Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Δυναμική απάντηση των καταναλωτών στις προκλήσεις της Εθνικής Τράπεζας

Οι καταναλωτές απαντούν μαζικά στις αυθαιρεσίες των τραπεζών με διακοπή των συναλλαγών τους από την Εθνική Τράπεζα

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας λαμβάνουν επιστολές από την Τράπεζα, με τις οποίες τους ενημερώνει ότι τροποποιεί μονομερώς τους όρους της σύμβασης και όσοι δεν συμφωνούν με αυτούς μπορούν να καταγγείλουν την σύμβαση, αφού προηγουμένως εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Με αυτή την παράνομη μονομερή τροποποίηση και αυθαιρεσία, η Εθνική Τράπεζα αρνείται να μειώσει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, καθώς οι σχετικές συμβάσεις έχουν ως επιτόκιο αναφοράς αποκλειστικά το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Τράπεζα μάλιστα, όχι μόνο δεν μείωσε, ως όφειλε, τα επιτόκια, αλλά και τα αύξησε. Με την νέα διατύπωση όχι μόνο δεν απαλείφονται περαιτέρω οι καταχρηστικοί όροι, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζονται και εδραιώνονται.

Η συμπεριφορά της Εθνικής Τράπεζας εκμεταλλεύεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την αδυναμία των καταναλωτών να αντιδράσουν. Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω τράπεζα είναι εκείνη που κατεξοχήν στο παρελθόν δεν απέδωσε, με καταχρηστικούς όρους, τις μειώσεις του κόστους του χρήματος στα παλιά δάνεια και τα διατηρεί ακόμη και σήμερα σε υψηλά επίπεδα, εκμεταλλευόμενη μάλιστα την μειωμένη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους πελάτες της. Είναι εξάλλου η τράπεζα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά για την ανάπτυξη νέων καταχρηστικών όρων και πρακτικών που συγκάλυπταν καταχρηστικές χρεώσεις.

Απέναντι στην εκμετάλλευση της αδυναμίας του κάθε καταναλωτή –υπό το βάρος των οφειλών του – να αντιδράσει, ήρθε η ώρα όλοι οι καταναλωτές μέσα από την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη να αποκτήσουμε την διαπραγματευτική δύναμη που ως μεμονωμένοι καταναλωτές δεν έχουμε.

Απέναντι στον εκβιασμό της Εθνικής Τράπεζας ας δώσουμε από κοινού την απάντηση.
Αν η Εθνική Τράπεζα επιμένει στην παράνομη συμπεριφορά, η απάντηση είναι μία: Θα φύγουμε όλοι οι καταναλωτές ΜΑΖΙ.

1) Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί το σύνολο των καταναλωτών, εφόσον η Εθνική Τράπεζα δεν αποσύρει τις παραπάνω παρανομίες (μονομερής τροποποίηση, αύξηση και μη μείωση των επιτοκίων), να διακόψουν όλες τις συναλλακτικές σχέσεις μαζί της, με την μεταφορά τους ακόμη και σε άλλες τράπεζες, ειδικότερα:
  • Να αποσύρουν τις καταθέσεις
  • Να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για συναλλαγές
  • Να μεταφέρουν τα υπόλοιπά τους από κάρτες και δάνεια σε άλλες τράπεζες με ευνοϊκότερους όρους
  • Να ακυρώσουν πάγιες εντολές
  • Να μην αποστέλλουν εμβάσματα μέσω της Εθνικής

Η ΕΚΠΟΙΖΩ θα αναλάβει διαρκή και αστείρευτη εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε οι καταναλωτές να αποκτήσουν, με την συλλογική τους δράση, διαπραγματευτική δύναμη και να δώσουν στην Εθνική Τράπεζα την απάντηση που της αρμόζει.
2) Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την Κυβέρνηση να προκαλέσει με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει το ευρύτερο Ελληνικό Δημόσιο την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Μετόχων με θέμα τις μονομερείς τροποποιήσεις και τις πρακτικές που έχουν κριθεί καταχρηστικές και ακολουθεί η Τράπεζα, ζημιώνοντας και επιβαρύνοντας ετησίως ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την Κυβέρνηση να παύσει να παριστάνει ότι το πρόβλημα δήθεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος, να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες και να ασκήσει επιτέλους τις κυρωτικές της εξουσίες. Περαιτέρω αδράνεια συνεπάγεται τεράστια πολιτική ευθύνη και καταδεικνύει ανεπάρκεια, τις οποίες ομοίως με κάθε τρόπο θα αναδείξουμε.

3) Ως μορφή έμπρακτης διαμαρτυρίας των καταναλωτών απέναντι στο σύνολο των τραπεζών για την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και τα απαράδεκτα υψηλά και αθέμιτα επιτόκια, ιδίως στο χώρο των πιστωτικών καρτών, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους Έλληνες Καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν, σε κάθε περίπτωση να περιορίσουν, τη χρήση των πιστωτικών καρτών όλων των τραπεζών ως μέσων πληρωμής. Οι αμοιβές που εισπράττουν οι τράπεζες, κατά παράβαση μάλιστα των κανόνων ανταγωνισμού , αποτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή.

Οι τράπεζες, τις τελευταίες μέρες, ανακοινώνουν μέτρα που δεν προσφέρουν αλλά «πωλούν», σε περιορισμένες μάλιστα κατηγορίες δανειοληπτών, διευκόλυνση. Τα χάδια, μετά τις γροθιές που προηγήθηκαν, δεν μπορούν να μετριάσουν τις συνέπειες από τα κτυπήματα.
Ενωμένοι οι καταναλωτές μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, να αμυνθούμε στην εκμετάλλευση, να διεκδικήσουμε την ισοτιμία μας.



ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ
Κ ΚΟΝΤΑ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ , ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΚΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ(ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ 200 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ)
ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
¨"ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ"

ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΗΝΕΣ Κ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΤΡΑΠΕΛΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

gia polles klwtsies..

Ανώνυμοςείπε...

de to les sosta
gia para poles klotses

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial