Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Καλό ταξίδι μικρέ...που άθελά σου σε κάνανε Ήρωα..

Απο το blog

http://asmilisoume.blogspot.com/2008/12/blog-post.html



Καλό ταξίδι μικρέ...που άθελά σου σε κάνανε Ήρωα..


Τα νέα τρέχουν γρήγορα, ταξιδεύουν εκτός συνόρων σε χρόνους μηδενικούς και μας σοκάρουν το ίδιο όπου κι αν βρισκόμαστε. Ένα παιδί 15 χρονών έπεσε νεκρό από τη σφαίρα ενός ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια, ένας 15χρονος αντεξουσιαστής όπως θέλουν να τον αποκαλούν τα ΜΜΕ. Γιατί όμως; Μήπως αυτός ο τίτλος μειώνει τη βαρύτητα της πράξης στυγνής δολοφονίας του ειδικού φρουρού;
Όταν πρωτάκουσα την είδηση αυτή την συνέδεσα αμέσως με μία το ίδιο, ίσως και τραγικότερη για προσωπικούς λόγους, είδηση που συγκλόνισε πριν από 5 χρόνια ακριβώς την τοπική κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο. Η είδηση αφορούσε στον τραγικό χαμό, στην εν ψυχρώ δολοφονία, του 22χρονου τότε Ηρακλή Μαραγκάκη, από τα πυρά ανδρών του Τ.ΑΕ Ρεθύμνου, γιατί απλά δε σταμάτησε να του κάνουν έλεγχο για χασίς.
Φυσικά πιο πρόσφατο ήταν το περιστατικό της «ζαρντινιέρας» με τους ιθύνοντες να τη βγάζουν καθαρή με 1.000€, ενώ ο Κύπριος φοιτητής έχει χάσει τον ύπνο του, όλη του τη ζωή στα πιο όμορφα και δημιουργικά του χρόνια.
Διαφορετικές, μεμονωμένες περιπτώσεις ή αποδείξεις για την σαδιστική, υπερβολική άσκηση εξουσίας εκ μέρους της ελληνικής αστυνομίας; Ακούστηκαν πολλές ερμηνείες. Προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, πρόκληση των «οργάνων» από τους κουκουλοφόρους, κατάχρηση εξουσίας.. ακούστηκε ακόμη και ότι ο μικρός ήταν αρχισυμμορίτης της νέας 17 Νοέμβρη, στα 15 του χρόνια... και τόσο πολύ τον φοβήθηκαν που ο μόνος τρόπος να προφυλαχτούν ήταν να απαλλαχτούν από εκείνον όσο ήταν νωρίς..
Ποιος θα απαντήσει σ’ αυτήν την μάνα που έχασε τον μονάκριβο Αλέξη της στα 15 του χρόνια και προσπαθούν από πάνω να την πείσουν πως είναι ένας αλήτης; Ποιος θα πει στα νέα παιδιά που οραματίζονται ένα διαφορετικό αύριο και παλεύουν γι’ αυτό ότι τους απαγορεύεται να διεκδικούν τα όνειρά τους γιατί μπορεί να βρεθούν νεκρά;
Όχι, δε συμφωνώ με τα σπασίματα των αντεξουσιαστών. Δε συμφωνώ με τη βία από όπου κι αν προκαλείται. Ποιος όμως έχει το δικαίωμα να δολοφονεί κάποιον πολίτη και να παίρνει το νόμο στα χέρια του; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα όργανα της Τάξεως.. γι’ αυτούς που υποτίθεται υπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Και οι πολιτικοί ιθύνοντες Παυλόπουλος, Χηνοφώτης παραμένουν στις θέσεις τους, οι παραιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές!
Γυρνάμε στα μαύρα χρόνια ντροπής της χούντας. Σ’ εκείνα τα χρόνια που δεν είχες δικαίωμα λόγου γιατί παραμόνευε η εξορία, ο βασανισμός, η εκτέλεση. Αντί όμως να βγαίνουμε και να σπάμε μαγαζιά και αυτοκίνητα άλλων πολιτών ας διοχετεύσουμε αυτήν την ενέργεια, αυτήν την οργή προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Ας βγούμε να αλλάξουμε επιτέλους αυτόν τον κόσμο και τα κακώς κείμενα που κάθε μέρα επισημαίνουμε από τον καναπέ του σπιτιού μας. Ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτό που μας αξίζει.

Όλοι αυτοί οι μαθητές που έχουν κατέβει σε πορείες και πετάνε πέτρες και καίνε μαγαζιά θα κατακριθούν και πάλι από την κοινή γνώμη, θα θεωρηθούν γραφικοί.. πολλοί θα πουν να τα συλλάβουν τα «κωλόπαιδα».. θα χάσουμε και πάλι το δίκιο μας και η κυβέρνηση θα πατήσει πάνω σ’ αυτά τα γεγονότα για να ενισχύσει τα μέτρα αστυνόμευσης στο όνομα της προστασίας των αθώων πολιτών. Φτάνει πια.. όσο οι πολίτες στρεφόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο τόσο οι κυβερνώντες θα πατάνε πάνω μας. Μαζικότητα, συσπείρωση.. ας βρούμε το ελάχιστο που θέλουμε να διεκδικήσουμε κι ας βγούμε όλοι μαζί προς αυτό.. μας ενώνουν πιο πολλά απ’ όσα μας χωρίζουν..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial