Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Διαδήλωση αλληλεγγύης από το Σαν Φρανσίσκο
από παρατηρητής 12:16μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 12:46μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008)
θεματικές: Δεκέμβριος 2008 Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος \ Αλληλεγγύη

Ενημέρωση για τη διαδήλωση στις 20 Δεκ. στο κέντρο της πόλης.

Μια ομάδα περίπου εκατό αναρχικών ξεκίνησε την πορεία από εργατική γειτονιά, κρατώντας σημαίες και διάφορα πανό ("Solidarity with the Greek Uprising", "Stop Police Violence"). Πρώτος στόχος: το New College, που έκλεισε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες και τώρα πάει για κατάσχεση. Κάναμε επίσκεψη σε μία από τις τράπεζες στις οποίες παρείχε οικονομική υποστήριξη η κυβέρνηση. Δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα, οι αστυνομικοί μας πρόλαβαν, και την έκλεισαν οι υπάλληλοι, αποτρέποντας επίσης στους πελάτες της να μπούνε.

Αργότερα καταφέραμε και μπήκαμε στο mall στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της πόλης, όπου 5 άνθρωποι συνελήφθησαν, και ένας από αυτούς έπαθε τραυματισμό στο κεφάλι, δεν ξέρουμε άλλες λεπτομέρειες ακόμα. Αναγκάστηκε η αστυνομία να κλείσει το mall για πάνω από μία ώρα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από τις γιορτές. Άλλος σύντροφος πιάστηκε στο δρόμο από τους αστυνομικούς λίγο μετά.

Παρόλο που διαβάστηκε στην αρχή της πορείας η ανακοίνωση από την κατάληψη του Πολυτεχνείου, και είχαμε φυλλάδια που δώσαμε στους περαστικούς, τα άρθρα στον τύπο έδειξαν ιδιαίτερη έλλειψη κατανόησης (π.χ. http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2008/12/20/BAV714SA8V.DTL). Μέχρι να καταλάβουν όλοι και να ξυπνήσουν όλοι, θα έπρεπε να πάρουμε απόφαση: NO BUSINESS AS USUAL! (σχετικό άρθρο στο τοπικό imc, στα αγγλικά: http://www.indybay.org/newsitems/2008/12/18/18555410.php)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial