Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΤ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
από Νίκος Βάγκαλης 0:38πμ, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 2:08πμ, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008)
θεματικές: Κρατική καταστολή - Κοινωνικός έλεγχος

Οι πιτσιρικάδες της Πετρούπολης έδωσαν ένα γερό μάθημα στους μπάτσους και στους γονείς Πετρουπολιώτες



Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008. Γύρω στους 100 πιτσιρικάδες βρίσκονται στο απέναντι στενό από το ΑΤ Πετρούπολης.Οι μπάτσοι κρύβονται πίσω από ένα όχημα 30 μέτρα αριστερά του ΑΤ. Η οργή συσσωρεύεται και μερικές πέτρες εκσφενδονίζονται. Πασοκικός Δήμαρχος, αντιδήμαρχος κτλ προσπαθούν να τους συνετίσουν. Μαζί γνωστοί Κνίτες της περιοχής που μιλάνε εναντίων του Σύριζα, που πριν έκανε πορεία, και κοιτούν παθητικά. Κάποια στιγμή ο σπινθήρας πετιέται. Νέοι αρπάζουν τους σκουπιδοτενεκέδες και κλείνουν την λεωφόρο. Βάζουν φωτιά και η κυκλοφορία διακόπτεται.Κάνουν ντου και οι πέτρες πέφτουν βροχή. Χαμογελαστά πρόσωπα, παρέες παθιασμένων παιδιών πετροβολούν το τμήμα. Οι μπάτσοι κρύβονται μέσα ενώ μια τεράστια μερσεντες μπροστά στο τμήμα (αλήθεια σε ποιον ανήκει;) δέχεται πέτρες. Κόσμος μαζέυεται στα γύρω στενά ενώ τα συνθήματα φουντώνουν την ατμόσφαιρα. Δυο μπάτσοι προσπαθούν τρέχοντας να μπουν στο τμήμα. Καλύπτονται ενώ πέτρες πέφτουν πάνω τους, τρέχουν σαν λαγοί. Νέοι έρχοντιαι μέσα από τα στενά και ενώνονται με τους υπολοίπους. Τα παιδιά σπάνε γλάστρες και το τμημά δέχεται βροχή από πέτρες. Ορμάνε, ρίχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες μπροστά στο τμήμα, και πλησιάζουν ακόμη περισσότερο, το κουβούκλιο δέχεται τις πρώτες πέτρες. Ο αρχικός δισταγμός και φόβος μετατρέπεται σε θάρρος και αποφασιστικότητα. Ένας μπάτσος ανεβαίνει στον 3ο όροφο και τους πετάει μέσα στο πλήθος κροτίδα λάμψης. Τα παιδιά διαλύονται στο στενό, είναι όλοι τους πιτσιρικάδες 15, 16, 17 ετών, αλλά ξαναγυρνάνε. ΧΑΜΟΣ, ορμάνε και δεν μασάνε τίποτα. Κανείς δεν τους σταματάει. Ένας μεγάλος σε ηλικία τους παροτρύνει να ορμήσουν στους μπάτσους και όχι στα μαγαζιά. Σιγά τη συμβουλή, και τα ίδια τα παιδιά το έλεγαν, ΟΧΙ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΠΑΤΣΟΙ! Και τότε σκάει μια διμοιρία ΜΑΤ από χαμηλά στην Πετρουπόλεως. Τα παιδιά ανεβαίνουν ενώ δεχονται βροχή από δακρυγόνα. Ενας νεαρός πάει να πάρει έναν σκουπιδοτενεκέ κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ για να κλείσει τον δρόμο και ένας μεγάλης ηλικίας ΚΚΕ παθαίνει αμόκ και του επιτίθεται έτοιμος να πάθει καρδιακό ο φουκαράς, κατακκόκινος (από το χρώμα του κόμματος μάλλον!) Ομοίως κνητάκια τους επιτίθενται φραστικά ενώ οι ΜΑΤαδες συνεχίζουν να τους κυνηγούν (μπράβο Κνιτες ωραία αλληλεγγύη σε πιτσιρίκια που τα κυνηγούν τα ΜΑΤ...). Ευτυχώς ένας μεγαλύτερος αλλά εξίσου νεαρός υπερασπίστηκε τα παιδιά λέγωντας στους κνίτες ότι αυτή είναι η πραγματική νεολαία και δεν θα τους πάρετε ποτέ. Οι κνίτες το βούλωσαν και αμέσως τα παιδιά συνεχισαν να τρέχουν προς τα πάνω την λεοφώρο ενώ τα μΑτ κάναν έφοδο (ήταν ένας χοντρός που δεν το είχε καθόλου όμως, που τον σέρνουν στις ανηφόρες μωρέ, καμία συναδελφική αλληλεγγυή ναυτοί οι μπάτσοι. Τότε ένας πιτσιρικάς δίνει το σύνθημα ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΕ!. Οι πέτρες από παιδιά χωρίς κουκούλες, σπάνε τις βιτρίνες των τραπεζών και συνεχίζουν μέχρι τη πλατεια. Και οι πρώτες τράπεζες στη Πετρούπολη χτυπήθηκαν. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!! (μην μου πείτε ότι είναι μικρομάγαζα η Millenium kai h Aspis... )
Αυτά κατάφερα να δω, ας προσθέσουν και άλλα οι υπόλοιποι.

Μπράβο ρε μάγκες, είστε πρώτοι, εσείς έχετε αξιοπρέπεια και κανείς άλλος, αφήστε τους υπόλοιπους στις καφετέριες και να φυλάνε τα σκουπίδια των κομμάτων τους. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε προάστιο, θα ξεσπάνε ταραχές, παρτε το χαμπάρι, γίνεται αυθόρμητη εξέγερση και δεν την καθοδηγεί κανένας!

Να στε καλά μάγκες.

1 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

didtixos me kati malakes san esena den tha paei i ellada mas pote mprosta.epidi imoun mprosta osa les ta misa einai psema.gia pia 100 atoma les re malaka? 10 pedakia itan me koukoules kai kaslol pou otan ekanan ntou oi polites auta exsafanizontousan.mipos den ta eides auta?
epanastatis me koukoula den einai epanastatis.einai tzampa magas.
Kai epidei eise kai esi enas apo autous giati den exeis valei foto na se vlepoume tote ela se kamia dekaria xronia na mou peis ti exies kanei stin zoi sou samurai tis poutsas.

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial