Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

931213
ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
από Συνέλευση ΤΑΦ θεσσαλονίκη 10:48πμ, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 3:10μμ, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008)
τηλέφωνο: 2310 261 290
θεματικές: Αλληλεγγύη \ Φυλακές

Την τετάρτη 8.00μμ 3/12/2008 στο θέατρο Εγνατία πίσω από την εκκλησία της Αγιας Σοφίας η θεατρική ομάδα πολυτεχνείου δίνει παράσταση για το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων. Τα έξοδα της παράστασης καλύπτει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Α.Π.Θ

Ιδρυση ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων.
Η απεργία πείνας των κρατουμένων τελείωσε. Τα προβλήματα όμως της φυλακής παραμένουν.
Οι προτάσεις του υπουργείου, που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί δεν πήραν υπ'όψιν τους ορισμένες κατηγορίες φυλακισμένων π.χ. ισοβίτες, ανήλικοι. Και για αυτούς που ανοίγουν την πόρτα της φυλακής που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι τοξικομανείς, σε λίγο χρονικό διάστημα θα τους ξαναφέρουν πίσω με χειρότερους όρους ειδικά για ορισμένες περιπτώσεις όπως αυτή του ορίου 1,5 γραμμαρίου για την χρήση και την εμπορία.
Ο αγώνας λοιπόν όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά συνεχίζεται προκειμένου να αλλάξουν οι συνθήκες κράτησης και οι όροι αποφυλάκισης για την πραγματική αποσυμφόρηση των φυλακών χωρίς μπαλώματα και προσωρινές λύσεις.
Σε αυτόν τον αγώνα τους οι φυλακισμένοι δεν ήταν ούτε θα είναι μόνοι τους.
Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στην περίοδο της απεργίας είναι η κοινωνική βάση της φωνής που βγήκε πίσω από τα κάγκελα και αυτή η σχέση έγινε ακόμα πιο στενή και πιο βαθιά απ'οτι ήτανε στο παρελθόν.
Πάνω σε αυτή την σχέση η πρωτοβουλία για την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων είναι ήδη μια πραγματικότιτα ( Τ.Α.Φ.).
Χρήματα από αλληλέγγυους/ες για το ταμείο στέλνονται ήδη σε θεσσαλονίκη ( την Κυριακή και την Δευτέρα 23/24 η θεατρική ομάδα facta non verba έδωσε δύο παραστάσεις στο εργαστήρι της στη Ιων. Δραγούμη και τα έσοδα 300 ευρώ πήγανε στο ταμείο.
Η συνέλευση αντιεξουσιαστική κίνηση θεσσαλονίκης έδωσε 150 ευρώ ώς πρώτη συμβολική κατάθεση) σε αθήνα, πάτρα, γιάννενα, κομοτηνή έχουν γίνει παρόμοιες πρωτοβουλίες, ενώ υπάρχουν προτάσεις συλλογής σε συμβολική εισφορά από τους ίδιους τους κρατούμενους, εφ'όσον μπορούν και για όσους ελεύθερα το επιθυμούν. Το Τ.Α.Φ. φιλοδοξεί να γίνει μια πανελλαδική κίνηση που θα στηρίζεται από την κοινωνία και από καμμιά γραφειοκρατία κομματική ή πολιτική.
Για την κίνηση του ταμείου, έσοδα-δαπάνες, θα υπάρχει πλήρη αναφορά στους ίδιους τους κρατούμενους και στους συγγενείς τους όπου υπάρχει τέτοια επαφή. Ειδάλλως στα επισκεπτήρια και μέσω των δικηγόρων οι κρατούμενοι θα μπορούν να έχουν πλήρη επίγνωση για το ταμείο.
Σκοπός του Τ.Α.Φ. είναι να μπορέσει να καλύψει όσο αυτό είναι εφικτό βασικές ανάγκες των κρατουμένων είτε αυτές αφορούν της συνθήκες κράτησεις τους είτε την ελευθερία τους.
Οι ανάγκες αυτές θα καθορίζονται κάθε φορά από τους ίδιους τους κρατούμενουςκαι κάθε φυλακή με την συνέλευση της θα καθορίζει τους σκοπούς για τους οποίους θέλει να χρησιμοποιήση το ταμείο.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τους κρατούμενους να κάνουν μια καταγραφή σε ένα κατάλογο τις άμεσες ανάγκες που θα μπορούσε το ταμείο να φανεί χρήσιμο.
Καλούμε τους συγγενείς να έρθουν σε επαφή μαζί μας προκειμένου να συνετάσχουν και αυτοί στην ανοιχτή συνέλευση του Τ.Α.Φ. ως μια παραπάνω εγγύηση για την λειτουργία του.


Την τετάρτη 8.00μμ 3/12/2008 στο θέατρο Εγνατία πίσω από την εκκλησία της Αγιας Σοφίας η θεατρική ομάδα πολυτεχνείου δίνει παράσταση για το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων. Τα έξοδα της παράστασης καλύπτει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Α.Π.Θ, καλούμε όλους τους συγγενείς να είστε εκεί μαζί μας.

Υ.Γ. Η ημερομηνία και ο τόπος της επόμενης συνέλευσης θα ανακοινωθεί στην παράσταση.
Διεύθυνση ενημέρωσης Μακρυγιάννη 17.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 261 290 - 6947124141.
Συνέλευση Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων.


πηγη indymedia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial