Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Πριν μερικες μερες σε ενα ποστ αναφερθηκα στους βολεμενους δημοσιους υπαλληλους που ζου εις βαρος ολων εμας.ΕΔΩ
στην χτεσινη πορεια, στην Αθηνα ηρθε ενα περιστατικο να επιβεβαιωσει με τον τραγικοτερο τροπο το ρολο των δημοσιων υπαληλλων, αυτη τη φορα πρωταγωνιστης ενα συνδικαλιστης 50αρης
στο Ιντυμεντια εγινε χτες μια αναρτηση απο καποιον που συμμετειχε στην πορεια κ περιγραφει το περιστατικο
ανατυπωνω το κομματι με τον 50αρη συνδικαληστη

Η πορεία ξεκινάει..... μία τράπεζα δέχεται επίθεση οι οποίοι με την ένταξη τους στο κύριο σώμα της πορείας δέχονται επικριτικά σχόλια από τους “συντρόφους” αγωνιστές αριστερούς που εκείνη την στιγμή διασκέδαζαν βλέποντας τα γυρίσματα επεισοδίου σειρά μεγάλου καναλιού με ένα μάτσο χαζοχαρούμενους κομπάρσους και τους πρωταγωνιστές να προτάσσουν την “αντίσταση” μέσω των τόσο ωραίο σήριαλ.... Βλέπεις το lifestyle και ο εξευτελισμός των αγώνων δεν ενοχλεί τόσο τις αποχαυνωμένες μάζες όσο το σπάσιμο μίας τράπεζας που αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της όποιας οικονομικής κρίσης και τους ξεζουμίσματος των λαών...


η πορεία συνεχίζεται ... Γενικεύονται μικρο-συγκρούσεις σε όλο το μήκος της πορείας. Σαμποτάζ σε καταστήματα (στα αντικλεπτικά τους και τις τζαμαρίες) συνθήματα στους τοίχους και μία αυθόρμητη επίθεση λιμενεργατών στα ΜΑΤ η καταστολή της οποίας δεν άργησε να έρθει όχι από τα επίσημα σώματα ασφαλείας αλλά τα ανεπίσημα , του ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.... Έντρομος 50αρης φώναζε “όχι συγκρούσεις, όχι άλλες συγκρούσεις..”... και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:


-εργατοπατέρας: “ Μην πετάτε τίποτα, όχι άλλες συγκρούσεις”

-εργαζόμενος στον ΟΛΠ: “ άντε ρε από εδώ ότι θέλουμε θα κάνουμε μπλα μπλα...”

ο εργατοπατέρας πάει να υπερασπιστεί με τσαμπουκά το τσιφλίκι που με τόσο κόπο και φίλημα κατουρημένων ποδιών έχει αποκτήσει...Τότε νεαρός σύντροφος – ξεκουκούλωτος (άμα παίζει αυτό κανένα ρόλο) του λέει:

“τι είσαι εσύ ρε;; ο βοσκός και τους βάζεις στο μαντρί;;;:”

-τότε διάφοροι των περικυκλώνουν και με ύφος μπαμπά στο παραστρατημένο παιδί του λένε

“δεν φτάνει που είσαι εδώ μη μιλάς και έτσι (κλασικός μικροαστικός ηθικίστικος τρόπος αντίδρασης)

ταυτόχρονα ο πρώτος εργατοπατέρας φώναζε :
“Δεν βλέπεται ποιοι είναι γύρω;;; τι πετάτε πράγματα (αναφερόμενος προφανώς στους αναρχικούς συντρόφους που εκείνη την στιγμή πέρναγαν)”

o σύντροφος τους έλεγε:
“Δεν βλέπεται ποιοι είναι γύρω σας;;;; Αυτοί που σας βάζουν στο μαντρί σας ξεφτίλες!!!”


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial