Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΩΡΑ

Ο Λεωνιδας Κυρκος ειναι ενας ανθρωπος που δε φοβαται να πει την γνωμη του ασχετως αν αυτη πολλες φορες μπορει να ερχεται κ σε κοντρα με την γνωμη της πλειοψηφιας. Σημερα εδωσε συνεντευξη στην Ελευθεροτυπια, οπου κ πεταξε μια..."βομβα" λέγοντας πως αριστερη διακυβερνηση μπορει να γινει μονο σε...συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ.
Πριν μιλησει για τη συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ , προηγηθηκε η σκιαγραφηση των δυο πολιτικων αρχηγων του δικομματισμου, συν της Αλεκας κ του ΚΚΕ.
Για τον καταλληλοτερο ειπε τα εξης
"«άνθρωπος καλών προθέσεων, τις οποίες δεν μπόρεσε να υλοποιήσει γιατί βρέθηκε μέσα στη στρούγκα του κομματικού μηχανισμού, τον οποίο δεν κατάφερε να ελέγξει».
Γ αι τον δε Γιωργακη

«είναι από τους πιο ευγενικούς πολιτικούς» και πως «έχει απομακρυνθεί από το μοντέλο του πατέρα του και γιατί δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα κι επειδή το μοντέλο αυτό είναι έξω από την ψυχολογία του».

Αφου σκιαγραφησε ενα τετοιο προφιλ για τον ΓΑΠ( ετσι πιστευει ο ανθρωπος , τι να κανουμε;)
περασε στο ζουμι
παρακατω σε ερωτηση του δημοσιογραφου ειπε
- Δεν είναι ακόμα κατανοητό ποια θα είναι αυτή η νέα αριστερή διακυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα σύνθημα για εκλογική κατανάλωση, για μια αίσθηση αισιοδοξίας και προσδοκίας, χωρίς να είναι αγκυστρωμένη στη ελληνική κοινωνία. Με ποιους θα γίνει αυτή, από τη στιγμή που οι εμπνευστές της αποκρούουν το ΠΑΣΟΚ; Δεν υπάρχει δημοκρατική προοπτική αν τα δύο ρεύματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δεν ανταμώσουν για να δημιουργήσουν τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Μεγάλη αριστερά χωρίς να έχει μέσα της το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει. Χρειάζεται κάποια στιγμή να γίνει ώριμη ανάλυση για το τι είναι το ΠΑΣΟΚ από την άποψη των μαζών.


Ποιον μπορουν να πεισουν τετοιες δηλωσεις;
Ο Λ. Κυρκος ειναι απο τους πολιτικους παλαιας κοπης τοτες που η αριστερα μεσω της ΕΔΑ εφτασε να ειναι για πρωτη φορα στην ιστορια δευτερρο κομμα(1958) και μπροστα στο φοβο της κρατικης καταστολης(κ μιας δεξιας που αλωνιζε κ ρημαζε τα παντα στο περασμα της-τρομοκρατιες ψηφοφορων, βια νοθεια κλπ)η ΕΔΑ αποφασισε να μην κανει προσπαθειες να αυξησει τα ποσοστα της αλλα να τα χαρισει στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ (του παππου του Γιωργακη)ελπιζοντας σε μια πιο δημοκρατικη διακυβερνηση του τοπου.
Τα ονειρα της ΕΔΑ τοτε αποδειχτηκαν φρουδα, μιας κ ο παππους του σημερινου Γιωργακη(ο ιδρυτης της καταστολης εναντιων αριστερων κ μετεπειτα επονομαζομενος γερος της δημοκρατιας)αποδειχτηκε δεξιοτερος των δεξιων.
Σημερα η γενια αυτη των παλιων αριστερων (κ οχι μονο) συνεχιζει να διακατεχεται απο ενα κομπλεξ εξουσιας, μιλανε για αριστερη διακυβερνηση αλλα με το ΠΑΣΟΚ παρεα.
Εδω να ανοιξουμε μια παρενθεση και να πουμε πως κατα καιρους τετοιου ειδους δηλωσεις δωσανε πατημα σε επικριτες του ΣΥΝ( σε καποιους τυπους δηλαδη που ειναι επαγγελματιες αντι-συνασπισμαριοι)να πουν πως ο ΣΥΝ ειναι παραμαγαζο του ΠΑΣΟΚ κλπ.
Ασχετως αν συμφωνει καποιος με τον Κυρκο ή οχι δε μπορει να του χρεωσει με τιποτα πως αποτελει αποκουμπι του ΠΑΣΟΚ.
Με βαση στατιστικες αλλά και την πορεια του καθενος, το μεγαλο κομματι της αριστερας (εκλογικα αλλα κ στελεχικα) που μεταπηδησε στο ΠΑΣΟΚ προερχονταν απο το χωρο του ΚΚΕκ οχι αυτον της Ανανεωτικης Αριστερας(δαμανακη, ανδρουλακης, μπιστης)
Κλεινοντας την παρενθεση να πουμε πως μετα απο μια 20ετη διακυβερνηση ΠΑΣΟΚ, τα πραματα ειναι πανω κατω γνωστα κ ολοι ξερουν πως ΠΑΣΟΚ κ αριστερες ιδεες δε μπορουν να συνυπαρξουν οποτε ο στρουθοκαμηλισμος καποιων στελεχων στον ΣΥΝ θα επρεπε να σταματησει.
Αν ο ΣΥΝ προσβλεπει σε μια αριστερη διακυβερνηση ας παλεψει για αυτην μονος του κ οχι συμμαχωντας με δεξια κομματα(ΠΑΣΟΚ)
Οταν εχεις ενα κομμα , υποτιθεται το εχεις για να κυβερνησεις καποτε, ποιος ο λογος να ψηφισει καποιος ΣΥΝ αν εσυ ζητας συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ, ενα πιο πρακτικο μυαλο θα ψηφιζε κατευθειαν ΠΑΣΟΚ(ετσι εχασε η ΕΔΑ την δυναμη της το 1958 και με τον ιδιο τροπο θα την χασει κι ο ΣΥΝ σε περιπτωση που συνεργαστει με το ΠΑΣΟΚ)
Το κλειδι στην ολη ιστορια βρισκεται σε μια διαρκη ακατανοητη ενοχη που νιωθει η αριστερα (κ το κκε)στην Ελλαδα κ μια διαρκη αναγκη να αποδειξει σε ολους πως δεν ειναι τερας. Αυτη η ενοχη περναει απο γενια σε γενια κ αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα στα αδιεξοδα κ στην κριση της αριστερας στην εποχη μας.
ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Κ ΠΟΥΝ " ΝΑΙ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΡΕ ΜΠΙΝΕΔΕΣ" τοτε θα πανε τα πραγματα καλα...
με ευχολογια αγαπουλες φοβιες κ ενοχες δεν τραβαει η ομαδα
.


3 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

συμφωνω μαζι σου φιλε

Ανώνυμοςείπε...

Εντάξει ρε παιδιά μην κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε το ΠΑΣΟΚ... ζήσαμε στο πετσί μας την αριστερή του προσέγγιση. Ας μην ξεχνάμε ότι το ρόλο του παππού (μιλάω για την "προσάρτηση" της αριστεράς) έπαιξε και ο Ανδρέας. Δηλαδή ήρθε και η σειρά του Γιωργάκη να δικαιώση την κληρονομιά των Παπανδρέου; Η μεγάλη αριστερά μπορεί να έρθει -και να αλλάξει την πολιτική ζωή της χώρας- μόνον εφόσον υπάρξει η πολυπόθητη "ελαστικοποίηση" των θέσεων του ΚΚΕ. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι του ΚΚΕ ότι έχουν ευθύνη γι' αυτόν τον τόπο ... ότι η επαναστατική ρητορική έχει κουράσει και το κυριότερο δεν έχει αποτελέσματα στη ζωή μας. Αυτά! ... μακάρι να μας ακούγαν κιόλας ...

Ανώνυμοςείπε...

τεμαχιστη, κακαο του κεφαλιου τους αν δε μας ακουν γιτι εμεις τους ψηφιζουμε
εμεις κ τους μαυριζουμε

laplace,καλημερα φιλε
(αν δε ταιριαζαμε δε θα συμπεθεριαζαμε,χαχαχα¨)

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial