Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

CIPRIANO MERA, O ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ



Γεννημενος στην Μαδριτη, κτιστης στο επαγγελμα , ταχθηκε στις ταξεις της αναρχοσυνδικαλιστικης οργανωσης cnt k συμμετειχε στους κοινωνικους αγωνες της προεπαναστατικης Ισπανιας. Στη διαρκεια του εμφυλιου πολεμου αυτος ο παλιος οικοδομος , διακριθηκε στα πεδια των μαχων για τις ικανοτητες του κ οταν η αναγκαστικη σοβιετοποιηση της επαναστασης στην χωρα επεβαλε την ενταξη των ανταρτων κ των πολιτοφυλακων στον τακτικο στρατο, ο Μέρα έφτασε μεχρι το βαθμο του αντι-συνταγματαρχη.





Προς το τελος του εμφυλιου πολεμου και ενω προηγηθηκε ο ελεγχος κυβερνησης κ στραστου απο το κκ Ισπανιας το οποιο λειτουργουσε για τα συμφεροντα του Σταλιν(ουτε καν του δικου του κομματος)με αποτελεσμα να στελνει χιλιαδες αγωνιστες σε προκαθορισμενες σφαγες απο το στρατο του Φρανκο, μαζι με αλλους στρατιωτικους επιχειρει να αρει την εξουσια του αχυρανθρωπου του Σταλιν, πρωθυπουργου Νεγκριν.



Με την επικρατηση του Φρανκο διαφευγει στην Καζαμπλανκα αλλα τον εκδιδουν πισω στην Ισπανια οπου κ αποφασιζεται η θανατικη του καταδικη. Η ποινη μετατρεπεται σε 30 χρονια , αλλα το 1946 αποφυλακιζεται κ μεταναστευει στην Γαλλια , οπου κ δουλευει ως οικοδομος μεχρι τον θανατο του το 1974.
























Το ονομα του εχει μεινει στην ιστορια ως ενος ικανοταοτυ διοικητη στα πεδια των μαχων(πραγμα παραξενο για ενα αναρχικο οικοδομο της εποχης-μιας κ το κλιμα της εποχης επεβαλλε οι αναρχικοι να μην πανε καν στο στρατο)























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial