι πρεσβυτεροι θελουν να σε δουν να πεφτεις"
σου δημιουργει μαι φανταστικη εικονα , ενα ειδωλο για αυτο που θα ηθελες να εισαι
αλλα στην ουσια δεν εισαι.
σε κανει να φαινεσαι μεγαλος ενω στην ουσια εισαι ενα μηδενικο
Αν η νεολαια αντικαταστησει το ροκ μετα βιβλια(καθε ειδους βιβλια,ακομα κ μαγειρικης)τοτε θα ακονισει το στοιχειο της κρισης, θα οξυνει την σκεψη , θα αποφυγει τις παγιδες του συτηματος , θα παρει μια ανασα κ μετα θα γαμησει κ θα δειρει.
Για την ωρα εν μεσω παρατεταμενης κρισης το καθε τσογλανι ας δωσει 200ευρω να παει να δει μια πουτανα που φοραει σορτσακι κ κουναει τη λεκανη ανοιγωντας το στομα. Μου διαφευγει ακομα κ το ονομα της εν λογο σταρ που ηρθε προσφατα στην Αθηνα να δειξει το μποι της κ τσεπωσε 10εκ κ την εκανε.
ΣΚΑΤΟΝΑ θαρρω την λεγανε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial