Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ή Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Kαθομουν κ σκεφτομουν μια παλια συνεντευξη του axel rose που ελεγε για τους στιχους του οτι μεσω αυτων δεν εχουν σκοπο να αλλαξουν τον κοσμο αλλα απλα να τον περιγραψουν. Αυτη την εκφραση απο το 1993 την εχω ακουσει πολλες φορες. Προσφατα ακουσα την ιδια εκφραση απο καποιον χιπ -χοπ καλλιτεχνη. Προτεινος την ειχα ξανακουσει απο γκρουπ, γνωστους, παιδια που διαδηλωνουν κ τους επαιρνε η tv, κλπ.
Αναρωτιωμουν λοιπον τι παει να πει δε θελω να αλλαξω τον κοσμο, αλλα να τον περιγραψω;
Υπαρχει αναγκαιοτητα να μας περιγραψει καποιος τον κοσμο; (Ματια δεν εχουμε να τον δουμε;)
Ποιος ο λογος υπαρξης ενος ακραιου γκρουπ ή οποιυδηποτε ανθρωπου με οποιαδηποτε ιδιοτητα αν δε θελει να αλλαξει τον κοσμο;
Σκεφτειται απο το 1993 που ο χεστης axel rose μπροστα στο φοβο μιας συντηρητικης μεριδας αμερικανων που θα τον ελεγαν αλητη, που εκανε αυτη την δηλωση μεχρι σημερα , οποια κουραδα βγαινει λεει ακριβως το ιδιο πραμα.
Η δικαιολογηση αυτης της δηλωσης ειναι η εξης
"ο κοσμος ειναι τοσο σκατα που εσυ θα τον αλλαξεις;"
εκτος του οτι μια τετοια δηλωση ειναι πολυ απαξιωτικη για τον καθε "εσυ", στη βαση του οτι ο καθεις μπασταρδος ειναι ικανος να τον κανει σκατα , αλλα ο καθε "εσυ" ανικανος να τον αλλαξει. Οποία υποτιμηση της ανθρωπινης φυσης,δυνατοτητας κ του μυαλου. ΦΟΥΛ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ δηλαδη.
Επισης οσοι λενε πως "ο κοσμος ειναι τοσο σκατα που εσυ θα τον αλλαξεις;" στην ουσια εννοουν χωρις να το λενε βεβαια πως "μην τον αλλαζεις απλα συνεβαλε μεταβαλλομενος σαν ον σε τιποτενιο ανθρωπακι στο να γινει ακομα χειροτερος"
Δε ξερω αν εντεχνα η εξουσια πεταξε το σπορο αυτης της εκφρασης ή αν ηταν η δημιουργια της ανθρωπινης βλακειας-ειδικα των φτωχων, οι οποιοι εχουν αποδειξει πολλακις οτι ειναι οι πιο χαζοι ανθρωποι στο κοσμο την ιδια στιγμη κ οντας λογο κοινωνικης θεσης που εχουν το μυαλο κ τη δυνατοτητα για μεγαλειωδη πραγματα.
Οποιος κ να πεταξε την ιδεα περι περιγραφης κ οχι αλλαγης του κοσμου στην ουσια λειτουργησε υπερ των καθε ειδους εξουσιων. Κ αν ειναι να δεχτουμε αυτο το αξιωμα περι περιγραφης του κοσμου τοτες προκυπτουν ερωτηματα τα οποια ζητανε τα ρεστα
Ερωτηματα οπως
αφου περιγραφεται κ δεν αλλαζεται τον κοσμο τοτε
1)Γιατι ο Ρηγας Φεραιος , ο Κολοκωτρονης κ λπ αλλαξανε τον κοσμο στον τοτε ελλαδικο χωρο;
2)Γιατι ο Μ.Λ. ΚΙΝΓΚ κ ο Μαλκομ Χ αλλαξανε το κοσμο ;
3)Γιατι ο Γκαντι κ ο Λενιν αλλαξανε τον κοσμο;
Αν ισχυε το αξιωμα αυτο τοτε θα επρεπε να ζητησουμε απο ολους όσους αλλαξανε τον κοσμο να φερουν τον κοσμο πισω. Να τον επιστρεψουν.
Επειδη ομως ο κοσμος αλλαζει κ ειναι οι ανθρωποι που τον αλλαζουν μεσω επιστημης(Γαλιλαιος,Ιπποκρατηςκλπ), πολιτικης,καθημερινοτητας
οπου ακουτε να λενε
"πως περιγραφουν τον κοσμο κ δε τον αλλαζουν" αρχιστε να νιωθεται λιγο εξαπατημενοι.
Κ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΥΓ1-οι ΜΟΝΤΥ ΠΑΙΘΟΝΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΣΙΝΕ-ΚΟΣΜΟ
ΥΓ2-Ο ΒΕΓΓΟΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ;
ΥΓ3-Ο Μ. ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ -ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ Κ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ.




2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

βρε φιλε,ο γκαντι κ ο λενιν στην ιδια προταση?

Ανώνυμοςείπε...

κ οι δυο αλλαξαν κατι σωστα;
εδω εβαλα techno k 60sγια βιντεακια συνοδευτικα στο ιδιο ποστ
εκει θα κολλησεισ;

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial