Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;

Πέμπτη, 25 Δεκέμβριος 2008

Πέθανε ο σύζυγος στις φυλακές και δεν της έδωσαν 12ωρη άδεια να τον θάψει

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΑΣ κ.Χατζηγάκη

Πέθανε κρατούμενος στις φυλακές διαβατών. Άλλος ένας που έφυγε. Παραμονή χριστουγένννων. Όμως υπήρχε και κάτι απάνθρωπο στην όλη ιστορία. Τα όσα ακολούθησαν όμως δείχνουν ξεκάθαρα το απάνθρωπο πρόσωπο της διοίκησης των συγκεκριμένων (τουλάχιστον) φυλακών. Έτσι όταν η σύζυγος του αποβιώσαντος (που είναι επίσης κρατούμενη στις ίδιες φυλακές) αιτήθηκε δωδεκάωρη άδεια για να θάψει τον άνδρα της και να βρεθεί για λιγο με τα τρία ανήλικα παιδιά τους της χορηγήθηκαν μόνο τρεις ώρες . Και μάλιστα η διοίκηση των φυλακών καλύφθηκε πίσω από απόφαση της εισαγγελίας προς την οποία απευθύνθηκε ενώ δεν υποχρεούταν από κάποιο άρθρο του σωφρονιστικού κώδικα.
Για μια ακόμα φορά σωφρονιστικός και...

δικαστικός θεσμός αρμονικά συνεργαζόμενοι επέδειξαν την απαξίωσή τους προς τους κρατούμενους (ζώντες και πεθαμένους) και μάλιστα παραμονές των γιορτών που υποκριτικά καμώνονται πως είναι μέρες αγάπης και ευσπλαχνίας. Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει και ο ρατσισμός από την όλη ιστορία. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας η άρνηση για παραχώρηση άδειας μεγαλύτερης διάρκειας δικαιολογήθηκε από το γεγονός ότι ο νεκρός και η σύζυγος του είναι Ρομά και θα χρειαζόταν πολλοί αστυνομικοί για να τη συνοδεύσουν στον καταυλισμό όπου ζούσαν οι άνθρωποι και όπου θα τελεσθεί η κηδεία. Δεν τους περίσσευαν φαίνεται αυτό τον καιρό που είναι απασχολημένοι με τον να δέρνουν και να συλλαμβάνουν ανήλικους και να φυλάνε χριστουγεννιάτικα δένδρα και λαμπιόνια.

Τελικά μετά από παρέμβαση επιτροπής κρατουμένων η διοίκηση των φυλακών αύξησε τις ώρες άδειας στην (κυριολεκτικά) χαροκαμένη κρατούμενη από τρεις σε τέσσερις ώρες (!!!)
Το παρόν αφιερώνεται στον κ. Χατζηγάκη και τις εξαγγελίες του για εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.
Και για να μην ξεχνιόμαστε υπενθυμίζουμε ότι οι κρατούμενοι δεν έθεσαν τέρμα στους αγώνες τους. Απλώς ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους".

keli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial